Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z awokado zimnotłoczony EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Olej awokado ECOSPA jest bardzo cenionym olejem ze względu na dużą zawartość witamin: A, B, E, H, K, PP, F, nienasyconych kwasów tłuszczowych, aminokwasów i protein. Regeneruje skórę, działa przeciwalergicznie, hamuje parowanie wody ze skóry.

 

Skład INCI: Persea Gratissima (Avocado) Oil
Dozowanie: 1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 22.10 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej awokado zimnotłoczony EKOLOGICZNY

Skład INCI/Ingredients: Persea Gratissima (Avocado) Oil

Olej z awokado ECOSPA otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado.  Owoce awokado pochodzą z uprawy ekologicznej certyfikowanej przez ECOCERT.

Olej awokado jest bardzo cenionym olejem ze względu na dużą zawartość:

  • witamin A, B, E, H, K, PP, F

  • nienasyconych kwasów tłuszczowych

  • aminokwasów i protein.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na twarz.

Właściwości kosmetyczne oleju awokado:

Nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzące z oleju awokado regenerują skórę, oddziałują przeciwalergicznie, hamują parowanie wody ze skóry (powstrzymują transepidermalną utratę wody). Olej z awokado zawiera skwalen posiadający właściwości antyzapalne i antygrzybiczne oraz chlorofil również przeciwzapalny i łagodzący. Olej z awokado zalecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry wrażliwej, dojrzałej, starzejącej się, z problemami.Pomaga w leczeniu egzemy oraz łuszczycy. Olej awokado jest zaliczany do grupy olei gęstych. Z tego względu np. w masażu mieszany jest z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli).

Zastosowanie:

  • Może być stosowany w produkcji balsamów, serum, kremów do skóry dojrzałej i starzejącej się.

  • Doskonale sprawdzi się jako dodatek do odżywek i masek do włosów, a także preparatów do kąpieli.

  • Jest wykorzystywany jako dodatek do oliwek do masażu. Proponowany procentowy udział w produkcie końcowym to 10-20 %.

  • Dodawany do mydła nadaje mu lekko zielony kolor. W celach pielęgnacyjnych 5% oleju awokado w mydle jest wystarczające.

  • Może być stosowany u dzieci, kobiet w ciąży.

  • Jest doskonałym składnikiem kosmetyków dla cery z problemami – AZS, łuszczyca, egzema.

 

Specyfikacja

Skład INCI Persea gratissima (Avocado) Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.914 g/ml
Liczba zmydlenia 195 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 21.0%, kwas palmitooleinowy 7.3%, kwas stearynowy 0.9%, kwas oleinowy 25.43%, kwas linolowy 58.57%,
Okres trwałości 9 - 12 miesięcy. 
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Olej z awokado w temperaturze poniżej 7 st. C. może uledz krystalizacji. Lekko podgrzej olej w łaźni wodnej do roztopienia.

 

Iza Tilde

17-10-2007
Znakomity olej typu "wszystko w jednym". Zawiera tak dużo składników, że dodawanie czegokolwiek staje się zbędne - no, może nie licząc utrwalającej witaminy E :D. Jest średnio gęsty, ale nie zapycha. Szybko się wchłania, natychmiastowo wygładza i odżywia skórę.

Jazabela Kornatowska

28-03-2011
Od niemal 20 lat borykałam się z łuszczycą. Dermatolodzy przetestowali na mnie wszystkie dostępne na rynku maści sterydowe, po których najpierw była euforia a potem czarna rozpacz. Pomógł mi homeopata, miałam 3 lata remisji, ale i on po pewnym czasie był bezsilny. Mimo, że organizm od środka był wyczyszczony i zdrowy łuszczycowe placki pozostały. Na olej z awokado trafiłam przez przypadek, koleżanka poleciła mi właściwie olej z tamanu, ale to awokado okazało się strzałem w 10!!! Teraz jestem na etapie „bielactwa rzekomego” czyli zdrowa biała skóra (białe plamy) w miejsce czerwonych łuszczycowych zmian, ale wiem że to akurat mija = )) Olej z awokado jest tez znakomity na sucha zmęczoną skórę pod oczami, uważam że lepszy niż arganowy! =}

ELZBIETA KACZMAROWSKA

04-12-2011
Przesyłke dostałam bardzo szybko!Była bardzo dobrze zabezpieczona przed uszkodzeniem a olejek z avocado jest świetny!Polecam Eco Spa

Karolina Drabik

01-07-2012
KOSMETYCZNE ODKRYCIE NA MIARĘ WYNALEZIENIA KOŁA! Świetny olejek do codziennych zastosowań. Mam skórę bardzo suchą - bez codziennego wsmarowania czegokolwiek wszystko mnie piecze. Olejek z awokado eliminuje uczucie pieczenia i ściągnięcia skóry. Moje łydki już nie płaczą o dodatkowe nawilżenie. Co ciekawe olejek jest także cudowny do twarzy i to bardzo problematycznej - mieszanej, z przesuszonymi policzkami, niezwykle wrażliwej i pękającymi naczynkami. Nawilża, nadaje piękny koloryt, łagodzi. Nie czuję dyskomfortu w połowie dnia z powodu braku nawilżenia. Olejek jest gęsty, ale w ogóle nie zapycha, przeciwnie mam wrażenie że leczy drobne niedoskonałości. Używam codziennie zamiast kemu wieczorem i rano pod makijaż mineralny i make up wygląda bardzo naturalnie - jednym słowem piękna, rozświetlona i zdrowa cera:) Olejek ten jest zdecydowanie lepszy od arganowego, który u mnie słabiej nawilżał i lekko podrażniał naczynka.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj