Nowość

Ekstrakt z kakaowca ekologiczny

Ekstrakt z kakaowca to naturalny związek pobudzający metabolizm tkanki tłuszczowej. Działa lipolitycznie oraz stymuluje krążenie krwi. Ciemnobrązowy i aromatyczny ekstrakt z kakaowca polecany jest w produktach antycellulitowych i modelujących sylwetkę.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 6,00 zł
30 ml 14,90 zł
100 ml 44,90 zł
500 ml 164,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Ekstrakt z kakaowca to naturalny związek pobudzający metabolizm tkanki tłuszczowej. Działa lipolitycznie oraz stymuluje krążenie krwi. Ciemnobrązowy i aromatyczny ekstrakt z kakaowca polecany jest w produktach antycellulitowych i modelujących sylwetkę.

Czytaj więcej
Certyfikat ekologiczny Certyfikat ekologiczny Jakość
0,5 - 5% 0,5 - 5% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Nie używać powyżej 5% Nie używać powyżej 5%

Wodno-glicerynowy ekstrakt z kakaowca Theobroma Cacao

Certyfikowany przez COSMOS ekstrakt z kakaowca otrzymywany jest z owoców Theobroma cacao pochodzących z ekologicznych upraw. Ekstrakt bogaty jest w kofeinę, polifenole oraz węglowodany. Kakao znane jest ze swoich właściwości przeciwutleniających, energetyzujących i foto-ochronnych, ale oprócz tego jest także skuteczne w działaniu antycellulitowym i wyszczuplającym.

Dozowanie

0,5 - 5%

Jak używać wodno-glicerynowy ekstrakt z kakaowca?

Ekstrakt wodno-glicerynowy rozpuszcza się w fazie wodnej. Ekstraktem z kakaowca wzbogać gotowy balsam do ciała lub dodaj do emulsji robionej od podstaw, do serum i toniku na bazie hydrolatu, do szamponu i odżywki do włosów.  Do kremów i balsamów jako składnik trzeciej fazy w stężeniu 0,5 - 5%. Dodaj 0,5 - 5 ml na każde 100 ml gotowego kosmetyku. Dobrze łączy się z hydrolatami, kwasem hialuronowym oraz emulsjami

Właściwości i działanie ekstraktu z kakaowca

  • Ekstrakt z kakaowca dzięki obecności kofeiny oraz polifenoli wykazuje działanie lipolityczne (czyli pomocne w usuwaniu tkanki tłuszczowej). Polecany jest jako składnik kosmetyków wyszczuplających oraz antycelulitowych.
  • Posoada związki które stymulują również krążenie krwi, dzięki czemu wspomagają oczyszczanie skóry z toksyn.
  • Polifenole obecne w ekstrakcie działają antyoksydacyjnie, dzięki czemu chronią włosy przed utratą koloru, oraz działają przeciwstarzeniowo.
  • Certyfikowany przez COSMOS ekologiczny ekstrakt, bez parabenów.
Ekstrakt z kakaowca ekologiczny

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Ekstrakt z kakaowca wykazuje działanie fotoprotekcyjne. Dzięki temu chroni włosy farbowane przed utratą koloru.
  • Dodaj ekstrakt z kakaowca do swojej odżywki lub maski do włosów.
  • Połącz ekstrakt z kakaowca z ulubionym hydrolatem i wypróbuj jako ochronna mgiełkę na włosy.
Twarz
Twarz
  • Ekstrakt z kakaowca polecany jest do pielęgnacji cery z pierwszymi oznakami starzenia.
  • Wzbogać swój krem ekstraktem z kakaowca, dodając 2 ml na każde 100 ml gotowego kremu (około 2%).
  • Połącz ekstrakt z kakaowca z kwasem hialuronowym w antyoksydacyjnym serum do twarzy oraz okolic oczu.
Ciało
Ciało
  • Ekstrakt z kakaowca przyspiesza krążenie oraz działa lipolitycznie. Polecany jest jako składnik balsamów wyszczuplających lub antycelulitowych.
  • Dodaj ekstrakt z kakaowca do bazy balsamowej, 3 - 5 ml na każde 100 ml gotowego kosmetyku (około 3 - 5%).
  • Wypróbuj ekstrakt z kakaowca jako składnik kosmetyków do opalania.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.
  • Nie stosować u kobiet w ciąży.

Specyfikacja

Pełny skład INCI Glycerin, Aqua, Propanediol, Theobroma Cacao Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Kraj pochodzenia Hiszpania
Jakość Certyfikowany przez COSMOS, ekologiczny. 0,2 - 0,3% konserwantów Sodium benzoate i Potassium sorbate.
Postać Ciemnobrązowa, transparentna ciecz o charakterystycznym zapachu.
Gęstość w temp. 20 st.C 1,11 - 1,15  g/ml
Rozpuszczalność Rozpuszczalne w wodzie, glicerynie i alkoholu.
Zalecane stężenie 0,5 - 5%
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Trwałość 18 miesięcy od produkcji
Ekstrakt z kakaowca ekologiczny nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Ekstrakt z kakaowca ekologiczny.
Zadaj pytanie

Zamienniki produktu

Ekstrakt z kawy EKOLOGICZNY
5,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Masło jojoba
21,50 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500 (g)
Do koszyka
Olej z nasion rokitnika zimnotłoczony
15,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej Pracaxi nierafinowany
Produkt niedostępny
Powiadom
Potrójny kwas hialuronowy 3% roztwór
14,60 zł 20 g
Opcje: 20, 50, 100, 500 (g)
Do koszyka