Krótka data

Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej (Centella) EKOLOGICZNY

Krótka data ważności: 29.02.2020
Ekologiczny ekstrakt glicerynowy z wąkroty azjatyckiej (centelli azjatyckiej) poprawia mikrokrążenie oraz wytrzymałość naczyń krwionośnych, pobudza produkcję kolagenu, działa oczyszczająco i łagodząco. Polecany do produktów wzmacniających naczynka, ujędrniających i wygładzających.
Czytaj więcej
Krótka data ważności: 29.02.2020
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 3,76 zł
30 ml 9,52 zł
100 ml 27,92 zł
500 ml 103,20 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Ekologiczny ekstrakt glicerynowy z wąkroty azjatyckiej (centelli azjatyckiej) poprawia mikrokrążenie oraz wytrzymałość naczyń krwionośnych, pobudza produkcję kolagenu, działa oczyszczająco i łagodząco. Polecany do produktów wzmacniających naczynka, ujędrniających i wygładzających.
Czytaj więcej
Certyfikat ekologiczny Certyfikat ekologiczny Jakość
0,5 - 5% 0,5 - 5% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Może powodować alergię Może powodować alergię

Opis ekstraktu z wąkroty azjatyckiej

Ekstrakt wodno-glicerynowy z wąkroty azjatyckiej ECOSPA (centelli azjatyckiej) rośliny pochodzącej z terenów południowo-wschodniej Azji. Występuje również we wschodnich obszarach obu Ameryk. Ekstrakt jest pozyskiwany z zielonych liści rośliny, z ekologicznej uprawy. Wąkrota azjatycka ceniona jest przede wszystkim za znajdujące się w niej saponiny triterpenowe oraz triterpenowe geniny. Ponadto zawiera flawonoidy, fitosterole (β-sitosterol, stigmasterol, kampesterol) oraz taniny. Ekstrakt stabilny w pH 4.0 - 6.5.

Dozowanie

0,5 - 5%

Jak używać ekstrakt z wąkroty azjatyckiej?

Ekstrakt wodno-glicerynowy rozpuszcza się w fazie wodnej. Ekstraktem z wąkroty wzbogać gotowy krem lub dodaj do emulsji robionej od podstaw, do serum i toniku na bazie hydrolatu, do szamponu, odżywki do włosów lub maseczki z ulubionej glinki. Do szybkiej aplikacji jako serum, wymieszaj kroplę w dłoni z kwasem hialuronowym.

Właściwości ekstraktu z wąkroty azjatyckiej

  • Ekstrakt z wąkroty poprawia wytrzymałość naczyń krwionośnych oraz pozytywny wpływ na poziom mukopolisacharydów, które m.in. utrzymują integralność naczyniową (brak integralności prowadzi do żylaków).
  • Działanie kosmetyczne wąkroty azjatyckiej wykazano również w emulsjach do skóry zniszczonej i spierzchniętej. Kilkuprocentowy udział ekstraktu działa wygładzająco, oczyszczająco, łagodząco.
  • Wąkrota azjatycka pobudza produkcję kolagenu, łagodzi stany zapalne, działa przeciwutleniająco. Jest najbardziej popularna w produktach do skóry naczynkowej, dojrzałej, wrażliwej, suchej.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Ekstrakt z wąkroty poprawia mikrocyrkulację krwi, dotlenia komórki, dzięki czemu pozytywnie wpływa na wzrost włosów.
  • Połącz ekstrakt z wąkroty z hydrolatem bambusowym w stymulującej wzrost włosów wcierce.
Twarz
Twarz
  • Ekstrakt z centelli wzmacnia naczynia krwionośne, działa wygładzająco i oczyszczająco.
  • Ekstrakt z wąkroty idealnie sprawdzi się w kosmetykach przeznaczonych dla cery naczynkowej.
  • Dodaj ekstrakt z wąkroty do kwasu hialuronowego i stosuj jako serum do cery naczynkowej.
  • Wypróbuj ekstrakt z centelli w połączeniu z bazą kremową we wzmacniającym naczynka krwionośne kremie.
Ciało
Ciało
  • Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej stymuluje krążenie krwi oraz działa ochronnie na naczynka krwionośne.
  • Dodaj ekstrakt z wąkroty do bazy balsamowej w ujędrniającym,antycellulitowym balsamie do ciała.
  • Zmieszaj ekstrakt z centelli z kwasem hialuronowym oraz hydrolatem miętowym w chłodząco-łagodzącej mgiełce do ciała po opalaniu.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Centella Asiatica Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Postać Ekstrakt wodno-glicerynowy
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie
Zalecane stężenie 0.1 - 3.0%
pH 4.0 - 5.5
Zastosowanie kosmetyki do cery naczyniowej, antycellulitowe, ujędrniające, przeciwstarzeniowe

Oceny i komentarze

4 opinie
Oceń produkt 5 4 opinie
5.0
4 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Katarzyna, 21 lis 2017

Świetnie nawilża, przeciwtrądzikowy, pomógł mi w walce z cellulitem(znacznie się zmniejszył systematycznie używając), nie zauważyłam zmian w likwidacji naczynek oraz powstających tez u mnie żylaków... dodaje do kremu do twarzy oraz balsamu do ciała, polecam.

5.0 Aga, 10 kwi 2017

Świetny produkt! Bardzo uspokoił moją skłonną do czerwienienia się cerę i w końcu wyglądam jak człowiek :)

5.0 Izabela, 3 gru 2015

Po tygodniu stosowania kremu z bazy z wąkrotą azjatycką zmniejszyły mi się naczynka i efekt był widoczny. Polecem

5.0 Anna, 13 lip 2014

Stosuję ekstrakt od polecenia , jestem zadowolona z efektów, cofnął czerwienie policzków oraz widoczność rozszerzonych naczynek

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Marzena, 5 wrz 2019
W jakich proporcjach można go mieszać z bazą kremową/balsamową ? Czy mogę go dodać do serum na bazie hydrolatu i kwasu hialuronowego ?
Odpowiedź ECOSPA:
Zachęcam do skorzystania z naszej bazy receptur. To jedna z propozycji: https://ecospa.pl/receptury/serum-hialuronowe-z-ekstraktem-z-wakroty-azjatyckiej-10

Propozycje dla Ciebie

Potrójny kwas hialuronowy 3% roztwór
14,60 zł 20 g
Opcje: 20, 50, 100, 500 (g)
Do koszyka
Prowitamina B5 - D-pantenol 75%
13,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Baza balsamowa EKOLOGICZNA
19,50 zł 200 g
Opcje: 200, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Baza kremowa EKOLOGICZNA
15,50 zł 100 g
Opcje: 100, 225, 500, 1000 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Ekstrakt z lukrecji ekologiczny
6,00 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z liści winogron ekologiczny
5,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom
Ekstrakt z miłorzębu (Ginkgo) EKOLOGICZNY
4,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Ekstrakt z kawy EKOLOGICZNY
5,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Mikronizowany tlenek cynku
5,50 zł 30 g
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (g)
Do koszyka
Olejek palmaroza
12,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek cyprysowy
11,20 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka