Olej z nasion pomidora

Olej z nasion pomidora ECOSPA ma ciemnożółtą barwę. Pomaga zachować skórze równowagę w wydzielaniu łoju. Zalecany jest w preparatach przeciwtrądzikowych oraz kosmetykach przeciwstarzeniowych. Przyspiesza gojenie ran. Wzmacnia i uelastycznia skórę. Sprawdzi się dla cery tłustej, mieszanej i dojrzałej.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 9,40 zł
30 ml 24,60 zł
50 ml 36,50 zł
100 ml 58,60 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej z nasion pomidora ECOSPA ma ciemnożółtą barwę. Pomaga zachować skórze równowagę w wydzielaniu łoju. Zalecany jest w preparatach przeciwtrądzikowych oraz kosmetykach przeciwstarzeniowych. Przyspiesza gojenie ran. Wzmacnia i uelastycznia skórę. Sprawdzi się dla cery tłustej, mieszanej i dojrzałej.
Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju z nasion pomidora

Olej z nasion pomidora zimnotłoczony ECOSPA jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe NNKT: linolenowy (omega-3) linolowy (omega-6) oleinowy (omega-9). Olej z nasion pomidora zawiera również antyutleniacze takie jak tokoferole, bogaty jest także w fitosterole i flawonoidy. Nasiona pomidora są źródłem miedzi, żelaza, manganu i cynku. W skład oleju z nasion pomidora wchodzi również likopen. Substancja ta zapobiega starzeniu się skóry, wspomaga ochronę przed promieniowaniem UV.

Dozowanie

1 – 100% może być stosowany na skórę bezpośrednio.

Jak używać olej z nasion pomidora?

Stosuj w czystej postaci - Olej z nasion pomidora aplikuj na twarz jako regenerujący olejek do twarzy. Kilka kropli oleju nałóż na serum, krem lub kwas hialuronowy. Olej możesz stosować jako olej do ciała, serum na końcówki włosów lub do paznokci.

Wzbogać swój kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową w naszej ofercie. Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu. Możesz dodać kilka kropli oleju do maseczki z ulubionej glinki ECOSPA.

Olej z nasion pomidora - właściwości

  • Olej z nasion pomidora wpływa na poprawę jędrności skóry, łagodzi podrażnienia, zmniejsza widoczność zmarszczek.
  • Duża zawartość NNKT zapewnia działanie przeciwzapalne i regenerujące, zmiękczające i przeciwstarzeniowe.
  • Olej ten wspomaga ochronę przed szkodliwym promieniowaniem UVA i UVB.
  • Dodatkowo olej z nasion pomidora poprawia koloryt skóry, nadaje jej zdrowego połysku. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej i trądzikowej, ale też suchej, podrażnionej, dojrzałej.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Polecany do stosowania w maseczkach i odżywkach do włosów.
  • Dodaj kilka kropli oleju do szamponu lub odżywki, dzięki temu wzbogacisz produkt w dodatkowe składniki odżywcze.
  • Stosuj jako maskę na włosy i skórę głowy.
  • W pielęgnacji końcówek włosów w celu ochrony przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami i poprawy ich wyglądu.
Twarz
Twarz
  • Olej z nasion pomidora wspomaga walkę z zaskórnikami. Zwiększa elastyczność, redukuje zmarszczki.
  • Naturalny filtr przeciwsłoneczny.
  • Polecany szczególnie do cery mieszanej i tłustej.
  • Dobrze sprawdza się jako dodatek do pomadek i balsamów do ust.
  • Stosuj jako serum z olejem z wiesiołka i witaminami A i E do cery dojrzałej.
Ciało
Ciało
  • Może być stosowany bezpośrednio na skórę (dobrze się wchłania) lub po wymieszaniu z kwasem hialuronowym.
  • Polecany jako dodatek do serum, kremów, balsamów, maseczek do skóry suchej, podrażnionej, dojrzałej i tłustej.
  • Może być dodawany do kosmetyków promieniochronnych.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z nasion pomidora należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Solanum Lycopersicum Seed Oil, Tocopherol (0,5 % witaminy E)
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania tłoczenie na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C 0.921 g/ml
Liczba zmydlenia 192 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: linolenowy (omega-3), linolowy (omega-6), oleinowy (omega-9).
Przechowywanie W szczelnie zamkniętych pojemnikach, unikać kontaktu ze światłem i powietrzem. Optymalna temperatura przechowywania to 4 - 10 ºC.

Oceny i komentarze

2 opinie
Oceń produkt 3.5 2 opinie
5.0
1 ocena
4.0
3.0
2.0
1 ocena
1.0
5.0 iwona, 13 cze 2014

cudownie czyści i koi tłustą cerę z problemami. polecam nastolatkom zamiast sztucznych chemicznych kremów

2.0 Adwena, 4 cze 2014

Nie wiem jak ocenić ten olej.mialam kiedys od innego producenta, i był ciemnopomaranczowy.olej który dostałam, jest przezroczysty. Nawet przyjemnie go sie nakłada,szybko sie wchłania, ale nie zauważyłam żadnych właściwości wspomnianych w opisie oleju z pestek pomidora

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z nasion pomidora.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olejek drzewa herbacianego
11,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
10,50 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
15,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z rokitnika zimnotłoczony
14,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z pestek granatu zimnotłoczony
25,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z pestek moreli
9,00 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej z wiesiołka zimnotłoczony, nierafinowany
11,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek Niaouli
10,40 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór
9,70 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom