Olej z pestek granatu zimnotłoczony

Zimnotłoczony olej z pestek granatu ECOSPA posiada działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Odżywia, nawilża, uelastycznia naskórek. Polecany do skóry suchej, dojrzałej jak i trądzikowej. Stosowany jako dodatek do kosmetyków, środek pielęgnacyjny i olejek do aromaterapii.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 25,90 zł
50 ml 38,90 zł
100 ml 69,80 zł
500 ml 309,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Zimnotłoczony olej z pestek granatu ECOSPA posiada działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Odżywia, nawilża, uelastycznia naskórek. Polecany do skóry suchej, dojrzałej jak i trądzikowej. Stosowany jako dodatek do kosmetyków, środek pielęgnacyjny i olejek do aromaterapii.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju z pestek granatu

Główne składniki oleju z nasion granatu to kwasy tłuszczowe: nasycone (20%), jednonienasycone (10%), kwas punikowy (70%), wykazujący podobieństwo do sprzężonego kwasu linolowego CLA, zwany również super CLA. Na uwagę zasługują też takie składniki oleju, jak: fitosterole (0.4 - 0.6%), z przewagą beta-sitosterolu, stigmasterolu i kampesterolu fitoestrogeny (genisteina, daidzeina, kumestany) estrogeny sterydowe - 17-alfa estradiol (0.3%) i estron gamma-tokoferol polifenole – (0.015%).

Dozowanie

1 – 100% można stosować bezpośrednio na skórę.

Jak używać olej z pestek granatu?

Stosuj w czystej postaci lub w połączeniu z innym olejem - Olej z pestek granatu wymieszany z innym olejem roślinnym aplikuj na twarz jako regenerujący olejek do twarzy. Kilka kropli oleju nałóż na serum, krem lub kwas hialuronowy. Olej możesz stosować jako olej do ciała, serum na końcówki włosów lub do paznokci.

Wzbogać swój kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową. Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu. Możesz dodać kilka kropli oleju do maseczki z ulubionej glinki ECOSPA.

Olej z pestek granatu - właściwości

Flawonoidy i kwas punikowy hamują aktywność prozapalnych enzymów i prostaglandyn, stąd zasadność stosowania oleju w chorobach skórnych o podłożu zapalnym jak trądzik czy jako wspomaganie gojenia. Przy zewnętrznej aplikacji olej z granatów stymuluje podziały keratynocytów i pogrubia naskórek, a także hamuje tworzenie nowych naczyń krwionośnych, co czyni go odpowiednim również dla osób z rosaceą (trądzikiem różowatym). Już w stężeniu 5% znacznie ogranicza powstawanie nowotworów skórnych. Estrogeny i fitoestrogeny mają działanie ujędrniające i spłycają drobne zmarszczki.

Olej z pestek granatu zimnotłoczony

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej z pestek granatu pozytywnie wpływa na stan suchych i matowych włosów. Wygładza łodygę włosa, dzięki czemu włosy nabierają zdrowego połysku.
  • Wypróbuj olej z pestek granatu bezpośrednio na włosy
  • Wzbogać swoją odżywkę do włosów lub make kilkoma kroplami oleju z pestek granatu.
Twarz
Twarz
  • Jako składnik kosmetyków odmładzających, regenerujących, przeciwzmarszczkowych – serum, kremów, masek.
  • Jest popularnym składnikiem kosmetyków antyoksydacyjnym – wspomaga działanie takich antyoksydantów, jak witamina C i E, kwas ferulowy, glukonolakton itd.
  • Sprawdza się w pielęgnacji skóry z trądzikiem i rozszerzonymi naczyniami krwionośnymi.
  • Stosuj jako lipidowe serum w połączeniu ze skwalanem i witaminą C w oleju.
  • Stosuj jako maseczka z glinki różowej do cery naczyniowej.
Ciało
Ciało
  • Intensywnie nawilża, wygładza, chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.
  • Przyspiesza regenerację oraz łagodzi podrażnienia.
  • Wypróbuj olej z pestek granatu jako dodatek do kosmetyków przeciwsłonecznych - wzmacnia ochronę przeciwsłoneczną. Może być stosowany w kosmetykach do skóry suchej, łuszczycowej.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z pestek granatu należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Punica Granatum Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.955 g/ml
Liczba zmydlenia 183 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 2.7%, kwas stearynowy 2.6%, kwas oleinowy 5.2%, kwas linolowy 58.57%, kwas linolenowy 0.3%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

9 opinii
Oceń produkt 4.67 9 opinii
5.0
7 ocen
4.0
1 ocena
3.0
1 ocena
2.0
1.0
5.0 Anna, 4 mar 2017

Świetny olej! Polubiłam go ze względu na kilka cech, swietnie nawilza i pielegnuje skórę pod oczami, ponadto rewelacyjnie spisuje się podczas masażu twarzy, i nie "przekarmia" skóry co czasem ma miejsce w przypadku stosowania olejów. Odżywia w sam raz... dodaję do maseczek, czasem miejscowo pod oczy i na usta. Wchłania się przyzwoicie, ale ja go stosuję raczej z umiarem.

5.0 Marlena JF, 30 sie 2016

Używam zamiast kremu na noc, w stężeniu 100%. Skóra piękna, zniknęły wszystkie czerwone plamy które miałam po kremach drogeryjnych. Zapach dla mnie jest ok, nie przeszkadza. Polecam.

5.0 celestyna, 25 lip 2016

Stosuje kilka razy dziennie na pekajaca skore dloni, Swietnie goi alergiczne podraznienia skory,polecam.

3.0 Paula, 28 sty 2015

Eh, no nie jestem przekonana, codziennie od miesiąca stosowalam go na noc na moją tłustą, skłonną do wyprysków cerę... skusiły mnie opinie innych użytkowniczek i sam opis produktu, jednak dla mnie nie zmniejszył porów, a coraz bardziej zapychał... Niby trochę goi ale sama nie wiem, może źle go używam, jestem laikiem jeżeli chodzi o takie sprawy, sugeruję się opiniami...

5.0 iwona, 13 cze 2014

jest naprawdę zjawiskowym olejem-gęsty, ciężki ale zaraz po aplikacji na skórę czujemy jego odżywczą moc. zamiennie dla innych olejków zamiast kremów - polecam

4.0 Anonim, 6 sie 2013

Olej z pestek granatu to dziwny produkt. Pachnie okropnie - jakoś tak chemicznie, naprawdę nieprzyjemnie, ale do kontrowersyjnych zapachów naturalnych zdążyłam się już przyzwyczaić. Natomiast jego działanie jest bezdyskusyjnie wspaniałe. Dodaję go do własnoręcznie robionych kremów i olejków do twarzy. Mam wrażenie, że ten dodatek - choć nie wielki - widocznie wpływa na konsystencję moich mazideł, które stają się gęstsze i bardziej treściwe. Skóra traktowana takimi kremami i olejkami jest napięta, dobrze nawilżona, bardzo ładna. Olej nie zatyka porów.

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Stosuję ten olej już blisko 2 lata, wspaniale regeneruje i napina skórę, stosowany bezpośrednio na krosty wysusza je, stosowany na blizny przyśpiesza ich gojenie, redukuje widoczność porów i pomaga pozbyć się zaskórników. Rewelacja!

5.0 kama aa, 30 mar 2013

Bardzo bogaty olej, gęsty. Pięknie wygładza i odżywia skórę. Dodaję kilka kropli do olejku z malin i pozostawiam na twarzy jak maseczkę na 20 min, potem usuwam chusteczką, Skóra momentalnie robi się wypoczęta i aksamitna. Dodaję też kilka kropli do glinek.

5.0 Agnieszka Szymalska, 25 lis 2012

Olej z granatu jest cudowny. Zapach jego jest dość specyficzny ale mi on osobiście nie przeszkadza. Rewelacyjnie niweluje zaskórniki i wszelkiego rodzaju stany zapalne na skórze. Bardzo polecam :)

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z pestek granatu zimnotłoczony.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 50 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Nakrętka z pipetą do butelek 30 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju
34,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Skwalan roślinny 100% z oliwek
od 16,90 zł 15,21 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z aronii tłoczony na zimno
6,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion rokitnika zimnotłoczony
15,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z zielonej herbaty
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z nasion chia zimnotłoczony
10,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z ogórka zimnotłoczony
9,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion pomidora
9,40 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z czarnego kminku zimnotłoczony
15,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej tamanu (Calophyllum) zimnotłoczony ekologiczny
od 7,90 zł 7,11 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju
34,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Francuska glinka różowa (Montmorillonite)
9,80 zł 100 g
Opcje: 100, 250, 500, 1000, 5000 (g)
Do koszyka
Olej konopny (z nasion konopi) ekologiczny
8,30 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Skwalan roślinny 100% z oliwek
od 16,90 zł 15,21 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka