Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej sojowy EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Olej sojowy tłoczony na zimno z certyfikatem organicznym. Zawiera dużą ilość flawonoidów, lecytyny, steroliny i witaminy E.  Nadaje się do wszystkich typów cery. Jest dobrym emolientem i poprawia nawilżenie skóry.

 

Dozowanie:  1 - 100%
 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 8.60 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej sojowy tłoczony na zimno ekologiczny

Olej sojowy tłoczony na zimno z nasion soi, certyfikowany jako organiczny.  Ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych, olej sojowy może być wykorzystywany w kosmetyce jako emolient lub jako naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych odbudowujących naturalną barierę ochronną skóry.  W oleju sojowym w największej ilości występuje kwas linolowy który przywraca skórze poziom właściwego nawilżenia.

Olej sojowy jest również znany jako przeciwutleniacz dzięki zawartości witaminy E.  Badania dowiodły, że aplikacja alfa-tokoferolu na skórę chronią ją przed efektem oksydacyjnym wskutek działania promieni UV.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%.

Właściwości kosmetyczne oleju sojowego:

Dzięki wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych olej sojowy przywraca funkcjonalność naturalnej bariery ochronnej skóry, jest doskonałym emolientem, poprawia nawilżenie skóry. Olej sojowy dobrze sprawdza się w pielęgnacji włosów wypadających, zniszczonych. Dodatkowo jest dobrym antyutleniaczem - chroni skórę i włosy przed procesami utleniania.

Zastosowanie:

  • Jako olej do masażu - jest bardzo lekki, niekleisty, łatwo wchłania się przez skórę. 

  • Jako emolient w recepturach kosmetyków do pielęgnacji ciała i włosów.

  • Jako baza do maseczek olejowych do włosów i odżywek.

  • Jest chętnie stosowany w olejkach do kąpieli oraz w produkcji mydła jako dodatek w fazie tłuszczowej.

  • Jako olej wydłużający okres trwałości  nietrwałych olejów (np. oleju z pestek malin). Zawiera przeciwutleniacz - witaminę E.

  • Jest często dodawany do kul kąpielowych jako składnik renatłuszczający skórę po jej umyciu.

 

Specyfikacja

Skład INCI
Glycine Soja (Soybean) Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, rafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.920 g/ml
Liczba zmydlenia 190 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 10.3%, kwas oleopalmitynowy 0.1%, kwas stearynowy 4.5%, kwas oleinowy 23.5%, linoleinowy 53.7%,linolowy 6.5%, kwas arachidowy 0.4%, kwas eikozenowy 0.2%,kwas behenowy 0.4%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

 

Monika

07-10-2014
Jest WSPANIAŁY!!!!!!!!!!!!!!!

ALEX

09-06-2015
FAJNIE NAWILŻA I NATŁUSZCZA. DOBRY PRODUKT ZA MAŁE PIENIĄŻKI .!!!!!!!!!!!!!

Ewa

21-06-2015
Witam, stosuje do mycia twarzy metodą OCM. Mam 47 lat i czapki z głów dla tego oleju, nie mam problemu z zaskórnikami, rozszerzonymi porami, skóra nie jest przesuszona a była na policzkach i między brwiami - naprawdę widać różnice że skóra jest ładniejsza niż jak myłam Normadermem. Stosuje hydrolat i jest super. Pozdrawiam :-)

Natalia

17-01-2016
Kupiłam go trochę w ciemno licząc że poprawi wygląd włosów oraz skóry i nie żałuję zakupu ;) jest to pierwszy olej jaki mnie nie zapycha ( wcześniej używałam oliwy z oliwek, kokosowego, z pestek winogron oraz z pestek moreli i po każdej aplikacji pojawiały się grudki). Mam skórę bez niedoskonałości, ale przetluszczającą się w strefie T. Poza tym moja skóra ma skłonność do nadmiernego rogowacenia naskórka i muszę się ratować tonikami z kwsem salicylowym. Ten olej znakomicie zmiękczania naskórek i ogranicza swiecenie się skóry w ciągu dnia. Codziennie wieczorem.myje nim twarz, dodatkowo wykonuje lekki masaż dzięki czemu ma on okazję dłużej pobyć na twarzy i lepiej się wchłonąć :) Dobrze nawilża średnio lodowatej włosy.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj