Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Bioferment z bambusa - naturalny silikon Wydrukuj ofertę

Promocja
Bioferment z bambusa ECOSPA stanowi egzotyczną i naturalną alternatywę dla silikonu.  Doskonale nawilża skórę. Po nałożeniu na skórę staje się gładka i miękka. Bioferment dodany do formulacji sprawia, że pojawia się lekki poślizg, co jest zazwyczaj pożądane podczas stosowania kosmetyków do pielęgnacji skóry i ciała.

 

Skład INCI: Lactobacillus/Bamboo Ferment Filtrate
Dozowanie: 1 - 10%
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 6.48 zł / 10 ml
7.20 zł / 10 ml -10%
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Bioferment z bambusa - naturalna alternatywa dla silikonów

Skład INCI: Lactobacillus/Bamboo Ferment Filtrate

Może jest to zaskakująca informacja, lecz bambus to trawa, a nie drzewo. To najszybciej rosnąca na świecie roślina. Na ziemi istnieje 87 rodzajów bambusa i ponad 1500 gatunków. Bambus rośnie przede wszystkim w tropikach Azji, Ameryce Południowej, Środkowej i Północnej. Wcześniej używany w medycynie ajurwedyjskiej i tybetańskiej do ciała, jak i do cery. Do dziś wszechstronnie stosowany. Bioferment z bambusa stanowi egzotyczną i naturalną alternatywę dla silikonu.

Zalecane dozowanie: 1 - 10%.

Właściwości biofermentu z bambusa:

Bambus zawiera dużą liczbę dobroczynnych substancji, takich jak flawonoidy, białka, związki mineralne, ramnoza, aminokwasy (tyrozyna, arginina), ale przede wszystkim bambus jest naturalnym źródłem krzemionki. Flawonoidy wykazują działanie antyoksydacyjne, dlatego najczęściej pojawiają się w kosmetykach anti-aging. Natomiast ramnoza działa na fibroblasty. Sprawia, iż tworzą się włókna elastyczne w tkance łącznej i tym sposobem stymulowana jest produkcja kolagenu.

Bioferment z bambusa doskonale nawilża skórę. Po nałożeniu na skórę staje się gładka i miękka. Bioferment dodany do formulacji sprawia, że pojawia się lekki poślizg, co jest zazwyczaj pożądane podczas stosowania kosmetyków do pielęgnacji skóry i ciała. Do tego powoduje, iż włosy zyskują połysk i znacznie łatwiej się rozczesują.

Zastosowanie:

  • Jako składnik szamponów, odżywek do włosów, balsamów do ciała.  Nadaje poślizg i jedwabistą konsystencję.

  • Do formulacji anti-aging, a także w produktach przeciwsłonecznych, ponieważ bambus posiada zdolność pochłaniania promieni UVA I UVB.

  • Do formulacji działających na rozszerzone naczynka. Flawonoidy to niezastąpiony składnik kosmetyku dla cer zmagających się z problemami naczyniowymi, ponieważ zmniejszają kruchość naczyń, zapobiegając ich pękaniu.

  • W kosmetykach na cellulit – flawonoidy wykazują też dużą skuteczność w formulacjach antycellulitowych

  • Na wypadające włosy, do włosów pozbawionych blasku. W szamponach, w odżywkach. Duża zawartość krzemionki prowadzi do zregenerowania i wzmocnienia zniszczonych włosów. W biofermencie znajdują się też sacharydy, znajdujące zastosowanie w produktach oczyszczających.

  • W kosmetykach do łamliwych paznokci, krzemionka pielęgnuje i wzmacnia łamliwe paznokcie.

  • Do cery trądzikowej, tłustej. Bioferment wykazuje działanie antybakteryjne.

Magdalena!!!!

17-01-2016
Świetny dodatek do kremów, nasek na włosy. Polecam!!!

Iwona

08-05-2017
Stosuje bioferment z bambusa jako dodatek do odzywki do wlosow. Po nim wlosy sa miekkie, bardzo latwo sie rozczesuja. Polecam!

Iwona

08-05-2017
Stosuje bioferment z bambusa jako dodatek do odzywki do wlosow. Po nim wlosy sa miekkie, bardzo latwo sie rozczesuja. Polecam!

Zuza

17-09-2017
Stosuje go w serach i tonikach do twarzy - cudownie nawilża, łagodzi i uspokaja, a jednocześnie nie zapycha, mój ulubiony składnik <3 [cera tłusta, zniszona stosowaniem kuracji przeciwtrądzikowych]
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj