Bioferment z bambusa - naturalny silikon

Bioferment z bambusa ECOSPA stanowi egzotyczną i naturalną alternatywę dla silikonu. Doskonale nawilża, wygładza i ujędrnia skórę. Bioferment z bambusa nadaje poślizg kosmetykom, wykazuje działanie rewitalizujące i antyoksydacyjne. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry oraz pielęgnacji włosów i paznokci.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 7,90 zł
30 ml 20,90 zł
100 ml 59,90 zł
500 ml 259,90 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Bioferment z bambusa ECOSPA stanowi egzotyczną i naturalną alternatywę dla silikonu. Doskonale nawilża, wygładza i ujędrnia skórę. Bioferment z bambusa nadaje poślizg kosmetykom, wykazuje działanie rewitalizujące i antyoksydacyjne. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry oraz pielęgnacji włosów i paznokci.

Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 10% 1 - 10% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Naturalnie mętny (wytrąca sie biały osad) Naturalnie mętny (wytrąca sie biały osad)

Bioferment z bambusa wygładza i nawilża

Bambus należy do najszybciej rosnących roślin na świecie. Występuje w Azji, Ameryce Południowej, Środkowej i Północnej. Popularny w medycynie ajurwedyjskiej i tybetańskiej.

Bioferment z bambusa jest w 100% naturalnym surowcem. Podczas procesu jego produkcji liście bambusa są macerowane, a następnie poddawane fermentacji Lactobacillus Lactis i filtracji. W czasie fermentacji powstaje bio-krzemionka, która nadaje kosmetykom właściwości poślizgowe i wygładzające oraz jedwabistą konsytsencję. Doskonale sprawdza się w produktach do pielęgnacji włosów - ułatwia rozczesywanie, wygładza puszące się włosy oraz nadaje im połysk. Bioferment z bambusa jest naturalną alternatywą dla silikonu, dyscyplinuje włosy i zapobiega rozdwajaniu się końcówek. Sprawdza sie w pielęgnacji paznokci - wzmacnia płytkę paznokciową i zapobiega jej rozdwajaniu. 

Bioferment z bambusa zawiera także inne dobroczynne substancje: flawonoidy, białka, związki mineralne, ramnozę i aminokwasy (tyrozyna, arginina). Dzięki obecności flawonoidów wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwstarzeniowe, wzmacniające naczynia krwionośne oraz antycellulitowe. Ramnoza zawarta w biofermencie z bambusa oddziaływuje na fibroblasty - sprawia, iż tworzą się włókna elastyczne w tkance łącznej i tym sposobem stymulowana jest produkcja kolagenu. Bioferment z bambusa ujędrnia, rewitalizuje i nawilża skórę. Zdolny do pochłaniania promieniowania UVA i UVB, dlatego wykorzystuje się go w kosmetykach przeciwsłonecznych i przeciwzmarszczkowych. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a w szczególności do skóry dojrzałej i suchej. . 

Dozowanie

1 - 10%

Bioferment z bambusa - jak stosować?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY - Dodaj bioferment z bambusa do swojego serum, kremu lub balsamu. Połącz z bazą kremową lub dodaj do emulsji robionej od podstaw. Dodaj do toniku na bazie hydrolatu lub wody. Wypróbuj jako składnikiem kosmetyków do pielęgnacji włosów – maseczek, odżywek, wcierek, serum, szamponów.

Bioferment z bambusa - właściwości

Bioferment z bambusa nawilża skórę

Doskonale nawilża, rewitalizuje i wygładza skórę. Sprawdza się jako składnik kosmetyków nawilżających np. w serum pod oczy, kremach do twarzy lub jako składnik maseczek z glinką.

Bioferment z bambusa działa antyoksydacyjnie i ujędrniająco

Dzięki zawartości flawonoidów chroni skórę przed wolnymi rodnikami, opóźniając procesy starzenia się skóry. Bioferment z bambusa poprawia jędrność i elastyczność skóry. Polecany w pielęgnacji przeciwzmarszczkowej. 

Bioferment z bambusa wygładza i regeneruje włosy

Bioferment z bambusa jest naturalnym zamiennikiem silikonu. Nadaje kosmetykom poślizg i jedwabistą konsystencję, dzięki czemu ułatwia rozczesywanie i wygładza niesforne włosy. Duża zawartość krzemionki regeneruje zniszczone włosy, wzmacnia cebulki i przyspiesza wzrost włosów. Bioferment z bambusa zabezpiecza końcówki włosów przez rozdwajaniem. Sprawdza się w pielęgnacji włosów suchych i zniszczonych.

Bioferment z bambusa wzmacnia paznokcie

Bio-krzemionka zawarta w biofermencie z bambusa pielęgnuje oraz wzmacnia łamliwe i zniszczone paznokcie. 

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Dodaj bioferment z bambusa do szamponu, aby wygładzić włosy i i ułatwić ich rozczesywanie. 
  • Użyj jako składnik odżywki lub maski do włosów wypadających i pozbawionych blasku.
  • Wypróbuj w serum na zniszczone końcówki włosów.
Twarz
Twarz
  • Dodaj bioferment z bambusa do serum do skóry dojrzałej lub suchej.
  • Użyj jako składnik kremu do skóry naczynkowej.
  • Wypróbuj w nawilżającym serum pod oczy z kwasem hialuronowym i pantenolem.
  • Stosuj jako składnik nawilżającego toniku-mgiełki do twarzy.
  • Przygotuj maseczkę z glinką białą, ulubionym hydrolatem i biofermentem z bambusa do skóry suchej.
Ciało
Ciało
  • Użyj bioferment z bambusa w kosmetykach na cellulit.
  • Wypróbuj bioferment z bambusa w wzmacniającym serum do łamliwych paznokci.
  • Dodaj bioferment z bambusa do nawilżającego balsamu do ciała.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Na dnie butelki może pojawić się wytrącony osad z produktu. Jest to proces naturalny.

Specyfikacja

Skład INCI Water, Lactobacillus/Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate
Pochodzenie Włochy
Metoda pozyskiwania Maceracja, fermentacja i filtracja
Postać Lekko lepka ciecz o barwie mlecznobiałej do jasnożółtej
Rozpuszczalność

Rozpuszczalny w wodzie

Gęstość 1.02 - 1.05 g/ml
pH 3.0 - 6.0
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła

Oceny i komentarze

6 opinii
Oceń produkt 5 6 opinii
5.0
6 ocen
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Zofia, 18 maj 2020

Cudowny,nawilża i odżywia. Do włosów najlepsze serum , wygladza łuskę włosa i zabezpiecza końcówki. ZNAKOMITY !

5.0 T, 7 sty 2020

Witam, bioferment został zakupiony w celu ochrony końcówek włosów. Posiadam włosy 2B, średnioporowate w kierunku wysokoporowatych (przez rozjaśnienie). W tym celu bioferment się nie sprawdził, był zdecydowanie za lekki (wręcz włosy były matowe). Natomiast sprawdza się w ramach odbicia włosów u nasady (3 dni spokojnie trzyma) i za to daję 5 gwiazdek :)

5.0 Agnieszka, 26 wrz 2017

O niebo lepszy niż jakiekolwiek silikonowe serum zabezpieczające końcówki włosów =) Wspaniale je wygładza a dodatkowo stają się bardziej błyszczące i elastyczne! Mój hit, nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez niego!

5.0 Zuza, 17 wrz 2017

Stosuje go w serach i tonikach do twarzy - cudownie nawilża, łagodzi i uspokaja, a jednocześnie nie zapycha, mój ulubiony składnik <3 [cera tłusta, zniszona stosowaniem kuracji przeciwtrądzikowych]

5.0 Iwona, 8 maj 2017

Stosuje bioferment z bambusa jako dodatek do odzywki do wlosow. Po nim wlosy sa miekkie, bardzo latwo sie rozczesuja. Polecam!

5.0 Magdalena!!!!, 17 sty 2016

Świetny dodatek do kremów, nasek na włosy. Polecam!!!

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

4
Zadaj pytanie
Klaudyna, 26 lip 2021
Czy jest bezpieczny w kontakcie z oczami? Mogę użyć go do domowego tuszu do rzęs?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, bioferment z bambusa z powodzeniem zastosowaliśmy w recepturach kosmetyków pielęgnacyjnych pod oczy, jednak nie był on testowany w bezpośredniej styczności z okiem. Zalecamy wszelką ostrożność w dodawaniu substancji do tak bliskiego sąsiedztwa z oczami, najlepiej jeśli są one dedykowane tej strefie.
Ania, 17 maj 2021
Witam. Dlaczego bioferment z bambusa nie może być stosowany bezpośrednio na skórę?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, zgodnie z dokumentacją najkorzystniejsze dla skóry zalecane stężenie składnika aktywnego jakim jest bioferment z bambusa wynosi od 1 do 10%. Pozdrawiam
Aleksandra, 20 lut 2021
Dzień dobry, czy biofermentu można używać bezpośrednio na skórę jako bazy pod makijaż?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, bioferment z bambusa nie może być stosowany bezpośrednio na skórę. Jego zalecane stężenie w gotowym produkcie wynosi 1 - 10%. Polecamy dodać go do kremu lub do naszej bazy kremowej. Pozdrawiam
Aneta, 2 paź 2020
Czy mogę prosić o podanie nazwy INCI?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, INCI Biofermentu z bambusa to Lactobacillus/Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate. Pozdrawiam

Propozycje dla Ciebie

Kwas hialuronowy HMW 1% roztwór
6,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór
10,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z zielonej herbaty EKOLOGICZNY
5,40 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Hydrolat z bambusa ekologiczny (z konserwantem)
9,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Bazowa odżywka do włosów EKOLOGICZNA
16,90 zł 200 ml
Opcje: 200, 500 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt ze skrzypu polnego
4,30 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z róży jerychońskiej - Phytofuse Renew
Produkt niedostępny
Powiadom
Probacillus Revive - probiotyk
11,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Bio-kompleks minerałów
8,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Bioferment Yerba Santa - glikoproteina
8,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Bioferment z ryżu
od 10,50 zł 7,87 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka