Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Fitokeratyna - roślinna alternatywa keratyny Wydrukuj ofertę

Fitokeratyna stanowi roślinną alternatywę dla keratyny. Zawiera wszystkie korzystne właściwości aminokwasów keratyny, które są niezbędnym składnikiem zdrowego wyglądu włosów, skóry i paznokci.

 

Skład INCI: Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Dozowanie: 1 - 5%
 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 34.10 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Powiązane receptury Pokaż więcej

Produkty podobne

Fitokeratyna – roślinna alternatywa keratyny

Skład INCI/Ingredients: Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate.

Fitokeratyna stanowi roślinną alternatywę dla keratyny. Pozyskiwana jest jako hydrolizat z pszenicy, kukurydzy i soi. Zawiera wszystkie korzystne właściwości aminokwasów keratyny, które są niezbędnym składnikiem zdrowego wyglądu włosów, skóry i paznokci. Fitokeratyna składa się z mało i wielkocząsteczkowych protein przez co z jednej strony wnika w głąb włosa z drugiej strony tworzy na powierzchni ochronną, substantywną (regenerującą) powłokę. Fitokeratyna rozpuszcza się w wodzie (hydrolatach), glicerynie i alkoholu. Hydrolizowane proteiny nie mieszają się ze składnikami tłustymi (lipofilowymi) takimi jak oleje czy masła roślinne, za to świetnie nadaje się do szamponów czy odżywek w formie emulsji. 

Zalecane dozowanie: 1 - 5%.

Właściwości kosmetyczne fitokeratyny:

Fitokeratyna pomaga utrzymać właściwy poziom nawilżenia skóry głowy i włosów, uzupełnia niedobór składników budujących strukturę włosa i zwiększa ilość wolnych aminokwasów, nadaje połysk i zdrowy wygląd włosom (polecana szczególnie do włosów cienkich, suchych, słabych). Fitokeratyna regeneruje strukturę uszkodzonej płytki paznokciowej, zapobiega łamaniu się i rozdwajaniu paznokci. Poprawia nawilżenie skóry, tworzy ochronną, nieokluzyjną warstwę na skórze.

Zastosowanie:

  • Można ją stosować jako składnik szamponów, odżywek i żeli do włosów – nawet dodać w odpowiednim stężeniu do obecnie stosowanych produktów. 

  • Ze względu na działanie ochronne jest idealny jako składnik serum do włosów – należy aplikować na wilgotne włosy przed stosowaniem suszarek i lokówek.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej, dojrzałej – serum, kremy, mleczka, pianki, żele myjące.

  • Służy jako składnik kremów do rąk.

  • Jest świetnym dodatkiem serum do paznokci.

Specyfikacja

Skład INCI Hydrolyzed Corn Protein & Hydrolyzed Wheat Protein & Hydrolyzed Soy Protein
Postać ciecz o bursztynowym kolorze
Rozpuszczalność całkowicie rozpuszcza się w wodzie, glicerynie i mieszance woda/etanol
Zalecane stężenie 1 - 5%
Zastosowanie jako biologicznie czynny składnik kosmetyków do włosów, paznokci i ciała; w preparatach do włosów zniszczonych, przesuszonych

 

Kingusiaaaa

13-09-2013
Świetna jakoś fitokeratyny. Dodaję ją od pół roku do swojego szamponu i naprawdę włosy lepiej się układają oraz dodało im to nico połysku. Polecam dla niezdecydowanych.

Karolina

05-03-2014
Jakiś czas temu kupiłam sobie fitokeratynę i dodaję ją do szamponu. Muszę przyznać, że nigdy moje włosy nie były w takim dobrym stanie, są błyszczące, zdrowe, lepiej się układają. Z powodzeniem może nawet zastąpić odżywkę. Zdecydowanie polecam.

Anna

16-04-2014
Fitokeratyna jest rewelacyjna, tylko nie rozumiem dlaczego produkt, który dodaje się w niewielkich ilościach tj. do 5% otrzymuję z datą ważności, która upływa za 2 m-ce. Co więcej, musiałam go kupić ponownie, gdyż nie zdążyłam zużyć poprzedniej buteleczki, która również miała śmiesznie krótką datę ważności.

Barbara

20-03-2015
A ja ją dodaję do ostatniego płukania do włosów , super zmiękcza , nawilża , jest świetna , oczywiście rozcieńczam
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj