Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion pomidora Wydrukuj ofertę

Olej z nasion pomidora ECOSPA pomaga zachować skórze równowagę w wydzielaniu łoju. Zalecany jest w preparatach przeciwtrądzikowych oraz kosmetykach przeciwstarzeniowych.

 

Skład INCI: Solanum Lycopersicum Seed Oil, Tocopherol (0,5 % witaminy E)
Dozowanie: 1 - 100%
 
Ocena (4 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 9.40 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z nasion pomidora

Skład INCI / Ingredients: Solanum Lycopersicum Seed Oil, Tocopherol

Olej z nasion pomidora zimnotłoczony ECOSPA  jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT:

  • linolenowy (omega-3)

  • linolowy (omega-6)

  • oleinowy (omega-9).

Olej z nasion pomidora zawiera również antyutleniacze takie jak tokoferole, bogaty jest także w fitosterole, flawonoidy, aminokwasy. Jest źródłem miedzi, żelaza, manganu i cynku.

W skład oleju z nasion pomidora wchodzi również likopen. Substancja ta zapobiega starzeniu się skóry, chroni przed promieniowaniem UV.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany na skórę bezpośrednio.

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion pomidora: 

Dzięki olejowi z nasion pomidora skóra zyskuje jędrność, zwiększa się produkcja kolagenu i elastyny tym samym wygładzają się zmarszczki, łagodzi podrażnienia. Duża zawartość NNKT zapewnia działanie przeciwzapalne i regenerujące, zmiękczające i przeciwstarzeniowe. Olej ten wspomaga ochronę przed szkodliwym promieniowaniem UVA i UVB. Dodatkowo olej z nasion pomidora poprawia koloryt skóry, nadaje jej zdrowy połysk.

Nie jest komedogenny, dlatego doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej, ale też suchej, podrażnionej, dojrzałej.

Zastosowanie:

  • Może być stosowany bezpośrednio na skórę (dobrze się wchłania) lub po wymieszaniu z kwasem hialuronowym.

  • Polecany jako dodatek do serum, kremów, balsamów, maseczek do skóry suchej, podrażnionej, dojrzałej i tłustej.

  • Może być dodawany do kosmetyków promieniochronnych.

  • Dobrze sprawdza się jako dodatek do pomadek i balsamów do ust.

  • Polecany do stosowania w maseczkach i odżywkach do włosów.

 

Uwagi: Trzymać w lodówce. Ze względu na wysoką zawartość NNKT olej jest podatny na jełczenie.

Specyfikacja

Skład INCI Solanum Lycopersicum Seed Oil, Tocopherol (0,5 % witaminy E)
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania tłoczenie na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C 0.921 g/ml
Liczba zmydlenia 192 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: linolenowy (omega-3), linolowy (omega-6), oleinowy (omega-9).
Okres trwałości 12 miesięcy
Przechowywanie w szczelnie zamkniętych pojemnikach, unikać kontaktu ze światłem i powietrzem. Optymalna temperatura przechowywania to 4-10 ºC.

 

Adwena

04-06-2014
Nie wiem jak ocenić ten olej.mialam kiedys od innego producenta, i był ciemnopomaranczowy.olej który dostałam, jest przezroczysty. Nawet przyjemnie go sie nakłada,szybko sie wchłania, ale nie zauważyłam żadnych właściwości wspomnianych w opisie oleju z pestek pomidora

iwona

13-06-2014
cudownie czyści i koi tłustą cerę z problemami. polecam nastolatkom zamiast sztucznych chemicznych kremów
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj