Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z zielonej herbaty Wydrukuj ofertę

Nowość

Olej z zielonej herbaty ECOSPA jest pozyskiwany poprzez macerację liści herbaty Camellia sinensis w oleju bazowym. Może być stosowany do pielęgnacji cery zmęczonej, dojrzałej, podrażnionej, normalnej, naczynkowej, suchej, tłustej i trądzikowej.

 

Skład INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę
 
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 32.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z zielonej herbaty 

Skład INCI/Ingredients: Helianthus Annuus Seed Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract

Olej z zielonej herbaty jest wytwarzany poprzez macerację liści zielonej herbaty Camellia sinensis w oleju słonecznikowym. Herbata jest rozgałęzionym krzewem rosnącym w Południowo-Wschodniej Azji, Chinach i w Indiach. Najbardziej znanymi rodzajami herbaty są herbata czarna, zielona, biała i czerwona, które należą do tego samego gatunku Camellia sinensis i różnią się jedynie metodą przetwórstwa i czasem zbioru. 

Zielone herbata jest bogata w polifenole (przede wszystkim katechiny) i metyloksantyny (kofeina, teofilina, teobromina). Olej słonecznikowy zawiera wysokie stężenie witaminy E i kwasu linolowego (61 – 72%).

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z zielonej herbaty:

Olej z zielonej herbaty ECOSPA wpływa pozytywnie na kondycję cery naczynkowej, a także cery z trądzikiem różowatym. Poprawia krążenie krwi, wzmacnia i chroni ściany naczyń krwionośnych przed uszkodzeniami. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, chroni lipidy błon komórkowych przed utlenianiem, wspomaga ochronę przed jełczeniem innych olejów zawartych w kosmetyku. Jest zalecany do stosowania w kosmetykach wspomagających opalanie. Olej z zielonej herbaty ECOSPA jest świetnym emolientem, zmiękcza i wygładza skórę i włosy, działa przeciwzapalnie. Tworzy na powierzchni skóry film, który chroni jej strukturę przed utratą wody. Może być stosowany do pielęgnacji każdego rodzaju cery, przede wszystkim do cery dojrzałej, zmęczonej, podrażnionej, wrażliwej, ale też suchej, normalnej, mieszanej i trądzikowej.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w serum olejowych.

  • Jako składnik kremów i balsamów antyoksydacyjnych przeznaczonych do pielęgnacji każdego rodzaju skóry.

  • Jako dodatek do mieszanek do olejowania włosów (przede wszystkim wysoko- i średnioporowatych).

  • W kosmetykach wzmacniających naczynka krwionośne.

  • Jako dodatek do maseczek algowych i glinkowych.

  • Jako składnik peelingów, balsamów, masełek antycellulitowych.

 
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj