Olej z zielonej herbaty

Olej z zielonej herbaty ECOSPA jest pozyskiwany poprzez macerację liści herbaty Camellia Sinensis w oleju słonecznikowym. Ma słomkowy kolor oraz delikatny, ziołowy aromat. Może być stosowany w pielęgnacji każdego typu cery. Pozytywnie wpływa na kondycję cery naczynkowej, a także cery z trądzikiem różowatym. Wykazuje działanie przeciwzapalne i łagodzące. Stymuluje regenerację skóry. Wspomaga gojenie oparzeń słonecznych. 

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 12,50 zł
50 ml 18,70 zł
100 ml 32,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Olej z zielonej herbaty ECOSPA jest pozyskiwany poprzez macerację liści herbaty Camellia Sinensis w oleju słonecznikowym. Ma słomkowy kolor oraz delikatny, ziołowy aromat. Może być stosowany w pielęgnacji każdego typu cery. Pozytywnie wpływa na kondycję cery naczynkowej, a także cery z trądzikiem różowatym. Wykazuje działanie przeciwzapalne i łagodzące. Stymuluje regenerację skóry. Wspomaga gojenie oparzeń słonecznych. 

Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 80% 1 - 80% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Antyoksydacyjny Olej z zielonej herbaty

Olej z zielonej herbaty otrzymuje się poprzez macerację liści zielonej herbaty Camellia Sinensis w oleju słonecznikowym. Zielona herbata jest bogata w polifenole (przede wszystkim katechiny) i metyloksantyny (kofeina, teofilina, teobromina), a także witaminy A, C, E, K i z grupy B. Zielona herbata jest także bogatym źródłem soli mineralnych, m.in.: żelaza, wapnia, manganu, potasu, fluoru, krzemu. Olej z zielonej herbaty działa antyoksydacyjnie. Nawilża, koi i łagodzi podrażnienia.

Wykazuje działanie przeciwzmarszkowe. Jest skutecznym składnikiem kosmetyków o działaniu anti-aging. Pobudza produkcję kolagenu, poprawia napięcie skóry i rewitalizuje. Olej z zielonej herbaty można stosować w kremach i serach przeznaczonych do pielęgnacji okolic oczu. Dziala łagodząco i przeciwobrzękowo. Stosowany przy cerze trądzikowej działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Olej z zielonej herbaty można także dodawać do kosmetyków do włosów. Nawilża skórę głowy i stymuluje porost włosów

Olej z zielonej herbaty może być stosowany do pielęgnacji każdego rodzaju cery, przede wszystkim do cery naczynkowejdojrzałej, zmęczonej, podrażnionej, wrażliwej i trądzikowej.

Dozowanie

15 - 30% - kosmetyki do pielęgnacji twarzy

60 - 80% - kosmetyki do pielęgnacji ciała

Jak używać olej z zielonej herbaty?

Stosuj w połączeniu z innym olejem - Olej z zielonej herbaty rozpuszcza się w innych olejach, dodaj do fazy tłuszczowej kosmetyków. Stosuj w połączeniu z ulubionym olejem ECOSPA na twarz, ciało, końcówki włosów lub do paznokci. Wymieszaj w dłoni kilka kropli oleju z kwasem hialuronowym i aplikuj na skórę.

Wzbogać swój kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk, ekologiczną bazę kremową lub bazową odżywkę do włosów. Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu. Możesz dodać kilka kropli oleju do maseczki z ulubionej glinki ECOSPA.

Olej z zielonej herbaty - działanie

Olej z zielonej herbaty poprawia krążenie krwi 

Wpływa pozytywnie na kondycję cery naczynkowej, a także cery z trądzikiem różowatym. Poprawia krążenie krwi, wzmacnia i chroni ściany naczyń krwionośnych przed uszkodzeniami.

Olej z zielonej herbaty działa antyoksydacyjnie 

Wykazuje działanie antyoksydacyjne, chroni lipidy błon komórkowych przed utlenianiem, wspomaga ochronę przed jełczeniem innych olejów zawartych w kosmetyku. Jest zalecany do stosowania w kosmetykach wspomagających opalanie.

Olej z zielonej herbaty wspomaga walkę z trądzikiem

Działa przeciwzapalnie i baketriobójczo. Reguluje wydzielanie sebum, przeciwdziała powstawaniu wyprysków i niedoskonałości. 

Olej z zielonej herbaty działa przeciwzmarszkowo 

Dzięki dużej zawartości polifenoli, olej z zielonej herbaty chroni skórę przed wolnymi rodnikami, które powodują przedwczesne starzenie się skóry. Wykazuje działanie anti-aging. Ujędrnia i napina skórę, wspomaga produkcję kolagenu, nawilża i chroni skórę przed utratą wilgoci. Regeneruje skórę.

Olej z zielonej herbaty stymuluje porost włosów

Pozytywnie wpływa na kondycję włosów, wzmacnia cebulki włosów, stymuluje ich porost i przeciwdziała wypadaniu oraz łupieżowi.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Stosuj jako składnik mieszanek do olejowania włosów (przede wszystkim wysoko- i średnioporowatych).
  • Stosuj w postaci płukanki, dzięki temu włosy będą miękkie i błyszczące.
  • Dodaj do swojego szamponu, odżywki, czy maski do włosów. 
Twarz
Twarz
  • Dodaj do olejowego serum do cery naczynkowej lub kremu ujędrniającego.
  • Dodaj do maseczek algowych i glinkowych.
  • Stosuj jako antyoksydacyjny olejek do masażu twarzy w połączeniu z ulubionym olejem roślinnym.
Ciało
Ciało
  • Dodaj do kremów i balsamów antyoksydacyjnych przeznaczonych do pielęgnacji każdego rodzaju skóry.
  • Stosuj jako składnik balsamów wzmacniających naczynka krwionośne.
  • Użyj jako składnik peelingów, balsamów, masełek antycellulitowych.
  • Stosuj jako składnik ujędrniającego olejku do ciała na suchą lub lekko wilgotną po kąpieli skórę.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Helianthus Annuus Seed Oil, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Pochodzenie Europa (Helianthus Annuus Seed Oil), Chiny (Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract)
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny, jakość kosmetyczna
Metoda pozyskiwania Macerację liści zielonej herbaty Camellia Sinensis w oleju słonecznikowym
Gęstość w temp. 20 st.C 0.910-0.930 g/ml
Alergeny Geraniol 11 ppm
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

1 opinia
Oceń produkt 5 1 opinia
5.0
1 ocena
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Justyna , 9 mar 2018

Do tej pory wszystko co nałożyłam na twarz moja skóra wręcz wyrzucała i pokrywała się tłustą warstwą, nie chciała nic przyjmować. Olej z zielonej herbaty wręcz w jednej chwili wciąga cały i nie wyrzuca, dzięki czemu moja skóra jest nawilżona i nie pokrywa się tłustą warstwą :)

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z zielonej herbaty.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Koenzym Q10 w proszku
9,90 zł 1 g
Opcje: 1, 5, 25, 100 (g)
Do koszyka
Olej z nasion brokułu
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Baza kremowa EKOLOGICZNA
10,90 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 225, 500 (g)
Do koszyka
Witamina A - Retinol 1.0 MIU/g
14,90 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z rokitnika zimnotłoczony
14,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion rokitnika zimnotłoczony
15,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Zielona herbata mikronizowana
3,90 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 50, 100 (g)
Do koszyka
Olej z pestek granatu zimnotłoczony
25,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka