Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja
Koszyk

Ilość produktów: 0

Suma: 0.00 zł

Do darmowej wysyłki brakuje 99.00 zł
Do kasy Wartość: 0.00 zł

Olej konopny zimnotłoczony

Olej konopny ECOSPA to olej najwyższej jakości: tłoczony na zimno i nierafinowany. Olej konopny polecany jest do kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, przeciwzapalnym, naprawczym i ujędrniającym. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu. 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 15.20 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej konopny zimnotłoczony

Olej konopny znajdujący się w naszej ofercie  jest zimnotłoczony i nierafinowany. Olej z konopi nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych.

Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe stanowią 81 % zawartości oleju. NNKT mają zdolność wnikania w warstwę lipidową skóry. W wysuszonych komórkach uzupełniają kwasy tłuszczowe wysuszone/wypłukane przez czynniki zewnętrzne. NNKT wzmacniają zniszczone komórki sprawiając, że skóra wygląda młodo.

Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. W przeciwieństwie do kwasów nienasyconych kwasy nasycone zawarte w oleju nie są wchłaniane. Tworzą natomiast na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju konopnego:

Kwas linolowy (Omega-6) oraz gamma-linolowy, które są zawarte w oleju konopnym, pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują utratę/parowanie wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny dobrze sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, ale też mieszanej i normalnej.

Zastosowanie:

  • Olej z konopi jest wyśmienitym olejem do pielęgnacji skóry normalnej i przetłuszczającej się, dlatego może być stosowany jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji tego typu skóry.
  • Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olejów. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze, dlatego może być stosowany na skórę bezpośrednio.
  • Stanowi idealny dodatek do mydeł - nadaje luksusowy dotyk pianie mydlanej.
  • Olej z konopi może być używany w produkcji balsamów do ciała, kremów do twarzy, lotionów, balsamów przeciwsłonecznych.
  • Może być stosowany w pielęgnacji włosów i skóry głowy.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

Specyfikacja

Skład INCI Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Małgorzata

29-09-2014
Cudowny olejek,można jego stosować na różne sposoby.Dodałam kilka kropel do balsamu,skóra jest jędrna i sprężysta.Ogólnie stosuję bezpośrednio na twarz,szyję i dekolt od razu zauważyłam miękkość i jędrność.Olejek pięknie pachnie tuż po nałożeniu na skórę błyskawicznie się wchłania.Polecam!

Monika Ciastek

29-09-2014
Bardzo, bardzo polecam ten produkt. Rzadko decyduję się mówić o czymś po kilku dniach użytkowania, ale ten olejek podbił moje serce. Jestem fanką półproduktów, a dopiero teraz trafiłam na doskonały olej do CERY MIESZANEJ. Idealnie koi wypryski, nada się do leczenia trądziku. Moje krostki zniknęły bez śladu po 2 dobach! Pięknie się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy. Po nocnej kuracji cera jest delikatnie rozświetlona, pory zwężone, a lekko suche poliki ukojone. Nadaje się pod makijaż. Zapach jest lekki, coś w stylu suchych liści, absolutnie nie przeszkadza. Do tego niziutka cena. Napewno zagości u mnie na dłużej. :)

kinga suszek

29-09-2014
Dodany do kąpieli baaardzo relaksuje, odświeża. Jest świetny do włosów-bardzo dobrze się rozczesują, a co najlepsze to super środek na komary!!! Bardzo polecam :)

Ania

29-09-2014
Stosuje go na noc,bezpośrednio na skórę. Rano buzia jest niesamowicie gładka. Dodam ,ze mam skórę problemową. Świetnie nadaje się tez do włosów,kropelka dodana do balsamu wygładzającego. Włosy są gładkie,miękkie ,cudowne! polecam ! :)
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj