Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony

Olej z czarnej porzeczki jest pozyskiwany z nasion Ribes Nigrum. Ma ciemny kolor i owocowy zapach. Zawiera dwa unikalne kwasy tłuszczowe: GLA i SDA. Może być stosowany w produktach do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Działa przeciwzapalnie, antyalergicznie, gojąco. Wspomaga ochronę przeciwsłoneczną. Odpowiedni w pielęgnacji małych dzieci.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 6,50 zł
30 ml 16,50 zł
50 ml 24,50 zł
100 ml 41,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Olej z czarnej porzeczki jest pozyskiwany z nasion Ribes Nigrum. Ma ciemny kolor i owocowy zapach. Zawiera dwa unikalne kwasy tłuszczowe: GLA i SDA. Może być stosowany w produktach do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Działa przeciwzapalnie, antyalergicznie, gojąco. Wspomaga ochronę przeciwsłoneczną. Odpowiedni w pielęgnacji małych dzieci.

Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju z czarnej porzeczki

Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony ECOSPA uzyskiwany z nasion Ribes Nigrum. Zawiera dużą ilość NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), a szczególnie kwasu γ-linolenowego (15%). Niedobory kwasu γ-linolenowego (GLA) wpływają m.in. na stan skóry oraz paznokci: skóra staje się sucha, traci elastyczność, pojawiają się zmarszczki.

Dozowanie

1 - 100%

Jak stosować olej z czarnej porzeczki?

Stosuj w czystej postaci - Olej z porzeczki aplikuj na twarz jako regenerujący olejek do twarzy. Kilka kropli oleju nałóż na serum, krem lub kwas hialuronowy. Olej możesz stosować jako olej do ciała, serum na końcówki włosów lub do paznokci.

Wzbogać swój kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową w naszej ofercie. Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu. Możesz dodać kilka kropli oleju do maseczki z ulubionej glinki ECOSPA.

Olej z czarnej porzeczki - działanie

  • Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony ECOSPA idealnie rozprowadza się na powierzchni skóry, nie pozostawia tłustego, wyczuwalnego filmu.
  • Olej wygładza, nawilża, regeneruje, chroni skórę. Duża zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (ok. 70%) nadaje mu właściwości łagodzących, przeciwzapalnych, przeciwstarzeniowych.
  • Świetnie sprawdza się w kosmetykach do skóry dojrzałej, problematycznej, wrażliwej, suchej, cery z AZS, łuszczycą, a także w pielęgnacji zniszczonych, przesuszonych włosów.
Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej z czarnej porzeczki zalecany jest do włosów z tendencją do wypadania, łupieżu. Do włosów cienkich i słabych.
  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji włosów - maseczek, balsamów, mieszanek do olejowania, serum regenerującym włosy i wzmacniającym cebulki.
Twarz
Twarz
  • Olej z czarnej porzeczki służy jako składnik kremów do każdego rodzaju skóry (może być dodawany do gotowej bazy lub do kremów robionych od zera).
  • Może być stosowany w połączeniu z kwasem hialuronowym. Wymieszaj w dłoni kilka kropli kwasu i oleju do uzyskania szybkiego serum do twarzy. Serum aplikuj na twarz, okolice oczu, szyję, dekolt.
  • Stosuj w postaci rozświetlającego serum do cery suchej w połączeniu z olejem z nasion truskawki, skwalanem, witaminą E i witaminą C. Serum nawilża, regeneruje i dodaje blasku skórze.
Ciało
Ciało
  • Wykorzystaj olej z porzeczki w kosmetykach do cery z AZS, łuszczycą, egzemą.
  • Jako gojący i przeciwzapalny kompres stosowany na drobne skaleczenia, otarcia, po ukąszeniu owadów, alergiczne wysypki.
  • W kosmetykach po opalaniu - balsamach, maseczkach, kremach, masełkach.
  • Jako dodatek do oliwek do masażu.
  • Stosuj na podrażnioną i łuszczącą się skórę dorosłych i dzieci.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z czarnej porzeczki należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Ribes Nigrum (Blackcurrant) Seeds Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.  

Oceny i komentarze

7 opinii
Oceń produkt 4.86 7 opinii
5.0
6 ocen
4.0
1 ocena
3.0
2.0
1.0
5.0 Alicja, 8 wrz 2019

Olej z czarnej porzeczki to po prostu złoto. Remedium na wszystko. Jak dla mnie - równie „niezbędny do życia” :) jak olejek lawendowy i drzewa herbacianego. Polecam każdemu

5.0 Bożena, 19 sie 2019

To moja trzecia lub czwarta buteleczka, uwielbiam <3

5.0 Aleksandra, 17 gru 2018

Olej super poradził sobie z moją okropnie suchą i szorstką skórą dłoni, nie mogłam poradzić sobie z nią od kilku nastu dni i całe szczęście kupiłam go i jestem bardzo zadowolona, polecam

4.0 Aleksandra, 17 gru 2018

Na początku olej super lecz zapchał mnie lekko, muszę go mieszać z innym olejem + kwasem hialuronowym 1%, taka mieszanka szybko się wchłania i jest idealna na dzień jak i na noc

5.0 Alicja, 13 kwi 2018

Świetny olejek.Skóra jest po nim bardzo gładka.Kupiłam I stosuję każdego dnia. Jestem bardzo zadowolona.Jest dość gęsty ale b.dobrze się wchłania.Świetnie regeneruje skòrę.U mnie świetnie zregenerował dłonie popękane z rankami powstalymi na wskutek wysuszenia.Nadaje się idealnie do skòry delikatnej suchej alergicznej.

5.0 ANNA, 26 lut 2018

Oleju używam razem z kwasem hialuronowym 3% jako serum pod krem na noc. Sprawdza się doskonale, bardzo dobrze się wchłania, skóra jest gładka, miękka, odżywiona. Wyraźnie poprawia się elastyczność już po kilku dniach. Mam skórę normalną że skłonnością do przesuszania.

5.0 Marta, 28 wrz 2017

Mój pierwszy olejek, od którego zaczęła się moja miłość do naturalnej pielęgnacji.

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z czarnej porzeczki zimnotłoczony.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat z czarnej porzeczki
Produkt niedostępny
Powiadom
Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju
34,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion truskawki
7,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
10,50 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z wiesiołka zimnotłoczony, nierafinowany
11,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej sezamowy do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej sezamowy zimnotłoczony
8,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju
34,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion truskawki
7,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Skwalan roślinny 100% z oliwek
Produkt niedostępny
Powiadom