Olej monoi (Monoi de Tahiti)

Olej Monoi ECOSPA posiada wyjątkowy, egzotyczny zapach. Z tego względu bardzo chętnie stosowany jest w różnego rodzaju zabiegach i rytuałach spa, gdzie działanie na zmysły ma szczególne znaczenie. Doskonale nawilża i odżywia skórę i włosy. Może być stosowany jako krem do twarzy, balsam ciała oraz do masażu. Odpowiedni jako olejek chroniący włosy przed słońcem oraz morską wodą.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
50 g 15,90 zł
100 g 28,60 zł
500 g 126,90 zł
1000 g 219,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej Monoi ECOSPA posiada wyjątkowy, egzotyczny zapach. Z tego względu bardzo chętnie stosowany jest w różnego rodzaju zabiegach i rytuałach spa, gdzie działanie na zmysły ma szczególne znaczenie. Doskonale nawilża i odżywia skórę i włosy. Może być stosowany jako krem do twarzy, balsam ciała oraz do masażu. Odpowiedni jako olejek chroniący włosy przed słońcem oraz morską wodą.
Czytaj więcej
Certyfikat pochodzenia Certyfikat pochodzenia Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
W postaci płynnej powyżej 26 st. C W postaci płynnej powyżej 26 st. C

Opis oleju monoi

Olej monoi (Monoi de Tahiti) ECOSPA jest to macerat kwiatów monoi (Gardenia taitensis) w oleju kokosowym wzbogacony witaminą E i kompozycją zapachową. Ze względu na pojawianie się na rynku podróbek w celu ochrony i zapewnienia najwyższej jakości wprowadzono certyfikat pochodzenia Monoi de Tahiti potwierdzający sposób produkcji oraz pochodzenie oleju.

Dozowanie

1 - 100% może być stosowany na skórę bezpośrednio.

Olej monoi - jak stosować?

Olej monoi można stosować samodzielnie, w czystej postaci np. jako olej do ciała po kąpieli lub jako cenny olej do masażu ciała. Można wymieszać z innymi olejami i olejkami eterycznymi. Może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do ciała, masek do włosów, odżywek do włosów, czy pomadek do ust.

Olej monoi - właściwości kosmetyczne

  • Olej monoi zawiera salicylan metylu który jest związkiem m.in. zmiękczającym naskórek. Jest to naturalnie występująca w kwiatach monoi substancja zapewniająca dobre nawilżenie skóry oraz ochronę przed działaniem wiatru.
  • Olej monoi przynosi ulgę w pielęgnacji skóry poparzonej przez słońce.
  • Olej monoi regeneruje, nabłyszcza, wygładza włosy, polepsza ich ogólną kondycję, poprawia rozczesywalność.
Olej monoi (Monoi de Tahiti)

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej monoi idealnie sprawdza się w pielęgnacji włosów – może być stosowany samodzielnie przed myciem głowy lub dodawany do masek i odżywek.
  • Działa regenerująco na włosy suche oraz z rozdwajającymi końcówkami. Chroni włosy przed słońcem oraz przed działaniem detergentów i morską wodą.
  • Stosuj olej Monoi jako pielęgnujący olejek na suche końcówki włosów. Bez spłukiwania.
Twarz
Twarz
  • Olej monoi może być stosowany bezpośrednio na skórę nawilża i wspomaga regenerację wyjątkowo suchej i podrażnionej skóry.
Ciało
Ciało
  • Olej monoi może być stosowany do masażu i aromatycznych rytuałów spa.
  • Może być dodawany do balsamów i maseł do ciała oraz kosmetyków łagodzących poparzenia słoneczne.
  • Stosuj olej do ciepłej kąpieli. Dodany w niewielkiej ilości zapewni delikatny zapach oraz lekkie natłuszczenie skóry.
  • Wypróbuj olej monoi jako naturalne, delikatne perfumy w kremie.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej monoi należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Gardenia Taitensis Flower Extract, Parfum, Tocopherol.
Jakość Naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Macerat kwiatów Tiare w rafinowanym oleju z kopry.
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.920 g/ml
Liczba zmydlenia 250 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

9 opinii
Oceń produkt 4.78 9 opinii
5.0
7 ocen
4.0
2 oceny
3.0
2.0
1.0
5.0 Joanna, 31 sty 2018

Odrobinka ego cuda na skórze i jestem w egzotycznym niebie :)

5.0 Anita, 6 lip 2016

Pięknie pachnie, a zapach utrzymuje się długo. Na skórze pozostawia film, nawilża i natłuszcza. Nadaje piękny zapach kosmetykom. Świetny do skóry wymagającej nawilżenia i natłuszczenia. Dobrze komponuje się z innymi olejami i masłami, łagodząc niezbyt przyjemny zapach niektórych z nich. Polecam. Wart swojej ceny.

5.0 Ania, 9 mar 2016

Uwielbiam ten zapach. Zakochałam się w olejku manoi.

5.0 Sylwia, 9 mar 2016

do włosów-rewelacja,są błyszczące,miękkie i nie puszą się,najlepszy olej jaki do tej pory stosowałam na włosy

5.0 Ewelina, 16 sie 2013

Najpiekniejszy zapach na swiecie :) Mozna uzywac jak perfumy :) Pachnie kwiatami egzotycznymi.. Cudowny.. Czasem rozcieram kropelke na dloni i wcieram we wlosy przez co pachna przez caly dzien niczym najcudowniejsze kwiaty z wysp egoztycznych

4.0 Anonim, 6 sie 2013

Przyznam, że zdziwiła mnie stała konsystencja olejku. Nie doczytałam dokładnie opisu na stronie ecospa...olejek monoi, z którym dotychczas się spotkałam miał płynna konsystencję. Ten pachnie bardzo kwiatowo, egzotycznie. Dobrze nawilża skórę i pozostawia na niej trwały zapach. Na plazy sprawdzi się zatem i jako pielęgnacja np. przed kąpielą w morzu, i jako perfumy :) Przesyłke otrzymałam błyskawicznie - dziękuję. Zapakowan ao wiele solidniej i ładniej, niż u firm konkurencyjnych :)

4.0 Anonim, 6 sie 2013

Piękny zapach.

5.0 Malgorzata Kitlinska, 17 lut 2013

Bez zachwytu biorąc pod uwagę cenę i porównując do świetnych właściwości oleju kokosowego ze świeżego miąższu. Zapach - dość babciny jak dla mnie, duszący i do tego dość długo utrzymujący się. Dla jednych zaleta dla innych wada. Wszystko to kwestia gustu :) Ja osobiście chodzę w kokosie na głowie :)

5.0 Anna Czubak, 17 cze 2012

Genialny! Używam jako odżywki do włosów, pozostawiając na co najmniej 15 min., a najczęściej na całą noc. Zmywa się łatwo za pomocą szamponu i wbrew obiegowym opiniom nie trzeba zużyć w tym celu całej butelki szamponu:-). Pachnie niesamowicie - świeżym miąższem kokosowym, a zapach rozprzestrzenia się po całym domu. Odnośnie efektu - zauważyłam, że moje włosy są miękkie, przestały się puszyć, końcówki już nie są niesforne jak kiedyś, włosy są zdecydowanie mocniejsze a w dodatku olej świetnie podkreślił skręt loków. Gorąco polecam!

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej monoi (Monoi de Tahiti).
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Masło kakaowe nierafinowane ekologiczne
Produkt niedostępny
Powiadom
Prowitamina B5 - D-pantenol 75%
13,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Baza balsamowa EKOLOGICZNA
19,50 zł 200 g
Opcje: 200, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
15,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej Monoi (Monoi de Tahiti) naturalny
12,50 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 500 (g)
Do koszyka
Olej kokosowy (ze świeżego miąższu) ekologiczny
10,60 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (g)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek lawendowy Francja ekologiczny
13,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z awokado zimnotłoczony ekologiczny
Produkt niedostępny Przewidywana dostawa: 2019-11-19
Powiadom
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
15,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka