Ekstrakt z kawy EKOLOGICZNY

Standaryzowany, wodno-rozpuszczalny ekstrakt z ziaren Kawy Arabskiej "Coffea arabica L.", pochodzących z organicznych upraw. Wpływa na tkankę tłuszczową oraz krążenie, działając wyszczuplająco. Polecany do produktów wyszczuplających, przeciwcellulitowych oraz jako przeciwutleniacz. Rozpuszczalny w fazie wodnej.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 5,50 zł
30 ml 13,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Standaryzowany, wodno-rozpuszczalny ekstrakt z ziaren Kawy Arabskiej "Coffea arabica L.", pochodzących z organicznych upraw. Wpływa na tkankę tłuszczową oraz krążenie, działając wyszczuplająco. Polecany do produktów wyszczuplających, przeciwcellulitowych oraz jako przeciwutleniacz. Rozpuszczalny w fazie wodnej.
Czytaj więcej
Certyfikat ekologiczny Certyfikat ekologiczny Jakość
0,5 - 5% 0,5 - 5% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Nie używać powyżej 5% Nie używać powyżej 5%

Opis ekstraktu z kawy

Standaryzowany, wodno-rozpuszczalny ekstrakt z ziaren Kawy Arabskiej "Coffea arabica L.", pochodzących z organicznych upraw. Zawiera min. 100 ppm kofeiny. Certyfikowany przez ECOCERT. Standaryzowany na zawartość kofeiny, która wpływa na tkankę tłuszczową oraz krążenie, działając wyszczuplająco.

Dozowanie

0,5 - 5%

Ekstrakt z kawy - jak stosować?

Ekstrakt wodno-glicerynowy, rozpuszczalny w fazie wodnej. Ekstrakt z kawy dodaj do bazy kremowej lub balsamowej, do emulsji robionej od podstaw, do toniku na bazie hydrolatu lub wody, lub do serum na bazie kwasu hialuronowego.

Ekstrakt z kawy - właściwości

Ekstrakt z kawy polecany jest do produktów wyszczuplających, przeciwcellulitowych oraz jako przeciwutleniacz. Usprawnia funkcjonowanie tkanki łącznej, a także pobudza przepływ krwi i limfy. Działanie kofeiny, czyli głównego składnika ekstraktu z kawy, polega na hamowaniu aktywności enzymu fosfodiesterazy, dzięki czemu zostaje włączony proces lipolizy.

Zastosowanie

Twarz
Twarz
  • Może być stosowany w kosmetykach do cery dojrzałej – maskach, żelach, kremach, serum, tonikach itd.
Ciało
Ciało
  • Ekstrakt z kawy znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków antycellulitowych – kremów, balsamów, okładów, sprayów.
  • Wzbogać swój balsam do ciała dodając kilka kropli ekstraktu. Będzie działał w synergiii z olejem z alg fucus lub laminaria.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Ekstrakt jest stabilny w pH 4.0 - 6.5.
  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Propanediol, Coffea Arabica Seed Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Postać Ekstrakt wodno-glicerynowy
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie
Zalecane stężenie 0.5 - 5.0%
pH 4.0 - 5.0
Zastosowanie Antycellulitowe, wyszczuplające, przeciwstarzeniowe, stymulowanie krążenia krwi

Oceny i komentarze

2 opinie
Oceń produkt 5 2 opinie
5.0
2 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Aneta, 16 lut 2020

Ponieważ mój komentarz pod filmem Kacpra został usunięty.. Przypominam, że jest to ekstrakt i zalecane przez producenta stężenie wynosi 5%. Nie jest to gotowy produkt! Proponuję zerknąć na skład. To nie jest serum! To nie jest zamiennik serum The Ordinary!

5.0 Beata, 19 lip 2015

Świetny produkt. Dodaję do kremów pod oczy i do twarzy. Moja skóra go bardzo polubiła a mam skórę wrażliwą. Polecam spróbować.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Iza, 16 lut 2020
Chciałabym zapytać, czy to serum stosować od razu z opakowania na skórę? Czy jednak trzeba je rozcieńczyć w kremie bądź innym produkcie?
Odpowiedź ECOSPA:
Od rana walczymy z tą informacją. Nie, ekstrakt z kawy jest półproduktem do wykonania kosmetyku i nie powinno się stosować go bezpośrednio na skórę. Zalecane przez producenta bezpieczne stężenie to 5%. Można więc dodać 5% ekstraktu z kawy do 95% kwasu hialuronowego i w tej postaci stosować na skórę lub dodać jako składnik do kremu lub serum pod oczy
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olejek cynamonowy z kory
10,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olej z opuncji figowej ekologiczny
Produkt niedostępny Przewidywana dostawa: 2020-04-06
Powiadom
Olejek jałowcowy z jagód
13,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Glinka zielona Illite
9,80 zł 100 g
Opcje: 100, 200, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Ekstrakt z liści winogron ekologiczny
5,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) ekologiczny
od 4,80 zł 4,32 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z jabłka EKOLOGICZNY
4,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z miłorzębu (Ginkgo) EKOLOGICZNY
od 4,70 zł 4,23 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt z kakaowca ekologiczny
6,00 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Mleczan sodu 60%
3,00 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Algi spirulina mikronizowane
15,90 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250 (g)
Do koszyka
Olejek cynamonowy z kory
10,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Kwas hialuronowy ultramałocząsteczkowy ULMW
13,90 zł 1 g
Opcje: 1, 5 (g)
Do koszyka