Promocja

Bioferment z aceroli

Bioferment z aceroli wykazuje działanie antyoksydacyjne, rozjaśniające, nawilżające, ujędrniające i przeciwzapalne. Może być stosowany do pielęgnacji cery naczyniowej, dojrzałej, z przebarwieniami i bliznami. Wzbogać nim swoje kremy i toniki lub wypróbuj w swoich recepturach.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 7,02 zł
30 ml 18,81 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Bioferment z aceroli wykazuje działanie antyoksydacyjne, rozjaśniające, nawilżające, ujędrniające i przeciwzapalne. Może być stosowany do pielęgnacji cery naczyniowej, dojrzałej, z przebarwieniami i bliznami. Wzbogać nim swoje kremy i toniki lub wypróbuj w swoich recepturach.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 10% 1 - 10% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Może wytrącić się osad Może wytrącić się osad

Bioferment z aceroli

Bioferment z aceroli ECOSPA powstaje w procesie fermentacji owoców Malpighia glabra w obecności Lactobacillus. Owoce aceroli są bardzo bogatym źródłem witaminy C (zawierają nawet do 4000 mg witaminy C na 100 g miąższu owoców), ale też antocyjanów, witaminy A i karotenoidów. Uważa się, że acerola zawiera 65 razy więcej witaminy C niż pomarańcza. Sok z aceroli wykazuje lepsze właściwości przeciwutleniające niż sok innych owoców bogatych w polifenole (m. in. winogron, jabłek, truskawek). Proces fermentacji za pomocą bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus pozwala polepszyć przyswajalność i zwiększa skuteczność ekstraktu, zmniejsza prawdopodobieństwo podrażnienia skóry. Bioferment występuje w postaci żółtego lub jasnobrązowego płynu.

Dozowanie

  • 1 - 10%

Sposób użycia

Bioferment z aceroli jest rozpuszczalny w wodzie. Biofermentem możesz wzbogacić bazę kremową lub dodać go do emulsji robionej od podstaw. Dodaj 5 - 10% do toniku na bazie hydrolatu lub wody oraz do serum na bazie kwasu hialuronowego.

Właściwości i działanie

Bioferment z aceroli ECOSPA to całkowicie naturalny antyoksydant o szerokim zastosowaniu. Jest prawdziwym superfoodem dla skóry dojrzałej, naczyniowej, skóry z przebarwieniami, trądzikiem różowatym, zmianami potrądzikowymi. Jako bogate źródło naturalnej witaminy C i innych przeciwutleniaczy, bioferment aceroli sprawdzi się u osób borykających się z oznakami fotostarzenia - zmarszczkami, nadmierną keratynizacją naskórka, przebarwieniami posłonecznymi. Bioferment wykazuje właściwości rozjaśniające, nadaje skórze promienności, nawilża, wygładza, walczy z wolnymi rodnikami, poprawia koloryt. Witamina C bierze udział w syntezie kolagenu i elastyny, poprawia jędrność skóry. Antocyjany, które są zawarte w składzie biofermentu, wykazują działanie przeciwzapalne.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Bioferment z aceroli lekko rozjaśnia włosy, wygładza łodygę włosa, dzięki czemu nadaje im piękny zdrowy połysk.
  • Wzbodać swój szampon kilkoma kroplami biofermentu z aceroli lub dodaj go do swojej odżywki do włosów.
Twarz
Twarz
  • Wypróbuj bioferment z aceroli w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji skóry dojrzałej, naczyniowej, skóry z przebarwieniami i bliznami.
  • Idealnie sprawdzi się jako składnik serum z witaminą C lub innymi przeciwutleniaczami (kwasem alfa-liponowym, glukonolaktonem, witaminą E itd.).
  • Może być dodawany do maseczek algowych i glinkowych.
  • W kosmetykach na przebarwienia bioferment z aceroli może być łączony z kwasem kojowym, witaminą C i kwasem azelainowym.
Ciało
Ciało
  • Użyj bioferment z aceroli w kosmetykach do pielęgnacji skóry po opalaniu - mgiełkach, tonikach, balsamach.

Uwagi i przeciwwskazania

  • W przypadku emulsji (kremów, mleczek, balsamów) dodawać w tzw. fazie trzeciej, po ostudzeniu kosmetyku do 25 st. C.
  • Nie podgrzewaj powyżej 25 st. C. Podgrzanie powyżej 25 st. C może spowodować zmianę koloru surowca na ciemniejszy.
  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.
  • Na dnie butelki może pojawić się wytrącony osad z produktu. Jest to proces naturalny.

Specyfikacja

Pełny skład INCI Lactobacillus/Acerola Cherry Ferment, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Kraj pochodzenia Włochy
Postać Żółty lub jasnobrązowy płyn.
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie.
Zalecane dozowanie 1 - 10%
Gęstość 1,00
pH 3,0 - 5,0
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, w suchym miejscu z dala od światła. W butelce może wytrącić się osad. Jest to naturalna cecha surowca.
W formulacjach Nie podgrzewać powyżej 25 st. C. Podgrzanie powyżej 25 st. C może spowodować zmianę koloru surowca na ciemniejszy.
Trwałość 12 miesiecy od produkcji
Zastosowanie Kosmetyki do twarzy, szyi i dekoltu o działaniu rozjaśniającym i wygładzającym.

Oceny i komentarze

1 opinia
Oceń produkt 0 1 opinia
5.0
1 ocena
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Zofia, 18 maj 2020

Zmniejsza zaczerwienienia, bardzo dobry do cery naczyniowej i wrażliwej. Jako dodatek do serum z wit c czy toniku wspaniale wyrównuje koloryt i lekko rozświetla cerę

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Bioferment z aceroli.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Leucidal Max
8,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór
9,70 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Bazowy żel do mycia EKOLOGICZNY
12,50 zł 200 ml
Opcje: 200, 500 (ml)
Do koszyka
Baza kremowa EKOLOGICZNA
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Ekstrakt z lukrecji ekologiczny
6,00 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z hibiskusa ekologiczny
5,00 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju
39,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Kwas ferulowy
9,90 zł 5 g
Opcje: 5, 10, 30, 100 (g)
Do koszyka
Witamina C - Kwas askorbinowy USP
od 8,50 zł 7,65 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250 (g)
Do koszyka
Ekstrakt z mango ekologiczny
5,00 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka