Nowość

Krem z bazy z kwasem laktobionowym 4%
Składniki na 30 g do słoika 30 ml
:
(82%) 24.6 g | Baza kremowa premium EKOLOGICZNA |
(4%) 1.2 g | Kwas laktobionowy |
(1%) 0.3 g | Ekstrakt z hibiskusa ekologiczny |
(4%) 1.2 g | Ekstrakt z granatu |
(9%) 2.7 g | Mleczan sodu 60% |
Zaczynamy
Krok 1 |
W zlewce 50 ml odważ bazę i dodaj kwas laktobionowy, wymieszaj. |
Krok 2 |
Dodaj ekstrakt z hibiskusa oraz ekstrakt z granatu, dokładnie wymieszaj po każdym składniku. |
Krok 3 |
Dodaj mleczan sodu, ponownie wymieszaj. |
Krok 4 |
Krem przełóż do opakowania, opisz etykietę i naklej na słoiczek. |
Uwagi i przechowywanie
-
Krem przechowuj w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła. Napisz datę ważności na opakowaniu i zużyj przed końcem terminu przydatności.
- Czystość mikrobiologiczna: grzyby i pleśnie < 100 CFU/ml; bakterie < 100 CFU/ml.
- Zalecany zakres pH 5.00 - 5.50; w próbie - 5.19
Składniki
5Krem z bazy z kwasem laktobionowym 4%
nie posiada żadnych opinii.
Oceń
recepturę Dodaj swoją ocene dla
Krem z bazy z kwasem laktobionowym 4%
Twoja ocena:
5
Zostaw komentarz:
Pozostało 0/360 znaków
Ocena wysłana do ECOSPA
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla
Krem z bazy z kwasem laktobionowym 4%.
Zadaj pytanieDodaj swoje pytanie dla
Krem z bazy z kwasem laktobionowym 4%
Zostaw pytanie:
Pozostało 0/360 znaków
Dziękujemy za zadanie pytania!