Olejek jałowcowy z jagód

Olejek jałowcowy pozyskiwany jest z rośliny Juniperus communis. Posiada wyjątkowy, świeży, leśny zapach. Wpływa na minimalizację rozstępów i cellulitu.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 13,50 zł
30 ml 33,90 zł
100 ml 87,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olejek jałowcowy pozyskiwany jest z rośliny Juniperus communis. Posiada wyjątkowy, świeży, leśny zapach. Wpływa na minimalizację rozstępów i cellulitu.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,5 - 2% 0,5 - 2% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Używaj rozcieńczony Używaj rozcieńczony

Olejek jałowcowy 100% naturalny

Olejek jałowcowy ECOSPA pozyskiwany jest z rośliny Juniperus communis. Posiada wyjątkowy, świeży, leśny zapach. Wpływa na minimalizację rozstępów i cellulitu. Olejek jest bogaty w cyneol.

Dozowanie

Zalecane 0,5 - 2% 
Krople/ml - 1 ml olejku jałowcowego to ok. 27 kropli

Jak stosować olejek jałowcowy?

Olejek eteryczny do kontaktu ze skórą stosuj zawsze rozcieńczony w oleju bazowym. Olejek jałowcowy z jagód może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do twarzy, olejów do ciała i do masażu, kosmetyków do pielęgnacji włosów, kul kąpielowych, czy mydeł naturalnych. Można używać do inhalacji i w kominkach do aromaterapii.

Olejek jałowcowy - właściwości kosmetyczne

  • Olejek jałowcowy pobudza ciało i umysł. Wzmaga koncentrację oraz likwiduje oznaki zmęczenia.
  • Stosowany przy wzmożonym napięciu mięśni, rozluźnia je i rozgrzewa.
  • Stymuluje krążenie krwi i limfy, a także regenerację tkanki, co sprzyja likwidacji cellulitu i spłycaniu rozstępów.
  • Olejek jałowcowy przywraca siły w okresach wzmożonej aktywności, łagodzi infekcje dróg oddechowych i działa przeciwbólowo. Niweluje między innymi bóle reumatyczne i nerwobóle.
Olejek jałowcowy z jagód

Zastosowanie

Ciało
Ciało
  • Olejek jałowcowy może być stosowany w mieszankach do inhalacji górnych dróg oddechowych.
  • Jest składnikiem kosmetyków antycellulitowych i tzw. „wyszczuplających”.
  • Służy jako składnik kremów i maści rozgrzewających.
  • Stosowany w kosmetykach na rozstępy.
  • Znajduje zastosowanie w maściach, kremach i lotionach przeznaczonych do stosowania po wysiłku fizycznym.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olejek ogólnie dobrze tolerowany, nie jest toksyczny i nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony.
  • Niewskazany dla kobiet w ciąży i podczas karmienia piersią.
  • W składzie INCI olejku eterycznego zostały wyszczególnione naturalne składniki olejku które są potencjalnymi alergenami.
  • Nie ma ograniczeń w stosowaniu według zaleceń IFRA.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Juniperus Communis Fruit Oil, Limonene*, Linalool*. * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.
Kraj pochodzenia Nepal
Otrzymywanie destylacja z parą wodną
Zalecane stężenie 0,5 - 2%
Zapach świeży, leśny
Nuta górna (głowy)
Harmonia zapachów

rozmaryn, lawenda, geranium, cyprys, bergamota

Oceny i komentarze

3 opinie
Oceń produkt 4.33 3 opinie
5.0
2 oceny
4.0
3.0
1 ocena
2.0
1.0
3.0 Hanna, 14 sty 2019

Mam wrażenie, że poprzednie partie olejków zawierały w sobie więcej jałowca. Teraz wyczuwam w nim więcej limonki. To już nie ten sam olejek co parę lat temu.

5.0 Maksym, 27 sty 2014

Dołączam się do przedmówczyni . . . Jałowcowy jest jak zapach lasu, z tymże kwaśniejszy w porównaniu do jodły czy sosny dlatego nie każdy musi go lubić nie mniej równie przyjemny

5.0 Malgorzata Kitlinska, 17 lut 2013

Fajny lekki zapach lasu iglastego, świetny do kąpieli lub parówek ... zwłaszcza jesienno-zimową porą. łagodzi napięcie po całym dniu i ... przyjemnie się nim oddycha

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olejek jałowcowy z jagód.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat jałowcowy z jagód ekologiczny
9,81 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej z opuncji figowej ekologiczny
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Olejek sosnowy
Produkt niedostępny
Powiadom

Inni klienci kupili również

Olejek wetiwerowy (Vetiver)
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z nasion brokułu
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z pestek winogron zimnotłoczony
14,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z kawy EKOLOGICZNY
5,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka