Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Ekstrakt z liści winogron ekologiczny

Ekologiczny ekstrakt wodno-glicerynowy z certyfikatem COSMOS. Poprawia jakość naczyń krwionośnych, stymuluje mikrokrążenie w skórze, działa antyoksydacyjnie. Działa ściągająco i reguluje wydzielanie „sebum”. Liczne kwasy organiczne, witaminy, sole mineralne i proteiny to naturalny „eliksir młodości”.  Wypróbuj go w recepturach kremów i ser anti-aging oraz do cery naczynkowej a także w formulacjach do włosów.

Dozowanie: 0.1 - 3.0%

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 5.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Ekstrakt z winorośli (Vitis vinifera L.) ekologiczny

Ekstrakt wodno-glicerynowy jest otrzymywany z liści winogron (Vitis vinifera).  Cenione od wieków właściwości lecznicze i pielęgnacyjne winorośl zawdzięcza wysokiej zawartości flawonoidów, tanin, licznych kwasów organicznych w tym winowego, jabłkowego, cytrynowego oraz kwasów fenolowych, witamin  z grupy B, C, PP, soli mineralnych i protein.  Dzięki wysokiej zawartości flawonoidów poprawia jakość naczyń krwionośnych, stymuluje mikrokrążenie w skórze, działa antyoksydacyjnie. Taniny decydują o działaniu ściągającym i regulującym wydzielanie „sebum” a liczna zawartość kwasów organicznych, witamin i makroskładników jest bezcenna w pielęgnacji skóry z pierwszymi oznakami starzenia oraz narażonej na niekorzystne czynniki zewnętrzne.

Sposób użycia:

Ekstrakt wodno-glicerynowy jest rozpuszczalny w wodzie. Ekstraktem możesz wzbogacić bazę kremową lub dodać go do emulsji robionej od podstaw. Dodaj kilka kropli do toniku na bazie hydrolatu lub wody oraz do serum na bazie kwasu hialuronowego. Zalecane dozowanie: 0,1 - 3%.

Właściwości ekstraktu z liści winogron

Liście winorośli mają długoletnią tradycję stosowania a ich korzystne działanie w problemach niewydolności żylnej i zmniejszaniu obrzęków zostały potwierdzone w licznych badaniach. Dlatego ekologiczny ekstrakt z liści winogron stanowi cenny składnik kosmetyków o działaniu stymulującym krążenie krwi, wzmacniającym naczynia krwionośne, przeciwutleniającym, przeciwzmarszczkowym oraz działających ochronnie po kąpielach słonecznych.

W skórze narażonej na działanie szkodliwych czynników takich jak zanieczyszczone powietrze, promieniowanie UV czy dym papierosowy powstają wolne rodniki, które w znaczący sposób przyczyniają się do starzenia skóry. Polifenole zawarte w liściach z winorośli działają jak naturalna tarcza przeciwutleniająca, zmniejszająca niekorzystny wpływ wolnych rodników. Taniny zawarte w ekstrakcie mają działanie ściągające oraz łagodzące drobne uszkodzenia i podrażnienia skóry. Liczne kwasy organiczne, kwasy fenolowe, witaminy, sole mineralne i proteiny to naturalny „eliksir młodości”.

Zastosowanie:

Do włosów

  • Ekstrakt z winorośli jest polecany jest kosmetyków do  pielęgnacji włosów w celu ochrony przed działaniem wolnych rodników. W produktach do włosów chroni kolor.
  • Wypróbuj go w swoich recepturach w stężeniu 2-3% lub wzbogać swój ulubiony szampon lub odżywkę do włosów.
  • Jeśli masz mało czasu, po prostu domieszaj kilka kropli ekstraktu do szamponu podczas mycia włosów.

Do twarzy i ciała

  • Ekstrakt z liści winogron jest doskonałym dodatkiem do kremów i balsamów o działaniu wzmacniającym, ściągającym, odżywczym, rewitalizującym, odmładzającym i antyoksydacyjnym.
  • Zastosowany w tonikach lub dodany do hydrolatu  odświeża, tonizuje skórę, wyrównuje koloryt oraz przygotowuje skórę na nałożenie kolejnych produktów.
  • Dodany do kosmetyków przeznaczonych dla cery naczynkowej – serum, kremów, toników korzystnie wpływa na elastyczność drobnych naczyń, zmniejsza ich przepuszczalność oraz pobudza mikrokrążenie.
  • Ze względu na silne działanie antyoksydacyjne może być dodany do preparatów łagodzących po opalaniu, niweluje szkodliwy wpływ promieniowania UV oraz koi rozszerzone naczynka.

Specyfikacja

Skład INCI Glycerin, Aqua, Vitis Vinifera Leaf Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.
Postać Ekstrakt wodno-glicerynowy (50:50).
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie.
Zalecane stężenie 0.1 - 3.0%
pH 4.0 - 5.0
Zastosowanie Kosmetyki do włosów fotoochronne, chroniące kolor; kosmetyki do cery naczynkowej, pobudzające krążenie krwi, przeciwobrzękowe, antyoksydacyjne, przeciwstarzeniowe, ściągające, oczyszczające.

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj