Kwas laktobionowy

Kwas laktobionowy to kwas otrzymywany z laktozy. Jest kwasem PHA, czyli nową generacją kwasów hydroksylowych o łagodnym działaniu. Najczęściej stosowany do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz problematycznej.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 g 10,90 zł
10 g 18,50 zł
25 g 40,90 zł
50 g 71,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Kwas laktobionowy to kwas otrzymywany z laktozy. Jest kwasem PHA, czyli nową generacją kwasów hydroksylowych o łagodnym działaniu. Najczęściej stosowany do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz problematycznej.
Czytaj więcej
Zgodna ze specyfikacją Zgodna ze specyfikacją Jakość
1 - 10% 1 - 10% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Może powodowac alergię Może powodowac alergię

Kwas laktobionowy 100% aktywny

Kwas laktobionowy to kwas otrzymywany z laktozy. Jest kwasem PHA, czyli nową generacją kwasów hydroksylowych, które zachowują zdolności i właściwości charakterystyczne dla kwasów AHA, ale działają znacznie łagodniej i nie powodują podrażnień, pieczenia, czy zaczerwienienia skóry. Dodatkowo kwasy PHA posiadają właściwości antyoksydacyjne.

Dozowanie

  • 1 - 10% gotowego produktu

Jak stosować kwas laktobionowy?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY - Zmieszaj kwas laktobionowy z kwasem hialuronowym w serum do pielęgnacji cery wrażliwej. Wypróbuj kwas laktobionowy jako dodatek do swojego kremu lub bazy kremowej. Połącz z hydrolatem w toniku do codziennej pielęgnacji skóry.

Kwas laktobionowy - właściwości kosmetyczne

  • Kwas laktobionowy ECOSPA wspomaga profilaktykę dotyczącą pękających naczynek. Posiada dwojakie działanie na naczynka krwionośne: jednocześnie wzmacnia i zmniejsza widoczność rozszerzonych.
  • Najczęściej stosowany do pielęgnacji skóry wrażliwej oraz problematycznej.
  • Kwas laktobionowy wspomaga produkcję kolagenu i elastyny, wzmacnia mechanizmy naprawcze skóry, zmniejsza zmarszczki i chroni skórę przed wolnymi rodnikami, dzięki silnemu oddziaływaniu antyoksydacyjnemu. Dodatkowo silnie nawilża, rozjaśnia przebarwienia i stymuluje proces odnowy komórkowej.
  • Jako, że jest znany ze swych właściwości łagodzących i zmniejszających zaczerwienienia, może być stosowany po podrażniających peelingach, a także przy skórze z trądzikiem różowatym, trądzikiem młodzieńczym, czy skórze z nadmiernym rogowaceniem okołomieszkowym.

Zastosowanie

Twarz
Twarz
  • Kwas laktobionowy do twarzy znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do skóry wrażliwej, naczyniowej, trądzikowej, dojrzałej – masek, serum, kremów, żeli myjących, toników.
  • Jest stosowany w mieszankach antyoksydacyjnych.
Ciało
Ciało
  • Może być stosowany w preparatach na rogowacenie okołomieszkowe.
  • Służy jako składnik regulujący pH kosmetyku – obniża wartość pH.
  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach po opalaniu.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.

Specyfikacja

Skład INCI Lactobionic acid
Kraj pochodzenia USA
Postać biały, krystaliczny proszek
Rozpuszczalność rozpuszczalny w wodzie
Jakość czysty, zawartość kwasu laktobionowego powyżej 99,5%
Zalecane stężenie 1 - 10%
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Oceny i komentarze

2 opinie
Oceń produkt 5 2 opinie
5.0
2 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Kasia, 28 sty 2017

Jestem zachwycona! Stosowałam już nie jedno by wyciszyć naczynka krwionośne na twarzy i poprawić stan suchej skóry ale to co robi z moją cerą serum z tym kwasem jest niewiarygodne! Cera uspokojona, napięta, gładka, cienie pod oczami mniejsze. No po prostu ZACHWYT! :)

5.0 Ania, 9 kwi 2014

to najlepszy kwas do cery naczynkowej. Na razie stosuję jako tonik po rozcieńczeniu z hydrolatem. Nie podrażnia a nawet mam wrażenie, że uspakaja i rozjaśnia moją cerę. Jeśli kwasy AHA was podrażniają - wypróbujcie laktobinowy.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Marina, 4 kwi 2018
w ciągu jakiego czasu po otwarciu pudełka z kwasem zachowuje on swoje właściwości? chciałabym kupić pudełko o większej pojemności do mieszania w przyszłości, ale zastanawiam się czy to ma sens? Czy psuje się tak samo szybko jak po wymieszaniu z innymi składnikami? To samo chciałabym wiedzieć na temat hydrolatów. Z góry dziękuję za odpowiedź!
Odpowiedź ECOSPA:
Jeśli kwas laktobionowy będzie przechowywany zgodnie z zaleceniami podanymi na etykiecie, to jego termin ważności po otwarciu będzie równy terminu przydatności podanemu na opakowaniu. Termin ważności hydrolatów to 2 miesiące po otwarciu.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
5,80 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150, 500 (g)
Do koszyka
Kwas mlekowy 80%
4,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Hydrolat bławatkowy ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom
Hydrolat kadzidłowca
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Azeloglicyna
8,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Kwas azelainowy
od 9,90 zł 8,91 zł 5 g
Opcje: 5, 10, 30, 100 (g)
Do koszyka
Kwas kojowy
5,80 zł 5 g
Opcje: 5, 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka
Glukonolakton
4,90 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 1000 (g)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Kwas migdałowy
4,40 zł 5 g
Opcje: 5, 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka
Glukonolakton
4,90 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 1000 (g)
Do koszyka
Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka
Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
5,80 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150, 500 (g)
Do koszyka