Olej z kiełków pszenicy nierafinowany

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA jest otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion pszenicy. Wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E Ze względu na właściwości zalecany jest do stosowania na skórze dojrzałej, starzejącej się, przesuszonej i pękającej. Używany w profilaktyce rozstępów, do masażu oraz w pielęgnacji włosów i paznokci.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 6,80 zł
50 ml 9,60 zł
100 ml 16,90 zł
500 ml 73,60 zł
1000 ml 135,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej z kiełków pszenicy ECOSPA jest otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion pszenicy. Wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E Ze względu na właściwości zalecany jest do stosowania na skórze dojrzałej, starzejącej się, przesuszonej i pękającej. Używany w profilaktyce rozstępów, do masażu oraz w pielęgnacji włosów i paznokci.
Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno z nasion pszenicy. Jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), witaminę E, zawiera naturalne przeciwutleniacze neutralizujące działanie wolnych rodników oraz lecytynę.

Dozowanie

1 - 100% może być używany w czystej postaci lecz lepiej w połączeniu z innymi olejami ze względu na jego kleistą konsystencję.

Jak używać olej z kiełków pszenicy?

Stosuj w połączenie z innym olejem - Olej z kiełków pszenicy wymieszaj z innym ulubionym olejem ECOSPA. Stosuj na twarz, ciało, końcówki włosów lub jako serum do paznokci.

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową . Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, masłach, serum do twarzy, czy olejków do ciała i włosów.

Właściwości oleju z kiełków pszenicy

  • Olej z kiełków pszenicy ECOSPA idealnie sprawdza się jako składnik kremów, a także serum dla cery dojrzałej, zniszczonej, przesuszonej, odwodnionej.
  • Lecytyna powstrzymującą utratę wody przez skórę, doskonale nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę.
  • Substancje proestrogenne zawarte w oleju przyspieszają odbudowę zniszczonego naskórka. Poprawia ogólny wygląd skóry.
  • NNKT regenerują i nawilżają skórę, a przeciwutleniacze zapobiegają procesowi oksydacji, dzięki czemu skóra wolniej się starzeje.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Stosuj do pielęgnacji suchych i pozbawionych życia włosów. Pobudza mikrokrążenie przy cebulkach włosów. Zapobiega wypadaniu włosów.
  • Wygładza strukturę włosów, dzięki temu są one bardziej lśniące.
  • Stosowany w szamponach, odżywkach, maskach, w zabiegu olejowania.
Twarz
Twarz
  • Ze względu na właściwości olej z kiełków pszenicy zalecany jest do stosowania na skórze wrażliwej, suchej, dojrzałej, starzejącej się i zniszczonej. Odżywia, regeneruje, nawilża. Rozjaśnia cienie pod oczami.
  • Idealnie nadaje się do masażu twarzy, szyi i dekoltu. Połącz olej z kiełków pszenicy nierafinowany z olejem marula zimnotłoczony oraz witaminą A i stosuj jako serum olejowe anti-age.
Ciało
Ciało
  • Doskonały do masażu oraz aromaterapii, jako składnik mieszanki do masażu. W dotyku olej z kiełków pszenicy jest lekko kleisty, dlatego też w masażu najlepiej stosować go z innymi olejami np. z olejem ze słodkich migdałów.
  • Znajduje zastosowanie w produkcji balsamów do opalania. Działa przeciwzapalnie i łagodząco na skórę. Pomaga w walce z egzemą i łuszczycą skóry.
  • Pozytywnie wpływa na leczenie blizn, dlatego chętnie stosowany jest w kosmetykach na rozstępy.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z kiełków pszenicy należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.924 g/ml
Liczba zmydlenia 180 mg KOH/ g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: kwas palmitynowy 1.5%, kwas palmitooleinowy 0.3%, kwas stearynowy 4.2%, kwas oleinowy 25.43%, kwas linolowy 58.57%, kwas linolenowy 0.3%, kwas arachidowy 0.24%.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

6 opinii
Oceń produkt 5 6 opinii
5.0
6 ocen
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Żaneta, 9 cze 2017

daje 5 gwiazdek bo to na pewno wartościowy olej ,ale mnie niestety uczula ... nakładałam pod oczy i po chwili zaczęłam łzawić ( a się nie dostał do oczu) ..jeszcze wtedy nie wzięłam pod uwagę oleju ... ale drugi raz i następny ... specjalnie co kilka dni żeby sprawdzić .. nie wiem ..opary z oleju czy coś bardzo podrażniają mi oczy ..mam po nim ciężkie i czuję wory (jakby ciężarki) ... akurat nie dla mnie :)

5.0 Ela, 7 lis 2016

Trafiłam na wspaniały olej który stosuję rano pod krem. Mam suchą skórę i długo z tym problemem sobie nie radziłam. Teraz stosuję go bezpośrednio na skórę i jest pięknie . Buzia jest nawilżona cały dzień, nie mam efektu ściągania cery. Dla cery dojrzałej jest doskonały.Jak dla mnie to duże 5!

5.0 Ewa, 12 paź 2016

Ostatnio mój ulubiony olej - skóra sucha, wrażliwa. Uwielbiam jego zbożowy zapach, wchłania się bardzo szybko, świetnie nawilża i chroni przed wysuszeniem.

5.0 Edyta, 26 sie 2016

Niesamowicie treściwy olej. Cudowny. Nawilża i zmiękcza skórę. Zapach oczywiście słomiany ale szybko znika a efekty nawilżenia i pięknej skóry z brązową poświatą pozostają. Mój ulubiony na dekolt.

5.0 Anna, 9 lip 2016

Od dawna nie kupuję żadnych kremów tylko stosuję różne oleje, same lub mieszane. Ten olej używam teraz, bo poprzedni mi się skończył. Jest świetny, leciutko brązowi skórę, nawilża, nadaje się nawet pod makijaż.

5.0 Basia, 18 wrz 2013

Fajny olej, jednak do masażu trzeba go połączyć z innym olejem. Ja próbowałam tak jak zalecają z olejem ze słodkich migdałów i bardzo dobrze się sprawdza.

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Monika, 17 sty 2016
Ja opinie wystawie później :)a teraz mam pytanie czy ten olej może być stosowany samodzielnie na skórę twarzy jak i pod oczy ??
Odpowiedź ECOSPA:
Można stosować samodzielnie i w połączeniu z innymi olejami (proporcje mogą być różne) z niewielkim dodatkiem witaminy E. Będzie to świetna oliwka na twarz i pod oczy.

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 50 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Nakrętka z pipetą do butelek 30 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Mocznik kosmetyczny
3,70 zł 30 g
Opcje: 30, 80, 200, 500 (g)
Do koszyka
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
10,50 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej Sacha Inchi ekologiczny
7,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej makadamia ekologiczny
9,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej z passiflory zimnotłoczony
9,00 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Frakcja niezmydlalna oleju sojowego - 60% steroli
8,30 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 100, 500 (g)
Do koszyka
Olej z nasion dzikiej róży tłoczony na zimno
17,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z awokado zimnotłoczony ekologiczny
11,60 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej ryżowy rafinowany
8,70 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Mocznik kosmetyczny
3,70 zł 30 g
Opcje: 30, 80, 200, 500 (g)
Do koszyka
Olej z opuncji figowej ekologiczny
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka
Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
5,80 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150, 500 (g)
Do koszyka