Masz pytania? Wypełnij lub napisz
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Szukaj produktu

Olej makadamia Wydrukuj ofertę

Olej makadamia znajdujący się w naszej ofercie jest nierafinowany, pochodzi z Australii. Posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne. Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitis.

Skład INCI:  Macadamia ternifolia Seed Oil
Dozowanie:  1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 15.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej makadamia zimnotłoczony
INCI:  Macadamia ternifolia Seed Oil

Olej zimnotłoczony i nierafinowany.  Działa regenerująco, wygładzająco, poprawia wygląd dojrzałej skóry.

Olej makadamia otrzymywany jest z niewielkich orzechów drzewa o tej samej nazwie. Orzechy te wyglądem i rozmiarem przypominają orzechy laskowe. Makadamia rośnie w Australii oraz Indonezji.

Olej makadamia w temperaturze pokojowej ma stan skupienia płynny. Charakteryzuje się pięknym bursztynowym kolorem.  Olej makadamia zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9 lecytynę oraz kwas palmito-oleinowy.

Właściwości kosmetyczne oleju makadamia

Olej makadamia posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne. Zawarty w nim olej palmito-oleinowy to również składnik ludzkiej skóry. Z tego względu olej makadamia jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę. Olej makadamia chroni komórki skóry przed zniszczeniem (działaniem wolnych rodników czyli utlenianiem).

Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitu. Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu. Ojej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.

Polecany do kremów, lotionów i olejków antiagingowych, antycellulitowych. Będzie doskonałym emolientem do masażu.

 

 

Specyfikacja

Skład INCI Macadamia ternifolia Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, dziewiczy, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.906 g/ml
Liczba zmydlenia 195 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 1.5%, kwas palmitooleinowy 0.3%, kwas oleinowy 8.7%, kwas eikozeinowy 73%, kwas behenowy 0.2%, kwas laurynowy 0.1%, kwas mirystynowy 0.6%, kwas stearynowy 60.2% kwas linolenowy 2.6%, kwas arachidowy 2.4%, kwas erukowy 0.1%, kwas lignocerynowy 0.2%
Okres trwałości 12 - 18 miesięcy.  Nie podgrzewać oleju powyżej 60 st. C.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

 

Agnieszka Grzelak

07-01-2007
Bardzo dobre właściwości pielęgnujące, niestety zapach dla mnie jest zbyt mocny i dla mojego nosa irytujący, nawet dodatek olejków eterycznych, czy wymieszanie z innym olejem nie niwelowały zapachu, który na nieszczęście na mojej skórze jest bardzo trwały. Żałuję, ponieważ moja skóra go polubiła.

Anna Heczko

24-01-2008
Delikatny, świetnie się wchłania, skóra staje się miękka i lekka, jestem bardzo zadowolona

Beata Ostrowska

05-07-2009
olej, jak pozostałe produkty zakupione tutaj - jest wspaniały; regeneruje skórę, ma wspaniały zapach, chociaż na początku wydawał mi się troszkę dziwny :o) uzywam go na zmianę z jojobą do pielęgnacji najbardziej suchych częsci ciała ( stopy, łokcie, kolana) oraz maseczki na skórę glowy i włosy;

Anna Turczyn

12-05-2012
Doskonały! Idealnie się rozprowadza na skórze, prawie natychmiast się wchłania, więc nie zostawia tłustych plam. Zbliża się lato, nie ma co zwlekać. Po peelingu makadamia na brzuch i uda!
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj