Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Suszony kwiat granatu

Suszony kwiat granatu posiada intensywny czerwony kolor. Używany jest w kulach kąpielowych, kąpielach spa, solach do kąpieli i mydełkach DIY.

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 3.50 zł / 10 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Suszony kwiat granatu
Skład INCI/Ingredients: Punica Granatum Flower
Kraj pochodzenia: Pakistan
 
Kwiat granatu Punica granatum w krajach azjatyckich jest znany ze swoich właściwości leczniczych. Suszony kwiat granatu posiada piękną, czerwoną barwę. Granat zawiera wiele cennych substancji czynnych, m. in. flawonoidy i polifenole. 
 
Właściwości suszonego kwiatu granatu:
 
Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów granat posiada właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne i przeciwstarzeniowe. Suszony kwiat granatu ECOSPA służy również jako składnik do dekoracji mydełek DIY, kuli do kąpieli. 
 
Zastosowanie:
 
  • Znajduje zastosowanie w kulach kąpielowych (np. w połączeniu z glinką czerwoną i olejem z pestek granatu)
  • Służy jako składnik do dekoracji mydeł. 
  • Może być stosowany jako składnik peelingów do ciała.
  • Służy jako składnik soli do kąpieli (np. w połączeniu z solą Morza Martwego i ulubionym olejkiem eterycznym).
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj