Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej arganowy deodoryzowany, zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Olej arganowy deodoryzowany ECOSPA jest to opcja bezzapachowa przeznaczona dla osób, które nie tolerują aromatu świeżych orzechów arganowych. Olej jest tłoczony na zimno, deodoryzowany parą wodną.  Wykazuje silne działanie wygładzające i ujędrniające.

 

Dozowanie: 1 – 100%
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 39.80 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej arganowy deodoryzowany, zimnotłoczony

Drzewo arganowe, rosnące wyłącznie na terenie Maroko, jest nazywane „drzewem życia”. Olej arganowy jest pozyskiwany ze świeżych nasion. Olej arganowy deodoryzowany jest to opcja bezzapachowa przeznaczona dla osób, które nie tolerują aromatu świeżych orzechów arganowych. Może być stosowany bezpośrednio na skórę, nie wywołuje podrażnień, ani alergii.

Olej arganowy zawiera dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasy omega 3, 6 i 9), a także wysoki poziom witaminy E – „witaminy młodości”.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju arganowego:

Olej arganowy wykazuje silne działanie wygładzające i ujędrniające – poprawia elastyczność i jędrność skóry, wspomaga odnowę komórek, przeciwdziała procesom starzenia się skóry i powstawaniu rozstępów, a także regeneruję naskórek. Wykazując działanie przeciwzmarszczkowe: spłyca istniejące zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowych, wygładza i nawilża skórę. Oprócz tego posiada właściwości ochronne: chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi, zapobiega powstawaniu przebarwień, a także regenerujące, przyspieszając gojenie ran, oparzeń i pęknięć skóry.

Zastosowanie:

Berberowie, rdzenna ludność północnej Afryki zamieszkująca tereny górskie Atlas, od stuleci używa olej arganowy do ochrony skóry przed ekstremalnymi warunkami pogodowymi.

Tradycyjnie olej arganowy używają:

  • do masażu - dzieci a nawet niemowląt

  • do pielęgnacji skóry ze stanami zapalnymi (atopowe zapalenie skóry), trądzik

  • do pielęgnacji skóry w trakcie ciąży i po w celu zapobiegania powstawaniu rozstępów

  • do codziennej ochrony skóry przed palącym słońcem i silnymi wiatrami.

Zastosowanie kosmetyczne oleju arganowego:

  • Olej arganowy odkryty na nowo przez przemysł kosmetyczny wykorzystywany jest do produkcji olejowych serum, przeciwzmarszczkowych kremów pod oczy, na dekolt i szyję, w produktach anti-agingowych.

  • Jako składnik w odżywkach i szamponach do włosów.

  • Stosuje się go jako odżywkę na paznokcie oraz składnik preparatów po depilacji i goleniu.

  • Jako składnik balsamów, oliwek i masełek do ciała.

  • Jako oliwkę do masażu.

  • Jako olejek do i po opalaniu (chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych, oraz łagodzi ewentualne podrażnienia po zbyt długiej kąpieli słonecznej). 

 

Specyfikacja

Skład INCI Argania Spinosa Kernel Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno , deodoryzowany
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Aneta

08-03-2016
Kupilam olejek dla kolezanki wraz z innymi olejkami niestety ten olejek ma tylko miesieczna date waznosci. To mial byc olejek na dluzsze stosowanie a teraz trzeba go uzywac gdzie sie da bo szkoda wyrzucic. W ofercie powinno byc zaznaczone ze jest bardzo krotka data waznosci. Troche jestem zawiedziona zakupami w tym sklepie.

Edyta

20-08-2016
Bardzo dobra alternatywa dla osób nie lubiących zapachu oleju argonowego. 0 zapachu a super właściwości. Dobrze się wchłania.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj