Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat z zielonej herbaty EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Nowość

Hydrolat z zielonej herbaty EKOLOGICZNY wykazuje działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne, ochronne i tonizujące. Może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, wrażliwej, trądzikowej, tłustej i normalnej. 

Skład INCI: Camellia Sinensis Leaf Water, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 14.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat z zielonej herbaty EKOLOGICZNY

Skład INCI/Ingredients: Camellia Sinensis Leaf Water*, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid 

Hydrolat z zielonej herbaty EKOLOGICZNY jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną liści ekologicznej zielonej herbaty. Może być przechowywany w temperaturze pokojowej, w zaciemnionym miejscu. Konserwanty zawarte w składzie hydrolatu są dopuszczone do użytku przez jednostkę certyfikującą ECOCERT. 

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu z zielonej herbaty:

Hydrolat z zielonej herbaty ECOSPA, ze względu na wysoką zawartość polifenoli, posiada działanie antyoksydacyjne. Dzięki temu jest zalecany do stosowania w kosmetykach wspomagających ochronę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych. Zielona herbata jest bogata w katechiny, które wykazują działanie przeciwzapalne, dzięki czemu hydrolat może być stosowany do pielęgnacji cery trądzikowej, podrażnionej i wrażliwej. Katechiny są również inhibitorami enzymu odpowiedzialnego za peroksydację lipidów i metabolizm kwasu arachidonowego. Zielona herbata jest bogata w substancje, które są inhibitorami enzymu odpowiadającego za degradację kolagenu. Z tego powodu hydrolat z zielonej herbaty ECOSPA sprawdza się w pielęgnacji cery dojrzałej, a także cery z pierwszymi oznakami starzenia. Hydrolat reguluje wydzielanie sebum, tonizuje i nawilża skórę, kondycjonuje włosy.  

Zastosowanie:

  • Samodzielnie lub jako składnik toników do cery dojrzałej, trądzikowej, wrażliwej, podrażnionej.

  • Składnik mgiełek ochronnych do pielęgnacji każdego rodzaju włosów.

  • Może być stosowany do wykonania maseczek z glinkami lub maseczek z alg proszkowanych (np. ze spiruliny).

  • Jako dodatek do kosmetyków do cery tłustej, trądzikowej, normalnej, dojrzałej – serum, płynów do mycia, kremów, balsamów itd.

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj