Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno Wydrukuj ofertę

Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno działa antyoksydacyjnie, regenerująco, wzmacniająco i łagodząco. Może być stosowany w pielęgnacji cery dojrzałej, z przebarwieniami i bliznami. Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.

Skład INCI: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil
Jakość: nierafinowany, tłoczony na zimno
Kraj pochodzenia: Ukraina
Dozowanie: od 1%, ze względu na intensywny kolor nie zaleca się stosowania oleju bezpośrednio na skórę.

 

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 43.90 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z dzikiej róży zimnotłoczony

Skład INCI/Ingredients: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil

Olej z dzikiej róży ECOSPA to nierafinowany olej pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno całych owoców dzikiej róży Rosa canina. Olej z dzikiej róży ma wyjątkowy skład. Zawiera naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Jest bogaty w karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego (44%), kwasu linolenowego (23,5%) i kwasu oleinowego (22,35%). Ma intensywny pomarańczowo-czerwony kolor.

Zalecane dozowanie: od 1%, ze względu na intensywny kolor nie zaleca się stosowania oleju bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z dzikiej róży:

Olej z dzikiej róży znajdzie zastosowanie w pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Posiada bardzo dobre właściwości regenerujące, wzmacniające, przeciwzapalne i uelastyczniające. Intensywny pomarańczowy kolor oleju z dzikiej róży świadczy o wysokiej zawartości karotenoidów - substancji o działaniu naprawczym, antyoksydacyjnym i przeciwstarzeniowym. Właściwości regeneracyjne kwasu trans-retinowego wykorzystuje się w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w składzie oleju posiadają działanie łagodzące, zmiękczające górne warstwy skóry, wygładzające, zapobiegają przesuszeniu skóry. Olej dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy. Olej z dzikiej róży redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza regenerację tkanek), jest popularnym składnikiem olejków na rozstępy.

Zastosowanie:

  • Jest stosowany w kosmetykach do każdego rodzaju cery, przede wszystkim naczyniowej, dojrzałej, mieszanej, suchej i normalnej. Służy jako dodatek do kremów, maseczek i serum regenerujących, ujędrniających i przeciwstarzeniowych.
  • W kosmetykach do pielęgnacji skóry po opalaniu, np. jako składnik emulsji kojących oparzenia.
  • W oliwkach do masażu.
  • W kosmetykach na blizny i rozstępy  - w oliwkach, serum, masełkach. Najlepiej sprawdza się w połączeniu z olejem tamanu, olejem z rokitnika i olejkiem z kocanki 5%.
  • W kosmetykach na przebarwienia potrądzikowe i posłoneczne.
  • Jako naturalny barwnik w kosmetykach zawierających w składzie oleje.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj