Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej Sacha Inchi ekologiczny Wydrukuj ofertę

Ekologiczny olej Sacha Inchi ECOSPA jest pozyskiwany z nasion amazońskiej roślinny Plukenetia volubilis. Jest bogatym źródłej niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Może być stosowany w pielęgnacji cery dojrzałej, wrażliwej, naczynkowej, suchej i normalnej.

 

Dozowanie: 1 - 100%

 

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 7.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej Sacha Inchi zimnotłoczony ekologiczny

Ekologiczny olej Sacha Inchi ECOSPA (znany też jako Inca Inchi) pozyskuje się z nasion egzotycznej roślinny Plukenetia volubilis, która rośnie w tropikalnych lasach Amazonii. Nasiona Sacha Inchi należą do tzw. „super foods”, czyli produktów o niezwykle bogatych wartościach odżywczych. Są bardzo bogatym źródłem białka i niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej Sacha Inchi zawiera wysokie stężenie kwasu α-linolenowego (ok. 51%) oraz kwasu linolowego (ok. 34%).

Zalecane dozowanie: 1-100%.

Właściwości kosmetyczne oleju Sacha Inchi:

Olej Sacha Inchi ECOSPA jest doskonałym składnikiem o działaniu anti-age. Ze względu na wysoką zawartość NNKT olej wygładza, regeneruje, zmiękcza skórę, zapobiega powstawaniu zmarszczek. Jest doskonałym olejem do pielęgnacji skóry pod oczami. Może być stosowany w pielęgnacji skóry wrażliwej, naczynkowej, podrażnionej po opalaniu, dojrzałej, suchej i normalnej. Idealnie nadaje się do masażu twarzy – tworzy dobry poślizg, a jednocześnie doskonale się wchłania. Stosowany na włosy zapobiega powstawaniu rozdwojonych końcówek, regeneruje przesuszoną skórę głowy.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach anti-age – kremach, serum, olejkach, balsamach, lotionach, mleczkach.

  • Może być stosowany w produktach do pielęgnacji cery dojrzałej, wrażliwej, naczynkowej, suchej i normalnej.

  • W połączeniu z kwasem hialuronowym doskonale sprawdza się jako dwufazowa mieszanka do pielęgnacji okolic pod oczami.

  • Stosuje się go w kosmetykach po opalaniu.

  • Jest doskonałym olejem do masażu twarzy, szyi i dekoltu.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów – maseczkach, odżywkach, szamponach, serum itd. 

  • Może być stosowany samodzielnie na końcówki włosów.

 

Specyfikacja

Skład INCI Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Joanna

14-08-2017
Cudowny olej. Jeden z najlepszych, jakie kiedykolwiek testowałam. Używam go teraz, w czasie lata. Jest idealny nawet przy tych upałach. Ma genialny zapach! Naprawdę, zapach powalił mnie na kolana, uwielbiam go. Przypomina mi woń ziemniaka. Jest intensywny, ciekawy, utrzymuje się na skórze. Olej stosowałam przez dwa tygodnie, niemal każdego dnia po kilka kropel. Złagodził mi wypryski na czole i suchą skórę wokół ust i na nosie. Z pewnością zamówię kolejną buteleczkę :)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj