Nowość

Ekstrakt z róży stulistnej

Ekstrakt wodno-glicerynowy z róży zabezpiecza integralność skóry oraz włosów. Chroni przed procesem utleniania, wzmacnia i zabezpiecza naczynia krwionośne oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, naczynkowej oraz tłustej i trądzikowej.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 4,70 zł
30 ml 11,90 zł
100 ml 34,90 zł
500 ml 129,00 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Ekstrakt wodno-glicerynowy z róży zabezpiecza integralność skóry oraz włosów. Chroni przed procesem utleniania, wzmacnia i zabezpiecza naczynia krwionośne oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej, naczynkowej oraz tłustej i trądzikowej.

Czytaj więcej
Konwencjonalny Konwencjonalny Jakość
0,5-5% 0,5-5% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.
Wodno-glicerynowy Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.
Wodno-glicerynowy

Ekstrakt z róży

Ekstrakt z róży otrzymywany jest w procesie ekstrakcji płatków róży stulistnej Rosa centifolia. Zbiór kwiatów prowadzi się wczesnym rankiem, kiedy to roślina jest najbardziej zasobna w składniki aktywne. Olejki eteryczne, taniny, antocyjanozydy oraz składniki śluzowe i aminokwasy to główne związki odpowiedzialne za właściwości ekstraktu z róży. Ekstrakt z róży ma silne właściwości antyoksydacyjne, neutralizuje działanie wolnych rodników, dodając skórze blasku oraz zapobiegając przedwczesnemu starzeniu. Wzmacnia naczynia krwionośne, likwiduje obrzęki oraz zaczerwienienia. Doskonale nawilża i działa regenerująco. Wzmacnia włosy, chroni przed przesuszeniem oraz wpływem promieniowania UV. Ekstrakt z róży bardzo dobrze łączy się z wodą, hydrolatem oraz kwasem hialuronowym. Wzbogać ekstraktem z róży swój krem lub serum. Połącz ekstrakt z róży z bazą kremową w antyoksydacyjnym kremie do pielęgnacji cery dojrzałej. Produkt stabilny jest w szerokim zakresie pH 2-11,5.

Dozowanie

0,5-5%

Jak używać ekstrakt z róży?

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać swój krem sebostatyczny kilkoma kroplami ekstraktu z róży. Dodaj ekstrakt do swojej odżywki do włosów lub wypróbuj jako składnik serum anti-aging. Na każde 50 g produktu dodaj 2,5 g ekstraktu z róży.

Stwórz swój kosmetyk / użyj w recepturze - Połącz ekstrakt z róży z bazą detergentową AN i hydrolatem różanym w ochronnym szamponie do włosów. Dodaj ekstrakt z róży do kwasu hialuronowego i witaminy C SAP w antyoksydacyjnym serum do twarzy. Zmieszaj ekstrakt z róży z hydrolatem z czystka i niacynamidem w przeciwtrądzikowym toniku do pielęgnacji skóry twarzy.

Właściwości i działanie ekstraktu z róży

  • Niweluje wolne rodniki - Ekstrakt z róży obfituje w antocyjany, barwniki odpowiedzialne za piękny kolor róży, które jednocześnie wykazują silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizacja wolnych rodników chroni komórki skóry oraz włosy przed degradacja. Dzięki temu zachowana jest integralność oraz elastyczność skóry, a procesy starzenia komórkowego przebiegają zdecydowanie wolniej. 
  • Wzmacnia naczynia krwionośne - Flawonoidy obecne w ekstrakcie z róży wzmacniają ściany naczyń krwionośnych. Poprawia ich wytrzymałość, zmniejsza obrzęki oraz zabezpiecza skórę przed problemami związanymi z niewydolnością żył- redukuje zaczerwienienia oraz poprawia wygląd skóry.
  • Reguluje pracę gruczołów łojowych - Dzięki obecności tanin ekstrakt z róży może być stosowany w kosmetykach regulujących wydzielanie sebum, przeznaczonych dla skóry tłustej i łojotokowej.
Ekstrakt z róży stulistnej

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Ekstrakt z róży wzmacnia włosy oraz chroni je przed negatywnym wpływem promieniowania UV. Zabezpiecza przed przesuszeniem oraz nadaje piękny zapach.
  • Wzbogać swój szampon lub odżywkę do włosów kilkoma kroplami ekstraktu z róży.
  • Wzbogać hydrolat różany kilkoma kroplami ekstraktu z róży w  mgiełce do włosów.
Twarz
Twarz
  • Ekstrakt z róży chroni skórę przed wolnymi rodnikami, działa ściągająco i wzmacniająco na naczynia krwionośne.
  • Połącz ekstrakt z róży z  kwasem hialuronowym i witaminą C SAP w antyoksydacyjnym, rozświetlającym serum do twarzy.
  • Dodaj ekstrakt z róży do serum z  kwasem hialuronowym, ekstraktem z wąkroty azjatyckiej i witaminą C - kwas etyloaskorbinowy w serum wzmacniającym naczynka.
Ciało
Ciało
  • Ekstrakt z róży niweluje opuchnięcia oraz wzmacnia naczynia krwionośne.
  • Połącz ekstrakt z róży z bazą balsamową oraz absolutem różanym w balsamie łagodzących opuchnięte nogi.
  • Wzbogać swój balsam do ciała kilkoma kroplami ekstraktu z róży.
  • Wypróbuj ekstrakt z róży jako dodatek do żelu pod prysznic.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Rosa Centifolia Flower Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Kraj pochodzenia Hiszpania
Jakość Konwencjonalny
Postać Brązowa ciecz o charakterystycznym zapachu
Gęstość w temp. 20 st.C 1,15g/ml
Rozpuszczalność W wodzie, kwasie hialuronowym
Zalecane stężenie 0,5-5%
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
pH 4,5-5,5
Ekstrakt z róży stulistnej nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Ekstrakt z róży stulistnej.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat różany ekologiczny (z konserwantem)
16,50 zł 100 ml
Opcje: 100 (ml)
Do koszyka
Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno
16,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Nakrętka z pipetą do butelek 30 ml
2,00 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Witamina C - kwas etyloaskorbinowy
5,90 zł 1 g
Opcje: 1, 5, 30, 100 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z opuncji figowej ekologiczny
Produkt niedostępny Przewidywana dostawa: 2020-04-06
Powiadom

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka