Olejek z werbeny cytrynowej

Olejek z werbeny cytrynowej działa antybakteryjnie oraz przeciwwirusowo. Dobrze tonizuje skórę, ujędrnia i odmładza. Intensywny cytrusowy aromat olejku z werbeny cytrynowej wpływa relaksująco na układ nerwowy, wycisza i ułatwia zasypianie. Olejek z werbeny cytrynowej sprawdzi się jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery dojrzałej, tłustej i trądzikowej.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 15,50 zł
30 ml 39,50 zł
100 ml 99,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Olejek z werbeny cytrynowej działa antybakteryjnie oraz przeciwwirusowo. Dobrze tonizuje skórę, ujędrnia i odmładza. Intensywny cytrusowy aromat olejku z werbeny cytrynowej wpływa relaksująco na układ nerwowy, wycisza i ułatwia zasypianie. Olejek z werbeny cytrynowej sprawdzi się jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery dojrzałej, tłustej i trądzikowej.

Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0.07% - 3.5% 0.07% - 3.5% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C. Nie podgrzewać powyżej 40 st. C.

Naturalny olejek z werbeny

Werbena cytrynowa, a właściwie Lippia trójlistna (Aloysia citrodora\ Lippia citriodorata), to krzew pochodzący z Ameryki Południowej, cenny kosmetycznie ze względu na wydzielające intensywny aromat pięciopalczaste liście. Z liści pozyskuje się aromatyczny cytrusowy olejek eteryczny bogaty w cytral, carvon, nerol, dipenten, limonen, citroncol, geraniol, alfa- i beta-pinen, cyneol oraz linalol.

Olejek z werbeny cytrynowej działa tonizująco i ujędrniająco na skórę, dzięki czemu polecany jest do pielęgnacji cery dojrzałej. Dzięki właściwościom przeciwdrobnoustrojowym dodany do olejów wspomaga proces leczenia zmian trądzikowych oraz stanowi idealny dodatek do płynów dezynfekujących.  Intensywnie cytrusowy zapach koi, relaksuje i uspokaja, redukuje stres i działa antydeporesyjnie. Olejek z werbeny cytrynowej skutecznie odstrasza owady, w szczególności komary i kleszcze. Olejek z werbeny bardzo dobrze łączy się z olejami, bazą kremową oraz bazą balsamową.

Dozowanie olejku z werbeny

Zalecane 0,07 - 3,5% *
Krople/ml - 1 ml olejku z werbeny to ok. 28 kropli

0,07-0,85% w kremach i produktach pozostających na skórze, 3,5% żele do kąpieli, mydła w płynie, szampony.

Jak stosować olejek z werbeny?

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać swój krem do cery dojrzałej kilkoma kroplami olejku z werbeny cytrynowej. Dodaj ekstrakt z werbeny cytrynowej do swojego szamponu do włosów przetłuszczających się z łupieżem.

Stwórz swój kosmetyk / użyj w recepturze - Dodaj olejek z werbeny cytrynowej do swojego kremu do cery dojrzałej DIY. Połącz olejek z werbeny cytrynowej z bazową odżywką do włosów. Zmieszaj olejek z werbeny cytrynowej z olejem ze słodkich migdałów w aromatycznej, relaksującej oliwce do ciała.

Olejek werbeny cytrynowej - właściwości kosmetyczne

Olejek z werbeny cytrynowej tonizuje i ujędrnia skórę 

Olejek z werbeny cytrynowej dodany do kremów i olejków do demakijażu pomaga przywrócić skórze fizjologiczne pH. Pozytywnie wpływa na stan włókien kolagenowych i elastynowych znajdujących się w skórze właściwej. Skóra po kuracji kosmetykami wzbogaconymi olejkiem z werbeny cytrynowej charakteryzuje się większą gęstością oraz jędrnością. 

Olejek z werbeny cytrynowej działa przeciwdrobnoustrojowo  

Olejek z werbeny cytrynowej działa przeciwwirusowo oraz przeciwbakteryjnie. Dodany do płynu do dezynfekcji dłoni lub kremu do rąk skutecznie wspomoże ochronę mikrobiologiczną. Olejek z werbeny cytrynowej stanowi doskonały dodatek do antyperspirantów, ponieważ ogranicza rozwój bakterii wywołujących nieprzyjemny zapach potu oraz ogranicza pocenie się. 

Olejek z werbeny cytrynowej uspokaja, relaksuje i wycisza

Olejek z werbeny cytrynowej dzięki intensywnemu cytrynowemu aromatowi działa uspokajająco na układ nerwowy, pomaga rozładować stres i napięcie. Rozpylony w pomieszczeniu łagodzi lęki i depresję. Stanowi również silny naturalny afrodyzjak.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Wzbogać swój szampon do pielęgnacji włosów przetłuszczających się kilkoma kroplami olejku z werbeny cytrynowej.
  • Połącz olejek z werbeny cytrynowej z olejem z baobabu oraz bazową odżywką do włosów w odżywce DIY do pielęgnacji włosów zniszczonych.
Twarz
Twarz
  • Połącz olejek z werbeny cytrynowej z olejem ze słodkich migdałów w oliwce do masażu twarzy.
  • Wzbogać olejkiem z werbeny cytrynowej, hydromanilem oraz witaminą A bazę kremową i stwórz własny krem anti-aging.
Ciało
Ciało
  • Połącz olejek z werbeny cytrynowej w relaksująco-ujędrniającej oliwce do ciała.
  • Wzbogać bazę balsamową kilkoma kroplami olejku z werbeny cytrynowej.
  • Wzbogać swój balsam ujędrniający DIY olejkiem werbeny cytrynowej.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Może podrażniać oczy. Nie nakładać nierozcieńczonego na skórę.
  • Nie stosować w ciąży.
  • Może być fototoksyczny.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Lippia Citriodora Leaf Oil, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Citronellol*, Linalool*, Eugenol*. * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.
Kraj pochodzenia Anglia
Otrzymywanie destylacja z parą wodną
Zalecane stężenie 0,07% - 3,5%
Zapach świeży, cytrynowy, słodko-owocowy
Nuta górna (głowy)
Harmonia zapachów zapachy cytrusowe, olejek kadzidłowy, drzewo sandałowe, geranium.
Olejek z werbeny cytrynowej nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olejek z werbeny cytrynowej.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat z werbeny ekologiczny
12,50 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Baza balsamowa EKOLOGICZNA
19,50 zł 200 g
Opcje: 200, 500 (g)
Do koszyka
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
14,90 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka
Pipetka miarowa 3 ml
4,90 zł 5 szt.
Opcje: 5, 10 (szt.)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olejek z werbeny (Thymus hiemalis, Hiszpania)
15,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek trawy cytrynowej
od 9,90 zł 8,91 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
od 4,90 zł 3,92 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
od 7,50 zł 6,75 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka