Olej jojoba (złoty) do masażu

Olej jojoba ECOSPA to olej zimnotłoczony o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą, łatwo jest wchłaniany przez skórę - regeneruje, zmiękcza, nawilża i natłuszcza oraz spowalnia procesy starzenia. Polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Doskonały do masażu. W praktycznej butelce z pompką.
Czytaj więcej
niedostępny
Produkt niedostępny Powiadom mnie o dostępności
Olej jojoba ECOSPA to olej zimnotłoczony o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą, łatwo jest wchłaniany przez skórę - regeneruje, zmiękcza, nawilża i natłuszcza oraz spowalnia procesy starzenia. Polecany jest do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Doskonały do masażu. W praktycznej butelce z pompką.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Opis oleju jojoba do masażu

Dzięki tłoczeniu w niskich temperaturach polecany w ECOSPA.pl złoty olej jojoba, zachowuje wszystkie swoje naturalne właściwości. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba, rosnących głównie na obszarach pustynnych. Olej jojoba jest przezroczysty, posiada kolor bursztynowy oraz przyjemny, lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu poniżej 7-8 st. C mętnieje i twardnieje (pojawiają się kryształki). Olej jojoba posiada unikalną budowę chemiczną, bo tak naprawdę jest woskiem, dzięki czemu ma bardzo przyjemną „suchą” konsystencję. Olej jojoba można stosować właściwie w przypadku każdej cery z uwagi na jego dobrą zgodność biologiczną ze skórą ludzką. Może być stosowany przy cerze wrażliwej, trądzikowej, dojrzałej, suchej oraz z problemami, np. łuszczycą.

Dozowanie

1 - 100 % może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Olej jojoba - jak stosować?

Olej jojoba można stosować samodzielnie, w czystej postaci np. jako olejek do twarzy, olej do ciała po kąpieli lub jako cenny olej do masażu ciała.

Właściwości oleju jojoba

  • Olej jojoba jest bogaty w witaminę E, fitosterole, kwasy tłuszczowe oraz skwalen. Posiada wysoką zgodność biologiczną ze skórą, dzięki czemu szybko się wchłania i doskonale nawilża.
  • Stosuje się go przy rozległych bólach reumatycznych oraz zapaleniu stawów, smarując bezpośrednio chore miejsca.
  • Działa przeciwbakteryjnie, redukując stany zapalne. Ta cecha w połączeniu z redukcją sebum sprawia, że świetnie nawilża skórę, usuwając nadmiar sebum.
  • Może być stosowany w pielęgnacji skóry dzieci, a także kobiet w ciąży. Świetnie sprawdzi się także w pielęgnacji cery wrażliwej, suchej i dojrzałej.
Olej jojoba (złoty) do masażu

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej jojoba jest pomocny w pielęgnacji skóry głowy z objawami łuszczycy lub łupieżu. Intensywnie nawilża suchą skórę głowy i wyjątkowo łamliwe oraz kruche włosy.
  • Używany jako składnik odżywek do włosów, balsamów do ciała czy mydeł.
  • Zalecany w zabiegu olejowania włosów. W tym celu kilka kropli oleju nałóż na suche, nieumyte włosy. Wmasuj niewielką ilość oleju w skórę głowy i następnie nałóż foliowy czepek i/ lub owiń ręcznikiem. Pozostaw na włosach olejek przez 1-3 godzin lub na całą noc. Po tym czasie umyj włosy szamponem.
Twarz
Twarz
  • Może być stosowany samodzielnie (zamiast kremu).
  • Dobrze sprawdza się jako tzw. „baza” pod makijaż (wygładza drobne zmarszczki, nadaje skórze naturalny połysk, a jednocześnie szybko się wchłania).
  • Może być także składnikiem kremów, serum i kosmetyków do demakijażu (olejków myjących, płynów dwufazowych i oliwek).
  • Połącz olej jojoba z wybranymi olejami i olejkami eterycznymi i wykonaj relaksujący i odżywczy masaż twarzy. Długotrwały masaż olejkiem jojoba znakomicie działa na wszelkiego rodzaju blizny.
Ciało
Ciało
  • Jako oliwka do masażu.
  • Jako składnik kosmetyków dla dzieci i niemowląt, a także kobiet w ciąży.
  • Jako składnik kosmetyków dla osób z cerą wrażliwą, alergiczną, z AZS, łuszczycą.
  • Stosuje się go do aromaterapii, gdzie ma funkcję wydłużającą okres trwałości preparatów.
  • Jako baza do olejowych perfum. Połącz olej jojoba z olejkiem rozmarynowym, ylangowym oraz petitgrain i stwórz oliwkę do masażu, która pobudza, dodaje energii i odżywia.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej jojoba należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Pochodzenie  Izrael
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C 0.860-0.900 g/ml
Liczba zmydlenia 90-120 mg KOH/g 
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: kwas eikozeinowy 61,1%, kwas oleinowy 18,6%, kwas erukowy 11,6%, kwas palmitynowy 1,2%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Olej jojoba w temperaturze poniżej 7 st. C. może uledz krystalizacji. Lekko podgrzej olej w łaźni wodnej do roztopienia.

Oceny i komentarze

1 opinia
Oceń produkt 5 1 opinia
5.0
1 ocena
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Agnieszka, 19 mar 2018

Stosowałam olej jako balsam, krem do twarzy, do masażu ciała i jako olej na włosy. Praktycznie nie ma żadnego zapachu. Skóra po pewnym czasie regularnego stosowania była nawilżona, gladka, bez krostek. Mój partner używał go na brzydką zmianę skórną na łydce. Zmiana nie zniknęła ale zmniejszyła się. Jedyny mankament to dość długi czas wchłaniania.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej jojoba (złoty) do masażu.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Gąbka Loofah 10-12 cm
10,90 zł 1 szt.
Opcje: 1 (szt.)
Do koszyka
Kominek zapachowy
27,90 zł 1 szt.
Opcje: 1 (szt.)
Do koszyka
Naturalna Loofah - Rękawica do mycia i masażu
18,90 zł 1 szt.
Opcje: 1 (szt.)
Do koszyka
Podgrzewacz oleju do masażu
44,90 zł 1 szt.
Opcje: 1 (szt.)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej sojowy ekologiczny do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej kokosowy frakcjonowany do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej sezamowy do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z pestek winogron do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z pestek moreli do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej ze słodkich migdałów do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej sezamowy zimnotłoczony
8,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
Produkt niedostępny
Powiadom