Olejek drzewa różanego

Olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z drewna drzewa różanego. Posiada bardzo przyjemny korzenno - kwiatowy zapach. W kosmetyce dzięki właściwościom stymulowania tkanek skórnych wykorzystywany jest w preparatach przeciwzmarszczkowych, anti-agingowych.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 16,50 zł
30 ml 41,90 zł
100 ml 106,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z drewna drzewa różanego. Posiada bardzo przyjemny korzenno - kwiatowy zapach. W kosmetyce dzięki właściwościom stymulowania tkanek skórnych wykorzystywany jest w preparatach przeciwzmarszczkowych, anti-agingowych.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,5 - 2% 0,5 - 2% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Składnik potencjanie drażniący Składnik potencjanie drażniący

Olejek drzewa różanego 100% naturalny

Olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z drewna drzewa różanego. Posiada bardzo przyjemny korzenno - kwiatowy zapach. Główne związki chemiczne wchodzące w jego skład to: a-pinene, camphen, geraniol, neral, geranial, myrcene, limonene, 1,8-cineole, linalool, benzaldehyde, linalool oxides, a-terpineol.

Dozowanie

Zalecane 0,5 - 2% 
Krople/ml - 1 ml olejku drzewa różanego to ok. 33 kropli

Jak stosować olejek drzewa różanego?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY - Dodaj olejek drzewa różanego do gotowego kremu, oleju do twarzy lub ciała, płynu do mycia, szamponu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Dodaj 33 krople na każde 100 ml kosmetyku (stężenie 1%).

Dodaj do kąpieli - Wymieszaj 5-10 kropli olejku (lub mieszanki olejków) w 1 łyżce ulubionego oleju bazowego i dodaj do kąpieli.

Wykonaj masaż z olejkiem - Dodaj 8 kropli do 25 ml oleju bazowego np. migdałowy, morelowy, jojoba lub kokosowy. Podgrzej mieszankę olejów i wykonaj relaksujący masaż ciała.

Użyj w kominku do aromaterapii - Miseczkę w kominku napełnij wodą i dodaj 5 - 10 kropli olejku drzewa różanego lub mieszanki olejków.

Olejek drzewa różanego - właściwości kosmetyczne

  • W kosmetyce dzięki właściwościom stymulowania tkanek skórnych wykorzystywany jest w preparatach przeciwzmarszczkowych, anti-agingowych.
  • Duża zawartość linalolu (ponad 80%) sprawia, że olejek posiada działanie przeciwzmarszczkowe. Uelastycznia, wygładza i regeneruje naskórek.
  • Olejek drzewa różanego ma działanie relaksujące i poprawiające nastrój. Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i apatii.
  • Łagodzi bóle głowy spowodowane napięciem i przemęczeniem.
  • Olejek drzewa różanego dobrze komponuje się z olejkami cytrusowymi np. pomarańczowym, mandarynkowym, grejpfrutowym.

Zastosowanie

Twarz
Twarz
  • Olejek drzewa różanego stanowi świetny dodatek do kosmetyków dla cery dojrzałej – masek, serum, kremów, olejków myjących, peelingów itd.
  • Wymieszany z olejkiem bazowym tworzy naturalną kompozycję do masażu twarzy, szyi i dekoltu.
Ciało
Ciało
  • Olejek może być stosowany jako składnik musujących kul do kąpieli, a także soli relaksacyjnych.
  • Stosuje się go w mieszankach aromaterapeutycznych i perfumeryjnych.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olejek ogólnie dobrze tolerowany, nie jest toksyczny i nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony ale może powodować podrażnienie u niektórych osób.
  • Nie stosować u dzieci.
  • W składzie INCI olejku eterycznego zostały wyszczególnione naturalne składniki olejku które są potencjalnymi alergenami.
  • Nie ma ograniczeń w stosowaniu według zaleceń IFRA.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Aniba Rosaeodora Wood Oil, Linalool*, Geraniol*, Benzyl Benzoate*, Limonene*. * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.
Kraj pochodzenia Indie
Otrzymywanie destylacja z parą wodną
Zalecane stężenie dozować 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego
Zapach słodki, odświeżający, egzotyczno-kwiatowy z owocową nutą
Nuta średnia (serca)
Harmonia zapachów olejki cytrusowe i kwiatowe

Oceny i komentarze

4 opinie
Oceń produkt 4.5 4 opinie
5.0
2 oceny
4.0
2 oceny
3.0
2.0
1.0
5.0 Magdalena Maria, 17 sty 2016

Olejki w ECO SPA są opisane bardzo profesjonalnie, dokładnie tak jak trzeba, zgodnie z zasadami IFRA i zaleceniami PTA. Wszystkie "chemiczne" składniki oleków są naturalnymi związkami występującymi w roślinach - wto właśnie one wuwołują dobroczynne skutki dla naszego zdrowia. Olejki uzyskiwane drogą destylacji parą wodną są najbardziej wartościwe, zresztą tylko takie (oprócz tłoczonych na zimno i ekstrahowanych bezpośrednio (bez solwentu)) mogą nosić nazwę oleków eterycznych. Jestem bardzo zadowolona z produktów ECOSPA, ich jakość jest bardzo dobra, bedę z nich korzystać w moim salonie aromaterapii :)

5.0 Iri, 4 mar 2015

Dla mnie fantastyczny olejek do kąpieli (dodaję razem z solą morską, także z płatkami róż do kul kąpielowych i wszystkie osoby obdarowane kulkami były zachwycone). Zapach akurat: ani za mocny, ani za słaby. Wolę ten od kwiatowego różanego.

4.0 Malgorzata Kitlinska, 17 lut 2013

Dodawałam do do mandarynkowego rozcieńczany w oleju z jojoba - oba są dość mdłe, różany wydaje się bardziej korzenny - ja używałam dla dziecka do kąpieli bo to na tyle subtelne olejki które nie uczulają

4.0 Marcela Sajkowska, 16 lis 2012

polecam ciekawa nuta komponuje się z wieloma zapachami , warto

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Anonim, 6 sie 2013
zapach piękny.. ale szokuje mnie informacja dotycząca składników dodatkowych. Czy tylko Państwa olejki je zawierają czy wszystkie olejki eteryczne na rynku lecz pełny skład nie jest podawany?
Odpowiedź ECOSPA:
Olejki eteryczne są mieszaniną kilkudziesięciu lub nawet kilkuset substancji chemicznych. Ta różnorodność chemiczna sprawia, że są wyjątkowe i skuteczne np. w aromaterapii. Pragnę wyjaśnić, że zgodnie z obowiązującymi przepisami tj. 7 poprawką do dyrektywy kosmetycznej istnieje obowiązek umieszczania informacji o potencjalnych 26 alergenach znajdujących się w kosmetykach lub surowcach. Te potencjalne alergeny występują również w naturalnych olejkach eterycznych. Choć wiarygodność badań nad potencjałem uczulającym wymienionych w poprawce substancji jest kwestionowana nie zwalnia nas to z umieszczania takiej informacji. Reasumując wymienione substancje nie są dodatkiem do olejków eterycznych tylko ich naturalnym komponentem.

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat różany ekologiczny (z konserwantem)
16,50 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Baza kremowa EKOLOGICZNA
15,50 zł 100 g
Opcje: 100, 225, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Hydrolat różany (rosa damascena) ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Olejek lawendowy Francja
9,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek lawendowy Maillette
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek lawendowy Bułgaria
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek palmaroza
12,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z pestek winogron zimnotłoczony
14,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olejek Ylang Ylang (Complete) EKOLOGICZNY
16,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Koenzym Q10 plus E
Produkt niedostępny
Powiadom