Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Ekstrakt CO2 z marchwi EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Ekstrakt CO2 z marchwi EKOLOGICZNY posiada właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, regenerujące i łagodzące. Wyrównuje koloryt skóry, przyśpiesza proces opalania, wspomaga ochronę przed promieniowaniem słonecznym. 

 

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 19.60 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Ekstrakt CO2 z marchwi EKOLOGICZNY
Skład INCI/Ingredients: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Daucus Carota (Carrot) Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

Ekstrakt CO2 z marchwi zawiera w składzie czysty ekstrakt CO2 z marchwi w oleju nośnikowym (ekologicznym oleju słonecznikowym), a także ekologiczny przeciwutleniacz pozyskiwany z rozmarynu. W temperaturze pokojowej jest płynnym olejem o czerwonym kolorze, o lekko wyczuwalnym słodko-ziemistym marchwiowym zapachu. Rozpuszcza się w tłuszczach. Ekstrakt CO2 z marchwi ECOSPA jest w 100% naturalny, certyfikowany przez COSMOS. W celu otrzymania 1 kg ekstraktu używa się ok. 6,5 - 8 kg surowca roślinnego.

Ekstrakty CO2 są uzyskiwane metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Jest to nowoczesna i kosztowna metoda, dzięki której uzyskany ekstrakt zachowuje wszystkie cenne właściwości, najlepszą jakość, ma bardziej wyrazisty i świeży zapach. W ten sposób można pozyskiwać nawet najbardziej niestabilne w podwyższonych temperaturach składniki, zachowując ich czystość i świeżość. 

Zalecane dozowanie: 0,1 - 5%

Właściwości kosmetyczne ekstraktu CO2 z marchwi:

Ekstrakt CO2 z marchwi EKOLOGICZNY zawiera wszystkie wyekstrahowane za pomocą CO2 związki lipofilowe (rozpuszczalne w tłuszczach), m. in.:

  • karoteny: alfa-, beta-, gamma-, delta-karoten, likopen
  • śladowe ilości olejku eterycznego
  • kwasy tłuszczowe
  • flawonoidy
  • witaminę E.

Karoteny, witamina E i flawonoidy wykazują właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, regenerujące i łagodzące. Karoteny wyrównują koloryt skóry, delikatnie przyśpieszają proces opalania, a jednocześnie wspomagają ochronę przed promieniowaniem słonecznym. Kwasy tłuszczowe regenerują skórę, wygładzają jej powierzchnię, chronią skórę przed nadmierną utratą wody. Ekstrakt CO2 z marchwi może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, z widocznymi zmarszczkami i przebarwieniami posłonecznymi. Sprawdzi się również jako składnik kosmetyków przeznaczonych do cery tłustej, wrażliwej, mieszanej i normalnej.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach z filtrami przeciwsłonecznymi i w kosmetykach po opalaniu.
  • Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry głowy - w mieszankach do olejowania włosów, w odżywkach, serum na końcówki, maskach i szamponach.
  • Służy jako składnik koloryzujący kosmetyki.
  • Stosuje się go w serum poprawiających koloryt cery, a także w naturalnych samoopalaczach.
  • Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji każdego rodzaju skóry.

aga

26-10-2018
Pachnie jak marchewka :) Bardzo przyjemny na skórze. Odczucie po posmarowaniu przypomina mi olej z czerwonej palmy, tylko że ekstrakt nie jest olejem i nie jest tłusty.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj