Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej kokosowy frakcjonowany Wydrukuj ofertę

Frakcjonowany olej kokosowy ECOSPA posiada działanie emoliencyjne. Poprawia nawilżenie skóry oraz zwiększa ilość lipidów na jej powierzchni.  Jest docenianych w szczególności przez masażystów.  Może być stosowany na skórę delikatną, wrażliwą, wysuszoną, nie zatyka ujść gruczołów łojowych skóry.

 

Dozowanie:  1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 15.30 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej kokosowy frakcjonowany

Frakcjonowany olej kokosowy ECOSPA  zawiera tylko średniej długości triglicerydy oleju kokosowego dzięki czemu jest stabilny i płynny w temperaturze pokojowej. Otrzymywany jest w procesie hydrolizy oleju kokosowego (destylacji parą wodną).

Frakcjonowany olej kokosowy posiada szereg unikalnych cech docenianych w szczególności przez masażystów. Jest bezbarwny, lekki, nie pozostawia na dłoniach i skórze warstwy dającej uczucie tłustości. Łatwo się spiera z ręczników, szlafroków i prześcieradeł, nie pozostawia  śladów, zacieków. 

Zalecane dozowanie: 1 - 100%

Właściwości kosmetyczne frakcjowanego oleju kokosowego:

Frakcjonowany olej kokosowy działa emoliencyjne. Poprawia nawilżenie skóry oraz zwiększa ilość lipidów na jej powierzchni.  Poprawia kondycję skóry przesuszonej i dojrzałej. Może być stosowany na skórę delikatną, wrażliwą, wysuszoną, nie zatyka ujść gruczołów łojowych.

Zastosowanie:

  • Jako baza do olejków eterycznych.  Olej frakcjonowany jest idealną bazą dla naturalnych perfum. Ponieważ jest lekki, bezbarwny i bez zapachu jest to doskonała alternatywa dla alkoholu.  Olej frakcjonowany łatwo rozprowadza się przy użyciu dozownika.

  • Chętnie stosowany jest w masażu oraz jako olej bazowy w aromaterapii. Dobrze się miesza z większością olejków eterycznych.  

  • Jako dodatek do olejów do masażu. Dodawany do oleju ze słodkich migdałów wydłuża jego okres trwałości i ułatwia jego usuwanie z ręczników i pozostałych tekstyliów.

  • Jako dodatek do kremów na dzień – wygładza skórę, stanowiąc dobrą bazę pod makijaż.

 

Specyfikacja

Skład INCI Caprylic/Capric Triglyceride
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Hydroliza oleju kokosowego (destylacja parą wodną)
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.945 g/ml
Liczba zmydlenia 325 - 345 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Kwas heksanowy, kwas oktanowy, Kwas dekanowy, Kwas dodekanowy.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

Anna Heczko

24-01-2008
Delikatny, lekki, nie pozostawia tłustego filmu na skórze, idealnie spełnia oczekiwania
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj