Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Nawilżający krem do stóp z olejem z kiełków pszenicy

Tagi: Nawilżające  
Ocena (0 / 5,00)

Składniki aktywne, które są zawarte w kremie sprawiają, że krem idealnie dopasowuje się do pielęgnacji skóry stóp. 

Gliceryna nawilża skórę, witamina E działa przeciwutleniająco, olej z kiełków pszenicy nawilża, regeneruje, zapobiega przesuszeniu skóry, olejek drzewa herbacianego posiada działanie bakterio- i grzybostatyczne, jest składnikiem przeciwzapalnym, maskuje zapach potu

 
Porcja na ok. 30ml do słoika
 
 
faza składniki % ilość na ~ 30ml
wodna Woda destylowana/demineralizowana 66 19,8g
  Gliceryna roślinna kosmetyczna 99,5% Ph. Eur. 8 2,4g
tłuszczowa Olivem 1000 7 2,1g
  Olej z kiełków pszenicy nierafinowany 15 4,5g
trzecia Witamina E - miks naturalnych tokoferoli  2 0,6g
  Eco Koserwant - w proszku 2 0,6g
  Olejek drzewa herbacianego   5 kropli
 
 
 
Porcja na ok. 50ml na butelkę airless 50ml

faza składniki % ilość na ~ 50ml
wodna Woda destylowana/demineralizowana 66 33g
  Gliceryna roślinna kosmetyczna 99,5% Ph. Eur. 8 4g
tłuszczowa Olivem 1000 7 3,5g
  Olej z kiełków pszenicy nierafinowany 15 7,5g
trzecia Witamina E - miks naturalnych tokoferoli  2 1g
  Eco Koserwant - w proszku 2 1g
  Olejek drzewa herbacianego   10 kropli
 
 
 
Użyteczne informacje:
 

 
Akcesoria przydatne do zrobienia receptury:
 
Waga
 
 
Sposób przygotowania w łaźni/kąpieli wodnej:
 
(1) W zlewce 50ml odmierz Olivem i olej.
(2) W zlewce 100ml odmierz glicerynę, dodaj wodę, wymieszaj.
(3) Przygotuj kąpiel wodną na palniku. Woda w kąpieli musi być gorąca, prawie wrząca.
(4) Do kąpieli wodnej wstaw zlewki i podgrzewaj obie do podobnej temperatury ok. 80 st. C. Temperaturę kontroluj termometrem.
(5) Gdy temperatura osiągnie ok. 80 st. C część z olejem zacznij powoli wlewać do wody jednocześnie mieszając.
(6) Wyjmij zlewkę z połączonymi składnikami z kąpieli. Mieszaj przez kilka, kilkanaście minut aż emulsja zagęści się i ostygnie poniżej 35 st. C.
(7) Kiedy emulsja ostygnie do 35 st. C dodaj do zlewki konserwant, wymieszaj.
(8) Dodaj witaminę E, dokładnie wymieszaj.
(9) Dodaj olejki eteryczne, wymieszaj.
(10) Krem przelej do opakowania i odstaw na kilka godzin do całkowitego ostygnięcia.
 
 
 
Przechowywanie stosowanie termin przydatności

bez konserwantu w lodówce, z konserwantem w szafce

rano i (lub) wieczorem

*bez koserwantu 2 tygodnie, z konserwantem 3 m-ce

 

 

Produkty w recepturze

Cena wybranych produktów: 199,99 zł

Wszystkie produkty do koszyka
Wszystkie produkty do koszyka
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj