Olej z pestek arbuza tłoczony na zimno rafinowany

Olej z pestek arbuza tłoczony na zimno, rafinowany. Ze względu na lekkość, zdolności nawilżania oraz dużą odporność na jełczenie jest szczególnie polecany i stosowany w produktach dziecięcych. Można go stosować do każdego rodzaju skóry. Zawiera wysoką ilość antyoksydantów, dlatego spowalnia procesy starzenia i poprawia jędrność skóry.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 8,00 zł
50 ml 11,50 zł
100 ml 19,80 zł
500 ml 84,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej z pestek arbuza tłoczony na zimno, rafinowany. Ze względu na lekkość, zdolności nawilżania oraz dużą odporność na jełczenie jest szczególnie polecany i stosowany w produktach dziecięcych. Można go stosować do każdego rodzaju skóry. Zawiera wysoką ilość antyoksydantów, dlatego spowalnia procesy starzenia i poprawia jędrność skóry.
Czytaj więcej
100% naturalny, rafinowany 100% naturalny, rafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Opis oleju z pestek arbuza

Olej jest wytwarzany z pestek arbuzów. Cechuje go wysoka zawartość aktywnych biologicznie substancji: karoten (prowitamina A), witaminy z grupy B, witamina C i PP (niacyna), a także potas, cynk i selen. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe: palmitynowy 8 - 13% stearynowy 1,5 - 5,5% oleinowy 21 - 32% linolenowy 55 - 65%.

Dozowanie

1 – 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę

Jak stosować olej z pestek arbuza?

Olej z pestek arbuza używaj w czystej postaci do codziennej pielęgnacji skóry lub wymieszaj z innym naturalnym olejem i olejkami eterycznymi. Może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do ciała, peelingów, czy olejków do masażu.

Właściwości oleju z pestek arbuza

  • Olej z pestek arbuza ze względu na lekkość, zdolności nawilżania oraz dużą odporność na jełczenie jest szczególnie polecany i stosowany w produktach dziecięcych.
  • W przeciwieństwie do olejów mineralnych nie tworzy okluzji ciągłej, dzięki czemu skóra może prawidłowo funkcjonować i nie dochodzi do jej przesuszenia.
  • Zawartość Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych pomaga utrzymać i przywrócić skórze elastyczność.
  • Można go stosować do każdego rodzaju skóry, suchej ale również i tłustej, dojrzałej, a nawet jako emolient w preparatach do cery trądzikowej. Olej będzie również doskonałym dodatkiem kondycjonującym do włosów.
Olej z pestek arbuza tłoczony na zimno rafinowany

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Silnie nawilża i odżywia włosy i skórę głowy. Pozwala uporać się z rozdwojonymi końcówkami włosów.
  • Łagodzi świąd skóry głowy i łupież.
  • Polecany do włosów suchych, pozbawionych witalności i blasku. Może być dodawany do odżywek i masek do włosów.
Twarz
Twarz
  • Wykazuje działanie silnie nawilżające. Spowalnia procesy starzenia się skóry. Działa przeciwzapalnie.
  • Nie zatyka porów. Świetnie się sprawdza do oczyszczania skóry z makijażu.
  • Używany jako dodatek do pomadek do ust.
  • Stosuj jako maseczka z glinką czerwoną do cery mieszanej.
  • Stosuj jako krem z olejową witaminą C 5% i olejkiem kocanki do cery z przebarwieniami.
Ciało
Ciało
  • Olej z pestek arbuza jest idealny jako baza w oliwkach do ciała i serum do twarzy.
  • Jako element fazy tłuszczowej w emulsjach.
  • Jest często stosowany w kosmetykach dla dzieci i kobiet w ciąży – balsamach, kremach, oliwkach. Stosuj jako oliwka do masażu dziecka w połączeniu z olejem ze słodkich migdałów zimnotłoczony oraz witaminą E.
  • Można stosować go jako dodatek do kąpieli – regeneruje i natłuszcza skórę.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z pestek arbuza należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Citrullus lanatus (Watermelon) Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, rafinowany.  
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 12.6 %, kwas stearynowy 6.2%, kwas oleinowy 46.6%, kwas linolowy 32 %
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Olej w niskich temperaturach może zastygać, przechowywać w zacienionym miejscu
Certyfikaty Francuskie laboratorium Qualite France

Oceny i komentarze

4 opinie
Oceń produkt 5 4 opinie
5.0
4 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Aleksandra, 9 mar 2016

Szukałam olejku, który by nawilżał, a jednocześnie nie "zapychał" porów. Ten olejek bardzo ładnie się sprawdza, chociaż jak ktoś potrzebuje bardzo silnego nawilżenia cery to będzie za słaby. Ładnie się wchłania, praktycznie bezzapachowy. Stosuję zamiast kremu nawilżającego na noc, bezpośrednio na twarz.

5.0 Robert, 24 sie 2015

Owszem świetny do twarzy oraz ciała ale dla mnie najlepszy do zabezpieczania pach przed przykrym zapachem potu. Wystarczy dosłownie niewielka ilość roztarta tuż po umyciu pachy by uniemożliwić rozwój bakterii rozkładających pot na około 12 godzin a ponadto zaleczyć wszelkie podrażnienia. Nie powoduje to zatłuszczenia ubrań.

5.0 Alicja, 27 maj 2015

rewelacyjny do twarzy i ciała delikatny, nie powoduje alergii świetnie się wchłania.Jest to świetny olej nawilżający.

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Lekki olejek, doskonały do twarzy i pod oczy. Jest jeszcze bardziej delikatny niż olej z migdałów. Wchłania się błyskawicznie i nie pozostawia skóry tłustej.

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z pestek arbuza tłoczony na zimno rafinowany.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 50 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Glinka czerwona Montmorillonite
Produkt niedostępny
Powiadom
Baza kremowa EKOLOGICZNA
15,50 zł 100 g
Opcje: 100, 225, 500, 1000 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z pestek winogron zimnotłoczony
14,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej z orzechów laskowych
11,70 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Kwas jabłkowy
4,50 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 200, 500 (g)
Do koszyka
Kwas kojowy
5,80 zł 5 g
Opcje: 5, 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka
Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka
Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom