Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella) EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Ekologiczny ekstrakt glicerynowy z wąkroty azjatyckiej (centelli azjatyckiej) poprawia mikrokrążenie oraz wytrzymałość naczyń krwionośnych, pobudza produkcję kolagenu, działa oczyszczająco i łagodząco.  Polecany do produktów wzmacniających naczynka, ujędrniających i wygładzających.

Dozowanie: 0.5 - 5.0%

 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 4.80 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella asiatica) ekologiczny

Ekstrakt wodno-glicerynowy z wąkroty azjatyckiej ECOSPA (centelli azjatyckiej) rośliny pochodzącej z terenów południowo-wchodniej Azji. Występuje również we wschodnich obszarach obu Ameryk. Ekstrakt jest pozyskiwany z zielonych liści rośliny, z ekologicznej uprawy. Wąkrota azjatycka ceniona jest przede wszystkim za znajdujące się w niej saponiny triterpenowe oraz triterpenowe geniny. Ponadto zawiera flawonoidy, fitosterole (β-sitosterol, stigmasterol, kampesterol) oraz taniny.

Ekstrakt stabilny w pH 4.0 - 6.5.

Zalecane dozowanie: 0,5 - 5,0%.

Właściwości ekstraktu z wąkroty azjatyckiej:

Badania kliniczne na 80 probantach polegające na miejscowej aplikacji ekstraktu z wąkroty 3 razy dziennie potwierdziły poprawę wytrzymałości naczyń krwionośnych. W innych badaniach stwierdzono również poprawę mikrokrążenia oraz pozytywny wpływ na poziom mukopolisacharydów, które m.in. utrzymują integralność naczyniową (brak integralności prowadzi do żylaków).

Działanie kosmetyczne wąkroty azjatyckiej wykazano również w emulsjach do skóry zniszczonej i spierzchniętej. Kilkuprocentowy udział ekstraktu działa wygładzająco, oczyszczająco, łagodząco.

Wąkrota azjatycka pobudza produkcję kolagenu, łagodzi stany zapalne, działa przeciwutleniająco. Jest najbardziej popularna w produktach do skóry naczynkowej, dojrzałej, wrażliwej, suchej.

Zastosowanie:

  • Wąkrota azjatycka polecana jest przede wszystkim do produktów antycellulitowych, ujędrniających, regenerujących.

  • Będzie idealnym dodatkiem do kosmetyków przeznaczonych dla cery naczynkowej – serum, kremów, toników itd.

  • Ekstrakt glicerynowy możesz dodać do bazy kremowej lub balsamowej, do emulsji robionej od podstaw, do serum na bazie hydrolatu lub wody, jak również do schładzających po opalaniu toników.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach dla cery z trądzikiem różowatym.

  • Służy jako dodatek do kosmetyków po opalaniu – uspokaja rozszerzone naczynia krwionośne, łagodzi.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Centella Asiatica Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Postać Ekstrakt wodno-glicerynowy
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie
Zalecane stężenie 0.1 - 3.0%
pH 4.0 - 5.5
Zastosowanie
kosmetyki do cery naczyniowej, antycellulitowe, ujędrniające, przeciwstarzeniowe

 

Anna

13-07-2014
Stosuję ekstrakt od polecenia , jestem zadowolona z efektów, cofnął czerwienie policzków oraz widoczność rozszerzonych naczynek

Izabela

03-12-2015
Po tygodniu stosowania kremu z bazy z wąkrotą azjatycką zmniejszyły mi się naczynka i efekt był widoczny. Polecem

Aga

10-04-2017
Świetny produkt! Bardzo uspokoił moją skłonną do czerwienienia się cerę i w końcu wyglądam jak człowiek :)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj