Barwnik niebieski

Barwnik niebieski jest przeznaczony do barwienia mydeł glicerynowych, kul kąpielowych i żeli pod prysznic.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 4,50 zł
30 ml 9,50 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Barwnik niebieski jest przeznaczony do barwienia mydeł glicerynowych, kul kąpielowych i żeli pod prysznic.
Czytaj więcej
Zgodna ze specyfikacją Zgodna ze specyfikacją Jakość
 0,5 - 1,0% 0,5 - 1,0% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Może migrować w mydłach glicerynowych Może migrować w mydłach glicerynowych

Opis barwnika niebieskiego

Barwnik niebieski może być stosowany do mydeł glicerynowych, mydeł w płynie, kul kąpielowych, żeli do mycia, szamponów oraz innych kosmetyków na bazie wody.

Dozowanie

ok. 2 - 3 krople na 100 ml/g produktu.
0,5 - 1,0 g na kg/l gotowego produktu.

Barwnik niebieski - właściwości

  • Barwnik niebieski jest bardzo wydajny, wystarczy dodać niewielką ilość
  • Posiada kroplomierz, dzięki któremu można łatwo odmierzyć odpowiednią ilość barwnika
  • Rozpuszczalny w wodzie, nie jest rozpuszczalny w tłuszczach (np. olejach lub masłach roślinnych)
  • Barwnik może migrować (przechodzić do innej warstwy w mydełkach glicerynowych)
Barwnik niebieski

Uwagi i przeciwwskazania

  • Barwniki są bardzo wydajne, wystarczy dodać kilka kropli aby zabarwić kosmetyk. Odcień koloru zależy od ilości dodanego barwnika i rodzaju barwionej substancji.
  • Barwnik może migrować (przemieszczać się do innej warstwy) mydła. Zjawisko to dotyczy glicerynowych mydeł o różnych kolorach.
  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI Aqua, CI 42090, CI 28440, Parfum, Potassium Sorbate, Citric Acid
Rozpuszczalność  w wodzie
Zalecane dozowanie 2 - 3 krople na 100ml/g produktu
Barwnik niebieski nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
alicja, 7 lis 2016
czy barwnik barwi mydlo naturalne robione na zimno oraz metoda piekarnikowa?
Odpowiedź ECOSPA:
Jest to barwnik wodny, więc w mydłach robionych z tłuszczów (masełek i olejów) niestety nie będzie się rozpuszczał. Można popróbować dodając glinki, algi, ciemne, gęste oleje np. z kiełków pszenicy czy awokado. Nie będą to intensywne kolory ale na pewno zapewnią ciekawe odcienie.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Baza mydlana glicerynowa CZARNE MYDŁO AFRYKAŃSKIE
Produkt niedostępny
Powiadom
Forma do mydła - Okrągła 1 motyw
3,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 25 (szt.)
Do koszyka
Forma do mydła - Prostokąt 1 motyw
3,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 25 (szt.)
Do koszyka
Baza mydlana glicerynowa EKOLOGICZNA
19,50 zł 500 g
Opcje: 500, 1000, 5000, 11500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Barwnik błękitny
4,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Barwnik fioletowy
4,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Barwnik różowy
4,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Barwnik żółty
4,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Ekstrakt z liści winogron ekologiczny
5,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek geraniowy Egipt
12,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 lawendowy
19,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka