Promocja

Skwalan z trzciny cukrowej ekologiczny

Skwalan z trzciny cukrowej wykazuje właściwości ujędrniające, zmiękczające, wygładzające, chroni skórę przed nadmierną utratą wody, poprawia przenikanie substancji aktywnych. Może być stosowany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry i włosów.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 17,01 zł
50 ml 26,91 zł
100 ml 44,91 zł
500 ml 212,31 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Skwalan z trzciny cukrowej wykazuje właściwości ujędrniające, zmiękczające, wygładzające, chroni skórę przed nadmierną utratą wody, poprawia przenikanie substancji aktywnych. Może być stosowany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry i włosów.
Czytaj więcej
Ekologiczny Ekologiczny Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Skwalan z trzciny 100% ekologiczny

Skwalan z trzciny cukrowej to obecnie najczystsza forma skwalanu, pozyskiwana biotechnologicznie z brazylisjkiego cukrowca lekarskiego. Skwalan z trzciny cukrowej ECOSPA posiada certyfikat USDA Organic i jest zgodny z ECOCERT. Występuje w postaci bezzapachowego, klarownego, płynnego oleju. Jest surowcem z odnawialnego źródła, ulega biodegradacji.

Dozowanie

  • 1 - 100% może być używany w postaci czystej

Jak stosować skwalan?

Aplikuj na skórę - Skwalan można stosować bezpośrednio na skórę lub końcówki włosów. Najlepiej w pierwszej kolejności oczyścić skórę, stonizować hydrolatem i zaaplikować olej na lekko wilgotną skórę. Kilka kropli skwalanu można również nałożyć na serum lub krem.

Wzbogać kosmetyk - Wzbogać skwalanem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową w naszej ofercie. Dodaj 3 ml na każde 60 ml kremu lub balsamu. 

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Wymieszaj skwalan z olejem bazowym aby stworzyć dopasowane do swojej skóry serum olejowe. Do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej jest polecany w połączeniu z olejem z wiesiołka, olejem z dzikiej róży lub olejem arganowym. Może również stanowić dodatek do emulsji robionej od podstaw lub olejków do ciała.

Skwalan - właściwości kosmetyczne

  • Skwalan z trzciny cukrowej ECOSPA posiada bardzo dobre właściwości sensoryczne. Ma “suchą” konsystencję, idealnie rozprowadza się na powierzchni skóry i włosów, nie pozostawia tłustej, mocno wyczuwalnej warstwy.
  • Wyniki badania klinicznego przeprowadzonego na kobietach w wieku 40-60 lat wykazały poprawę elastyczności, zmniejszenie przeznaskórkowej utraty wody i szorstkości skóry oraz redukcję głębokości zmarszczek po 28 dniach stosowania kremu z 5% skwalanu. Po miesiącu stosowania kremu 93% kobiet zadeklarowało, że ich skóra nabrała zdrowego blasku, z kolei 80% zauważyło znacząca poprawę poziomu nawilżenia skóry. Wyniki kolejnego badania wykazały, że skwalan z trzciny cukrowej przyśpiesza odnowę komórek o 34%. Kosmetyk zawierający w składzie 10% skwalanu przyśpiesza odnowę o 17% w porównaniu z placebo.
  • Skwalan z trzciny cukrowej sprawdzi się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry - suchej, dojrzałej, naczynkowej, tłustej, mieszanej, wrażliwej, alergicznej.
  • Skwalan wykazuje właściwości zmiękczające, wygładzające, ujędrniające, regenerujące, poprawia przenikanie pozostałych składników zawartych w składzie kosmetyku. Może być stosowany do pielęgnacji włosów i paznokci.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Wypróbuj skwalan z trzciny cukrowej w odżywkach, olejkach do olejowania włosów, maskach i szamponach pomaga wygładzać łuskę włosa.
  • Najlepsze efekty można uzyskać po nałożeniu na zwilżone włosy i założeniu czepka na przynajmniej 20 minut.
Twarz
Twarz
  • Użyj skwalan w kosmetykach do demakijażu - mleczkach, olejkach myjących itd.
  • W kremach i serum olejowych do pielęgnacji każdego rodzaju cery. W kosmetykach pod oczy o działaniu przeciwzmarszczkowym i ujędrniającym.
  • W balsamach i pomadkach do pielęgnacji ust.
Ciało
Ciało
  • Jest popularnycm składnikiem w kremach do rąk, serum i balsamach do pielęgnacji paznokci.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI Squalane
Postać bezzapachowy, klarowyny płyn
Rozpuszczalność w tłuszczach
Jakość 100% czysty
Metoda pozyskiwania fermentacja cukrów z trzciny cukrowej
Zalecane stężenie 1-100%, do 30% w formulacji
Gęstość 0,81 g/ml w temp. 20 st. C

Oceny i komentarze

5 opinii
Oceń produkt 5 5 opinii
5.0
5 ocen
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Justyna, 6 lis 2019

Ten skwalan jest naprawdę świetny. Stosuję go samodzielnie jak i do kremów i balsamów. Z pewnością zagości u mnie na stałe.

5.0 Ewa, 50lat., 30 sie 2019

Stosuje na paznokcie, bezpośrednio bez rozcieńczania. Dla mnie doskonały. Skórki nawilżone, paznokcie sie nie rozdwajają. Paznok ie pękały, rozdwajały się a na skórkach i brzegi palców miałam bolące pęknięcia. Musze tylko pamiętać smarować :-)

5.0 Michalina, 29 sie 2019

Jak dla mnie jest to bardzo dobry produkt zarówno samodzielnie jak i zmieszany z kremem. Na pewno po niego wrócę.

5.0 Natalia, 23 maj 2019

Świetny, bardzo dobrze nawilża skóre ale jej nie zapycha :) często stosuję na usta w połączeniu z kwasem hialuronowym, działa cuda, polecam

5.0 Gosia, 20 kwi 2019

Skwalan z trzciny cukrowej jest absolutnie cudowny! dla mnie o wiele lepszy niż jego poprzednik ;) szybciej się wchłania, skóra po zastosowaniu jest wspaniale nawilżona i miękka. Zamówiłam drugą buteleczkę ;) i nie będzie ostatnia :))

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Skwalan z trzciny cukrowej ekologiczny.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Koenzym Q10 w proszku
6,70 zł 1 g
Opcje: 1, 5, 25 (g)
Do koszyka
Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju
34,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Koenzym Q10 plus E
19,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Sorbitol
3,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Gliceryna kosmetyczna roślinna 99.5% Ph. Eur.
5,60 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 1000 (ml)
Do koszyka
Skwalan roślinny 100% z oliwek
16,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno
10,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Hydrolat lipowy ekologiczny (z konserwantem)
13,90 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Pompka do butelek szklanych
1,05 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka