Olejek palmaroza

Naturalny olejek palmarozy ECOSPA otrzymywany jest poprzez destylację z parą wodną świeżych liści palczatki imbirowej Cymbopogon martinii. Charakteryzuje go intensywny, świeży, słodki, kwiatowy zapach, z różaną nutą, co spowodowane jest wysokim stężeniem geraniolu.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 12,80 zł
30 ml 29,90 zł
100 ml 76,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Naturalny olejek palmarozy ECOSPA otrzymywany jest poprzez destylację z parą wodną świeżych liści palczatki imbirowej Cymbopogon martinii. Charakteryzuje go intensywny, świeży, słodki, kwiatowy zapach, z różaną nutą, co spowodowane jest wysokim stężeniem geraniolu.

Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,5 - 2% 0,5 - 2% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Składnik potencjanie drażniący Składnik potencjanie drażniący

Olejek palmaroza 100% naturalny

Naturalny olejek palmarozy ECOSPA otrzymywany jest poprzez destylację z parą wodną świeżych liści palczatki imbirowej Cymbopogon martinii. Charakteryzuje go intensywny, świeży, słodki, kwiatowy zapach, z różaną nutą, co spowodowane jest wysokim stężeniem geraniolu.

Dozowanie

Zalecane 0,5 - 2%* 
Krople/ml - 1 ml olejku palmaroza to ok. 31 kropli 

*Olejek posiada ograniczenie do maksymalnego stężenia 0,36% w kosmetykach do ust wszystkich typów, 0,5% w dezodorantach.

Jak stosować olejek palmaroza?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY - Dodaj olejek palmaroza do gotowego kremu, oleju do twarzy lub ciała, płynu do mycia, szamponu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Dodaj 15 kropli na każde 100 ml kosmetyku (stężenie 0,5%).

Dodaj do kąpieli - Wymieszaj 5-10 kropli olejku (lub mieszanki olejków) w 1 łyżce ulubionego oleju bazowego i dodaj do kąpieli.

Wykonaj masaż z olejkiem - Dodaj 7 - 8 kropli do 25 ml oleju bazowego (stężenie 1%) np. migdałowy, morelowy, jojoba lub kokosowy. Podgrzej mieszankę olejów i wykonaj relaksujący masaż ciała.

Użyj w kominku do aromaterapii - Miseczkę w kominku napełnij wodą i dodaj 5 - 10 kropli olejku palmaroza lub mieszanki olejków.

Olejek palmaroza - właściwości kosmetyczne

  • Olejek palmarozy ma działanie stymulujące.
  • Reguluje również produkcję sebum.
  • Podobnie jak olejek neroli i lawendowy, stymuluje on odnowę komórek skóry, przez co jest polecany do skóry dojrzałej.
  • Jego intensywne działanie antybakteryjne sprawia, że szczególnie chętnie bywa wykorzystywany w recepturach produktów przeznaczonych do skóry zanieczyszczonej.
Olejek palmaroza

Zastosowanie

Włosy
Włosy

Twarz
Twarz
  • Olejek palmaroza znajduje zastosowanie w produktach do cery dojrzałej, tracącej jędrność – serum, maseczki, kremy, mleczka itd.
  • Znajduje zastosowanie w produktach do cery trądzikowej, z niedoskonałościami, zanieczyszczonej - serum, maseczki, kremy, mleczka itd.
  • Może być dodawany do olejków do masażu twarzy, szyi i dekoltu.
Ciało
Ciało
  • Może być dodawany do kosmetyków po goleniu i depilacji – lotionów, balsamów, mgiełek itd.
  • Jest stosowany w płynach i olejkach do kąpieli, a także w żelach pod prysznic i mydłach.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olejek ogólnie dobrze tolerowany, nie jest toksyczny i nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony lecz może podrażnić wrażliwą skórę.
  • W składzie INCI olejku eterycznego zostały wyszczególnione naturalne składniki olejku które są potencjalnymi alergenami.
  • Posiada ograniczenia w stosowaniu według zaleceń IFRA, patrz dozowanie.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Cymbopogon Martini Oil, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Limonene* lub** Cymbopogon Martini Oil, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Limonene*, Farnezol*. * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE. ** w zależności od partii skład INCI może się różnić.
Kraj pochodzenia Indie
Otrzymywanie destylacja z parą wodną
Zalecane stężenie 0,5 - 2%
Zapach intensywny, świeży, słodki, kwiatowy zapach, z różaną nutą
Nuta środkowa (serca)
Harmonia zapachów drzewo różane, cedr, lawenda,rumianek, geranium

Oceny i komentarze

3 opinie
Oceń produkt 5 3 opinie
5.0
3 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Agnieszka, 12 mar 2018

Francuzki uzywaja go jako naturalnego antyperspirantu, po jednej kropelce pod pachami, bardzo wydajny ; )

5.0 Monika, 17 sty 2016

BOSKI olejek !!!! Regeneruje cerę wrażliwą i problematyczną, przepięknie pachnie, Twarz jest świeża, nawilżona, odnowiona. polecam

5.0 Anna, 30 mar 2015

Stosujemy ten olejek w niskim stężeniu do mieszanek olejowych oraz do maseł do pielęgnacji skóry atopowej. Ze względu na przyjemny zapach i właściwości antybakteryjne sprawdza się też w domowych mydłach.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olejek palmaroza.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olej z opuncji figowej ekologiczny
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z kawy EKOLOGICZNY
5,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Baza balsamowa EKOLOGICZNA
19,50 zł 200 g
Opcje: 200, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Hydrolat różany (rosa damascena) ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Olejek mandarynkowy
9,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek drzewa różanego
16,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olejek cedrowy Atlas
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek paczulowy (Paczuli)
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z pestek winogron zimnotłoczony
14,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka