Ekstrakt ze skrzypu polnego

Ekstrakt wodno-glicerynowy ze skrzypu to bogactwo minerałów i związków aktywnych. Ze względu na właściwości ujędrniające i regenerujące, wspomaga leczenie drobnych zranień oraz poprawia elastyczność skóry, remineralizuje ją. Działa ściągająco oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Pozytywnie wpływa na wygląd włosów, nadając im zdrowy połysk oraz ułatwia ich rozczesywanie. Ekstrakt ze skrzypu polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, tłustej i mieszanej.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 4,30 zł
30 ml 10,90 zł
100 ml 31,90 zł
500 ml 117,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Ekstrakt wodno-glicerynowy ze skrzypu to bogactwo minerałów i związków aktywnych. Ze względu na właściwości ujędrniające i regenerujące, wspomaga leczenie drobnych zranień oraz poprawia elastyczność skóry, remineralizuje ją. Działa ściągająco oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Pozytywnie wpływa na wygląd włosów, nadając im zdrowy połysk oraz ułatwia ich rozczesywanie. Ekstrakt ze skrzypu polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, tłustej i mieszanej.

Czytaj więcej
Pochodzenie roślinne Pochodzenie roślinne Jakość
0,5 - 5% 0,5 - 5% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.
Wodno-glicerynowy Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.
Wodno-glicerynowy

Ekstrakt wodno-glicerynowy ze skrzypu

Ekstrakt ze skrzypu polnego to wodno-glicerynowy wyciąg bogaty w sole mineralne, flawonoidy, saponiny, taninę oraz alkaloidy. Mnogość składników aktywnych zawartych w ekstrakcie ze skrzypu powoduje, że jest to jedna z najcenniejszych substancji kosmetycznych. Poprawia strukturę włosów, wzmacnia je i chroni przed uszkodzeniami mechanicznymi. Ekstrakt ze skrzypu dodany do kosmetyków do pielęgnacji twarzy dotlenia skórę, poprawia jej koloryt oraz strukturę. Reguluje pracę gruczołów łojowych oraz zmniejsza widoczność porów. Skrzyp poprawia jędrność oraz elastyczność skóry. Ekstrakt ze skrzypu jest stabilny w szerokim zakresie pH, dzięki czemu idealnie sprawdzi się jako dodatek do kwaśnych produktów do pielęgnacji włosów.

Dozowanie

0,5 - 5%

Jak używać ekstrakt ze skrzypu?

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać swój krem do pielęgnacji cery trądzikowej ekstraktem ze skrzypu. Dodaj ekstrakt ze skrzypu do szamponu lub odżywki do włosów. Na każde 50 g produktu dodaj 2,5 g ekstraktu ze skrzypu.

Stwórz swój kosmetyk / użyj w recepturze - Połącz ekstrakt ze skrzypu z kwasem hialuronowym w remineralizyjącym serum DIY. Dodaj ekstrakt ze skrzypu do regenerującego kremu DIY do dłoni i paznokci. Zmieszaj ekstrakt ze skrzypu z hydrolatem rozmarynowym i kwasem hialuronowym 1,5% w regenerująco-ochronnej mgiełce do włosów.

Właściwości i działanie ekstraktu ze skrzypu

  • Reguluje pracę gruczołów łojowych - Ekstrakt ze skrzypu bogaty jest w taniny - związki pochodzenia roślinnego, które wykazują właściwości ściągające i sebostatyczne. Aplikowany na skórę tłustą, zwęża ujścia gruczołów łojowych, redukując ilość wydzielanego sebum.
  • Stymuluje krążenie krwi - Flawonoidy obecne w ekstrakcie ze skrzypu polnego uszczelniają naczynia krwionośne, redukują ich przepuszczalność oraz wzmacniają je. Ekstrakt ze skrzypu polecany jest w preparatach do pielęgnacji cery naczynkowej oraz wzmacniających naczynka balsamach do ciała. 
  • Remineralizuje -  Ekstrakt ze skrzypu to jedno z bogatszych źródeł związków mineralnych. Obecny w zielu skrzypu krzem wspomaga przywrócenie naturalnej równowagi skórze, pomiędzy związkami mineralnymi, a witaminami. 
  • Regeneruje i ujędrnia - Krzem obecny w ekstrakcie ze skrzypu wpływa na wytwarzanie białek strukturalnych skóry - kolagenu i elastyny oraz chroni je i stabilizuje. Taniny w połączeniu z krzemem wspomagają procesy gojenia i regeneracji tkanek. Ekstrakt ze skrzypu polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, ale również trądzikowej.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Ekstrakt ze skrzypu wzmacnia włosy oraz stymuluje cebulki do wzrostu.
  • Połącz ekstrakt ze skrzypu z bazową odżywką w regenerującej odżywce do włosów.
  • Zmieszaj ekstrakt ze skrzypu z hydrolatem rozmarynowym i honeyquat w ochronnej mgiełce do włosów.
  • Wzbogać swój szampon kilkoma kroplami ekstraktu ze skrzypu.
  • Połącz ekstrakt ze skrzypu z kwasem hialuronowym ULMW oraz hydrolatem rozmarynowym w toniku stymulującym wzrost włosów.
Twarz
Twarz
  • Ekstrakt ze skrzypu polnego sprawdzi się jako składnik serum, kremów, toników czy mgiełek do pielęgnacji cery dojrzałej, tracącej jędrność ale również tłustej i trądzikowej.
  • Połącz ekstrakt ze skrzypu z hydrolatem czystka ladanowego w toniku do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej.
  • Zmieszaj ekstrakt ze skrzypu z kwasem hialuronowym i witaminą C SAP w serum anti - aging.
  • Dodaj ekstrakt ze skrzypu do kremu lub stwórz własny krem DIY do pielęgnacji cery naczynkowej.
Ciało
Ciało
  • Ekstrakt ze skrzypu dodany do balsamu do ciała wspomaga cyrkulację krwi w naczyniach krwionośnych. Polecany jest jako składnik balsamów na żylaki i pajączki na nogach.
  • Dodaj ekstrakt ze skrzypu do bazy balsamowej we wzmacniającym balsamie DIY do ciała.
  • Połącz ekstrakt ze skrzypu z hydrolatem oczarowym w mgiełce do ciała.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Może podrażniać oczy. Nie stosować w ciąży.
  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Equisetum Arvense Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Kraj pochodzenia Hiszpania
Jakość Pochodzenie roślinne
Postać Brązowa ciecz o charakterystycznym zapachu
Gęstość w temp. 20 st.C 1,14g/ml
Rozpuszczalność W wodzie, kwasie hialuronowym
Zalecane stężenie 0,5-5%
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
pH 7,5

Wpisy powiązane z produktem

Ekstrakt ze skrzypu polnego nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Ekstrakt ze skrzypu polnego.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór
9,70 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Hydrolat czystka ladanowego ekologiczny
12,50 zł 100 ml
Opcje: 100 (ml)
Do koszyka
Honeyquat - pochodna miodu
10,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina C - SAP
10,90 zł 5 g
Opcje: 5, 10, 30, 100 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Bioferment z bambusa - naturalny silikon
7,20 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka