Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej kokosowy (z kopry) rafinowany Ph. Eur. Wydrukuj ofertę

Olej uzyskiwany z tłoczenia kopry, suchej pulpy owocowej palmy kokosowej. Olej kokosowy ECOSPA pielęgnuje suche i łamliwe włosy. Szczególnie chętnie wykorzystywany jest do produkcji mydeł. Dzięki dużej zawartości kwasu laurynowego produkowane na bazie oleju kokosowego mydła pienią się nawet w twardej wodzie.

 

Dozowanie: 1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 8.00 zł / 100 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej kokosowy (rafinowany) z kopry Ph. Eur.

Olej uzyskiwany z tłoczenia kopry, suchej pulpy owocowej palmy kokosowej. Olej kokosowy w temperaturze poniżej 25ºC przybiera konsystencje stałego, białego tłuszczu. Powyżej jest płynny i lekko żółty. Jest rafinowany, nie posiada zapachu.  Olej jest jakości Ph. Eur. (zgodny z Farmakopeą Europejską). Olej kokosowy zawiera kwas laurynowy, kwasy nasycone stearynowy i palmitynowy oraz kwasy kaprynowy i kapronowy. Ma wysoką zawartość witaminy E.

Zalecane dozowanie:  1 - 100%, może być aplikowany bezpośrednio na skórę lub włosy.

Właściwości kosmetyczne oleju kokosowego:

Olej kokosowy pielęgnuje suche i łamliwe włosy. Szczególnie chętnie wykorzystywany jest do produkcji mydeł. Dzięki dużej zawartości kwasu laurynowego produkowane na bazie oleju kokosowego mydła pienią się nawet w twardej wodzie. Niektórym osobom pomaga w leczeniu egzemy.

Zastosowanie:

  • Jako składnik w produkcji mydeł stosowany jest w stężeniu do 30% fazy tłuszczowej.  Wydłuża okres trwałości mydła, nadaje mu twardość oraz zapewnia powstawanie gęstej piany.

  • Stosowany jest w balsamach i odżywkach do włosów.  Może stanowić bazę dla odżywek ziołowych.

  • Może być stosowany na włosy bezpośrednio.

  • Stosowany jest w balsamach i masełkach do ciała.

Specyfikacja

Skład INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania tłoczenie na zimno kopry, częściowo rafinowany, norma Ph. Eur.
Gęstość w temp. 20 st.C 0.918 g/ml
Liczba zmydlenia 250 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: zawiera nasycone kwasy tłuszczowe (ok. 90%)
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

Anonim

06-08-2013
Olej zakupiłam w celu produkcji mydła. Ma bardzo przyjemny zapach i łatwo się topi. Wydaje mi się, że w opisie jest drobna literówka - olej zawiera kwas laurynowy, a nie laurylowy ;)

Magdalena

27-08-2013
olej dodaję do musujących kul i fantastycznie nawilża skórę.

ReaSilvia

28-05-2014
Oleju używam do nawilżania skóry całego ciała z wyjątkiem twarzy. Działanie jest niesamowite, moja skóra go uwielbia. Jest gładka, rozświetlona i bardzo dobrze nawilżona. Nigdy żaden balsam do ciała nie dał mi takiego efektu. Opalona skóra po jego użyciu wygląda jakby odbijała światło. Szybko się wchłania jeżeli nie przesadzi sie z ilością kosmetyku. Polecam gdyż sama już napewno nie wrócę do zwykłych balsamów do ciała.

kokosanka

17-01-2016
Czy ten olej nadaje sie takze do spozycia,? Mam na mysli smazenie na tym oleju kokosowym. ___odpowiedź_ECOSPA___Jako, że operujemy w branży surowców kosmetycznych wszystkie produkty w naszej ofercie są do użytku zewnętrznego, choć wiele z nich jest spożywanych.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj