Krótka data

Spirulina - ekstrakt glicerynowy

Krótka data ważności: 31.05.2020
Spirulina jest niebiesko-zielonym glonem należącym do grupy cyjanobakterii, których zalety znane są i cenione od dawna ze względu na bogaty skład i szerokie spektrum działania. Spirulina ujędrnia, działa przeciwtrądzikowo, wzmacnia naczynia krwionośne.
Czytaj więcej
Krótka data ważności: 31.05.2020
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 8,17 zł
50 ml 11,92 zł
100 ml 20,16 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Spirulina jest niebiesko-zielonym glonem należącym do grupy cyjanobakterii, których zalety znane są i cenione od dawna ze względu na bogaty skład i szerokie spektrum działania. Spirulina ujędrnia, działa przeciwtrądzikowo, wzmacnia naczynia krwionośne.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 6% 1 - 6% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Stosować zalecane stężenie Stosować zalecane stężenie

Opia spiruliny - ekstraktu glicerynowego

Spirulina jest niebiesko-zielonym glonem należącym do grupy cyjanobakterii, których zalety znane są i cenione od dawna ze względu na bogaty skład i szerokie spektrum działania. Posiada niespotykany zestaw dobrze przyswajalnych substancji aktywnych, w tym ponad 50% aminokwasów, witaminy z grupy B, witaminę K, cynk, siarkę, chlorofil, fikocyjaninę itd.

Dozowanie

1 – 6%

Spirulina - ekstrakt glicerynowy - jak stosować?

Ekstrakt wodno-glicerynowy rozpuszcza się w fazie wodnej. Ekstrakt możesz dodać do gotowego kremu, bazy kremowej, do emulsji robionej od podstaw, do serum na bazie hydrolatu, do toniku lub szamponu. Wystarczy dodać 1 - 6 ml ekstraktu na każde 100 ml kosmetyku. Do szybkiej aplikacji jako serum, wymieszaj kroplę w dłoni z kwasem hialuronowym.

Spirulina - ekstrakt glicerynowy - właściwości

  • Spirulina znajduje zastosowanie w preparatach przeciwstarzeniowych i ujędrniających do twarzy i ciała. Dzięki obecności witamin z grupy B, cynku i siarki spirulina jest doskonałym dodatkiem do maseczek czy serum pielęgnujących skórę trądzikową. Aminokwasy działają regenerująco i nawilżająco, stabilizują równowagę wodno-lipidową w skórze. Zawarta w spirulinie witamina K wzmacnia naczynia krwionośne, zmniejsza rumień towarzyszący trądzikowi różowatemu, rozjaśnia oraz wspomaga gojenie krwiaków i zasinień.
  • Jest również znakomitym środkiem wspomagającym gojenie skóry - zawdzięcza to między innymi obecności cynku, chlorofilu, antyoksydantów i fikocyjaniny (niebieski barwnik występujący u sinic). Fikocyjanina ponadto posiada zdolność hamowania uwalniania histaminy, tak więc kolejną zaletą spiruliny jest łagodzenie stanów zapalnych, podrażnień i alergii. Ekstrakt ze spiruliny może być również z powodzeniem stosowany w pielęgnacji włosów. Prawie wszystkie jej składniki czynne mają pozytywny wpływ na wzmocnienie i poprawę optycznych właściwości włosów. Antyoksydanty, z których szczególnie cenna jest dysmutaza ponadtlenkowa SOD (endogenny antyoksydant), mogą być pomocne w kuracjach opóźniających proces siwienia czy łysienia androgenowego.
Spirulina - ekstrakt glicerynowy

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Stosuje się w pielęgnacji osłabionych włosów – w maseczkach, odżywkach, mgiełkach, szamponach, serum itd.
Twarz
Twarz
  • Ekstrakt glicerynowy ze spiruliny może być stosowany w kosmetykach do skóry suchej, odwodnionej – w maskach, peelingach, kremach, serum, piankach itd.
  • Znajduje zastosowanie w preparatach na pękające naczynka, rumień.
  • Może być stosowana w pielęgnacji cery problematycznej (trądzikowej, łojotokowej, alergicznej).
Ciało
Ciało
  • Jest składnikiem preparatów ujędrniających – okładów, masek, balsamów, kremów.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przy problemach z tarczycą (niedoczynność lub nadczynność), stosowanie alg zawsze warto skonsultować z lekarzem prowadzącym.
  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Spirulina Maxima Extract, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.
Zastosowanie W preparatach ujędrniających, nawilżających, w maskach do twarzyi włosów, przeciw-trądzikowych
Rozpuszczalność w fazie wodnej, wodzie
Zalecane stężenie 3 - 6%

Oceny i komentarze

2 opinie
Oceń produkt 5 2 opinie
5.0
2 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Monika, 14 sty 2016

Świetny produkt !! – stosuję tonizującą płukankę do włosów ze spiruliną – włosy są lśniące, sprężyste i pięknie się układają, dodatkowo brak efektu „puszenia się” czy elektryzowania; polecam :)

5.0 Judyta, 29 wrz 2014

Dodaję ją do maski algowej typu peel-off i na mojej twarzy działa cuda. Pierwsza maseczka, która zmniejszyła moje stany zapalne ! (walczę z trądzikiem już od 6 lat) Polecam :)

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Dominika, 12 kwi 2018
Pierwsza buteleczka była Ok. Kolejna niestety po krótkim czasie zaczęła śmierdzieć kwaśnym smrodkiem. Smród identyczny jak ten który intensywnie wyczuwam w soku z aloesu, z tego samego zamowienia - wniosek: dodaliście do nich jakiś konserwant tylko ze się pewnie zespuł i ja teraz mogę to wszystko wyrzucić... wstyd
Odpowiedź ECOSPA:
Szanowna Pani, niestety nie podała Pani swoich danych na podstawie których moglibyśmy z Panią się skontaktować w celu wyjaśnienia sprawy i wysłania nowego opakowania produktu. Uprzejmie prosimy o napisanie zgłoszenia reklamacyjnego na info@ecospa.pl.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
od 5,80 zł 5,22 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150 (g)
Do koszyka
Olej z alg laminaria (ekstrakt 2:1)
10,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z alg fucus
od 9,50 zł 8,55 zł 50 ml
Opcje: 50, 100 (ml)
Do koszyka
Gliceryna kosmetyczna roślinna 99.5% Ph. Eur.
5,60 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Algi spirulina mikronizowane
15,90 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250 (g)
Do koszyka
Algi aosa (ulva lactuca) mikronizowane
19,80 zł 50 g
Opcje: 50, 150, 500 (g)
Do koszyka
Algi fucus mikronizowane
11,16 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500 (g)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka
Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
od 5,80 zł 5,22 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150 (g)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Glinka czerwona Montmorillonite
9,90 zł 100 g
Opcje: 100, 200, 500 (g)
Do koszyka