Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej ryżowy Wydrukuj ofertę

Olej ryżowy ECOSPA otrzymywany w procesie tłoczenia z nasion ryżu. Znajdujący się w oleju gamma-orynazol działa pobudzająco na skórę, przyspiesza powstawanie nowych komórek, powstrzymuje procesy starzenia się skóry.

 

Skład INCI: Oryza Sativa (Rice) Bran Oil
Dozowanie:  1-100%
 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 14.30 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej ryżowy

Skład INCI / Ingredients:  Oryza Sativa (Rice) Bran Oil

Olej ryżowy ECOSPA otrzymywany w procesie tłoczenia z nasion ryżu. Posiada charakterystyczny zapach i ma lekko pomarańczowy kolor. Olej znajdujący się w naszej ofercie jest zimnotłoczony i pochodzi od dostawcy z Europy Zachodniej.

Zalecane dozowanie: 1 - 100 %, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju ryżowy: 

Olej ryżowy ECOSPA zawiera kwas oleinowy oraz linolowy, posiada wysokie stężenia antyutleniacza – tokotrienola powstrzymującego powstawanie komórek rakowych, zawiera witaminę E.  Znajdujący się w oleju gamma-orynazol działa pobudzająco na skórę, przyspiesza powstawanie nowych komórek, powstrzymuje procesy starzenia się skóry. Olej zawiera również, naturalnie w nim występujący antyoksydant - kwas ferulowy.

Olej ten silnie chroni skórę przed słońcem, zawiera naturalne filtry UV. Olej ryżowy jest bardzo delikatny, bardzo łatwo się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Zastosowanie:

  • Może być stosowany jako składnik fazy tłuszczowej kremów i balsamów do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej.

  • Jest składnikiem kosmetyków przeciwsłonecznych.

  • W połączeniu z woskami naturalnymi (np. woskiem Candelilla oraz Carnauba) jest stosowany w produkcji sztyftów. Pełni rolę plastyfikatora sztyftów m.in. w pomadkach ochronnych do ust.

  • Znajduje zastosowanie w masażu, czysty oraz w kompozycji z innymi olejami.

  • Używany jest w produkcji kosmetyków dla dzieci oraz kobiet w ciąży.

 

Specyfikacja

Skład INCI Oryza sativa (rice) bran oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, rafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.940 g/ml
Liczba zmydlenia 190 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwasy nasycone 7.8%, jednonienasycone 42.5%, wielonienasycone 40.2%
Okres trwałości 6 - 12 miesięcy.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

Paulina

18-03-2015
Olej nie ma przeszkadzającego zapachu, dobrze wchłania się na wilgotnej skórze, nakładam go na kwas hialuronowy, nie zatyka porów, a mam skłonną do tego cerę.Nakładam go na krem lub zamiast, świetnie likwiduje wrażenie ściągnięcia po przebywaniu w klimatyzowanym pomieszczeniu. Zdecydowałam się na niego ze względu na kojące właściwości, nakładam go również po kwasach AHA, i ponieważ chroni przed słońcem ma hamujący wpływ na przebarwienia. Zmniejsza równiez blizny potrądzikowe :) zdecydowanie polecam dla cer tłustych, odwodnionych.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj