Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej sezamowy zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Zimnotłoczony, nierafinowany olej sezamowy ECOSPA zawierający przeciwutleniacze: witaminę E, sezaminy, sezamoliny i nienasycone kwasy tłuszczowe o właściwościach nawilżających, łagodzących, przeciwbakteryjnych i przeciwstarzeniowych. Polecany dla skóry wrażliwej, podrażnionej i dojrzałej. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 14.50 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej sezamowy tłoczony na zimno

W kosmetyce olej sezamowy ceniony jest za właściwości przeciwstarzeniowe, fotoochronne, nawilżające i przeciwbakteryjne. Olej sezamowy w naszej ofercie jest 100% naturalny, nierafinowany, zimnotłoczony.  Pozyskiwany z nasion sezamowych, posiada delikatny, charakterystyczny zapach.  Jest bardzo stabilny i odporny na jełczenie.

Olej sezamowy zawiera tokoferole (naturalną witaminę E) oraz sezaminy i sezamoliny przeciwutleniacze chroniące skórę przed wolnymi rodnikami odpowiedzialnymi m.in. za starzenie się skóry. Zawartość antyoksydantów oraz witaminy E sprawia, że olej sezamowy chroni również przed szkodliwym działaniem promieni UV (SPF 4 - 5).

Ponad 47% oleju to nienasycony kwas linolowy. Kwas linolowy i inne zawarte w  oleju  kwasy tłuszczowe działają na skórę nawilżająco, łagodząco i przeciwbakteryjnie, niwelują suchość i szorstkość skóry, wzmacniają barierę naskórkową regulującą nawilżenie skóry. Olej sezamowy powstrzymuje rozwój mikroorganizmów (głównie bakterii gram dodatnich) przez co sprawdza się w kosmetykach do higieny osobistej oraz produktach dezodorujących.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju sezamowego:

Olej sezamowy ECOSPA  posiada bardzo efektywne właściwości regeneracyjne. Dzięki nim skóra odzyskuje elastyczność. Posiada działanie fotoochronne. Hamuje wolne rodniki generowane przez promieniowanie UV-B. Dzięki wysokiej obecności kwas linolowego w składzie posiada działanie nawilżające.  Łagodzi skórę i redukuje transepidermalną utratę wody. Olej sezamowy sprawdzi się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie w pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej, normalnej, wrażliwej, atopowej, alergicznej.

Zastosowanie:

  • Olej sezamowy zalecany jest w kosmetykach dla skóry dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia.
  • Jako składnik kosmetyków o działaniu nawilżającym oraz łagodzącym.
  • Do masażu - olej sezamowy może być stosowany do masażu ciała w postaci czystej, nierozcieńczony lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Do mieszanek dodawaj go w ilości 5-30% do oleju bazowego.
  • Zalecany jest w kremach i balsamach do skóry suchej i problemowej oraz w kremach z filtrem UV.
  • Jako składnik oliwek do usuwania makijażu.
  • W recepturze dezodorantu z ałunem możesz go wykorzystać jako zamiennik dla oleju rycynowego. Jest ogólnie polecany do kosmetyków dezodorujących i do higieny osobistej.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

Specyfikacja

Skład INCI Sesamum Indicum Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Weronika

04-10-2013
Bardzo przyjemny olej. Zaraz po otrzymaniu przesyłki wypróbowałam go na twarzy (dodałam kilka kropli do kremu) i bardzo dobrze ukoił podrażnioną skórę, na cały dzień zniknął problem ściągnięcia. Wieczorem wymieszałam go ze skwalanem i wmasowałam w całe ciało - pierwszy raz od dawna nie obudziłam się z przesuszonymi łydkami. Naprawdę polecam

Kamila

04-10-2013
Ja swój olej stosowałam na włosy. Chyba na ten czas jeden z najbardziej lubianych olei przez moje włosy i skórę głowy. Skóra nawilżona, bez podrażnień i nieprzyjemnego swędzenia. Włosy gładkie, miłe w dotyku. Naturalnie proste jak po prostowaniu, a olej wydobył z nich skręt (:D) jestem oczarowana :)

Paulina

04-10-2013
olej sezamowy użyłam do masażu ciała, jako oliwka do ciała po kąpieli oraz uwaga do sałatek i muszę przyznać że olej ten jest świetny. Pięknie się rozprowadza, lekko go ogrzałam i dzięki temu rozluźnienie mięśni było bardzo szybko widoczne. Olej używam codziennie jako oliwki do skóry po kąpieli i jestem oczarowana. Skóra wygląda młodziej, jędrniej i przede wszystkim zdrowiej. Gorąco polecam jego zakup!

Anna Włodarczyk

07-10-2013
Jako właścicielka wiecznie przesuszającej się skóry jestem bardzo zadowolona z efektów używania oleju sezamowego. Na początku podeszłam do tego oleju nieco sceptycznie i oczywiście wypróbowałam na małym kawałku skóry ręki czy nie będę miała od niego podrażnień. Mimo iż użyłam nierozcieńczonego oleju - efekt był zadowalający. Po takim eksperymencie postanowiłam dodać go do kremu i do oliwki do ciała. Muszę przyznać, że po smarowaniu okolic oczu, ta delikatna w tym miejscu skóra odzyskała sprężystość a ja mam wrażenie, że oto trafiłam na doskonały przepis na cienie pod oczami. Oliwkę z dodatkiem oleju testowały moje dzieci (2 i 3 latka) . Mimo iż w dzieciństwie borykały się z AZS i ich skóra często bardzo źle reaguje na wiele substancji, to tu zaliczyliśmy strzał w 10 ! Skóra była świetnie nawilżona, cudownie pachnąca, a efekt nawilżenia utrzymywał się zaskakująco długo. Jestem ciekawa efektów codziennego stosowania oleju przez dłuższy czas. Mam wrażenie że po miesiącu te efekty będą o wiele większe, gdyż dobrze odżywiona skóra odwdzięczy się pięknym wyglądem. Olej sezamowy pomoże mi w czasie zimy zadbać o skórę swoją i domowników.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj