Ekstrakt CO2 z nasion malin

Ekstrakt CO2 z nasion malin posiada właściwości antyoksydacyjne, wygładzające, przeciwzapalne, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej, tłustej, mieszanej, ale też suchej, dojrzałej i normalnej.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 ml 8,70 zł
10 ml 14,80 zł
30 ml 39,00 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Ekstrakt CO2 z nasion malin posiada właściwości antyoksydacyjne, wygładzające, przeciwzapalne, wspomaga ochronę przeciwsłoneczną. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej, tłustej, mieszanej, ale też suchej, dojrzałej i normalnej.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 15% 1 - 15% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie używać powyżej 15% Nie używać powyżej 15%

Opis ekstraktu CO2 z nasion malin

Ekstrakt CO2 z nasion malin jest pozyskiwany z suszonych nasion czerwonej maliny metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Ekstrakt CO2 z nasion malin to 100% naturalny ekstrakt całkowity, co oznacza, że zawiera w składzie wszystkie lipofilowe (rozpuszczalne w tłuszczach) składniki, które udaje się uzyskać za pomocą ekstrakcji nadkrytycznym CO2. Zawiera w składzie niewielką ilość ekstraktu CO2 rozmarynowego, który pełni rolę antyoksydantu chroniącego olej przed jełczeniem. Jest żółtym olejem o delikatnym zapachu i dobrej wchłanialności. 

Dozowanie

1 - 15% do kontaktu ze skórą stosuj zawsze rozcieńczony

Jak używać ekstrakt CO2 z nasion malin?

Ekstrakt CO2 rozpuszcza się w olejach roślinnych, dodaj go do fazy tłuszczowej kosmetyków. Ekstraktem CO2 z nasion malin wzbogać gotowy krem lub dodaj do emulsji robionej od podstaw. Dodaj do serum do twarzy lub olejku do ciała, do szamponu i odżywki do włosów. 

Ekstrakt CO2 z nasion malin - właściwości

  • Ekstrakt CO2 z nasion malin jest bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera ok. 48 - 63% kwasu linolowego i 23 - 30% kwasu alfa-linolenowego. W jego składzie znajdziemy również antyoksydanty - tokoferole i tokotrienole.
  • Ekstrakt CO2 z nasion malin ma lekką, jedwabistą konsystencję. Zawiera bardzo małą ilość kwasu oleinowego, dlatego świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery skłonnej do powstawania zaskórników, przetłuszczającej się i trądzikowej.
  • Może być stosowany również w kosmetykach do cery wrażliwej, suchej i dojrzałej. Wygładza, nawilża i regeneruje skórę. Jest świetnym antyoksydantem, wspomaga ochronę przed promieniowaniem słonecznym, posiada właściwości przeciwzapalne.
  • Ekstrakt CO2 z nasion malin poprawia kondycję włosów. Nadaje im połysku, wygładza łuski, ułatwia rozczesywanie, zapobiega powstawaniu rozdwojonych końcówek.
Ekstrakt CO2 z nasion malin

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • W kosmetykach do pielęgnacji włosów - m. in. w serum do zabezpieczania końcówek, w mieszankach do olejowania włosów, w odżywkach i maseczkach.
Twarz
Twarz
  • W kosmetykach do każdego rodzaju cery - m. in. w kremach, serum, maseczkach.
  • W maseczkach glinkowych i algowych.
Ciało
Ciało
  • Jako dodatek do gotowych kosmetyków w celu polepszenia ich właściwości.
  • W kosmetykach dla podrażnionej skóry - np. po depilacji.
  • W kremach z filtrem i w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji skóry po opalaniu.
  • W kosmetykach do pielęgnacji ciała - w serum olejowych, musach, masełkach, peelingach i balsamach.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.

Specyfikacja

Skład INCI

Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

Pochodzenie Polska
Postać Żółto-brązowy płyn o charakterystycznym zapachu
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w tłuszczach
Gęstość w temp. 20 st.C 0.914 - 0.950 g/ml
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: kwas linolowy 48-63%, kwas α-linolenowy 23-30%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
Ekstrakt CO2 z nasion malin nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Alicja, 27 mar 2021
Dzień dobry Czy mogę dodać kilka kropli ekstraktu do mieszanki oleju jojoba z kwasem hialuronowym 1%? Olej z kwasem zastępuje mi krem i chciałabym go czymś wzbogacić. Jak obliczyć w takim przypadku dozwolone stężenie ekstraktu?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, w przypadku ekstraktu CO2 z nasion malin jedna kropla odmierzana z kroplomierza to 0,06g. Jeżeli wykonuje Pani kosmetyk w ilości 30g to maksymalnie do takiego kosmetyku może Pani dodać 5g (83 krople), jeżeli 50g - 9g (150 kropli).
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olej z nasion truskawki
7,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion czerwonej maliny
7,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek cytrynowy ekologiczny
12,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
10,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Ekstrakt CO2 z marchwi EKOLOGICZNY
11,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 z nasion granatu EKOLOGICZNY
8,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka