Nowość

Różana mgiełka do twarzy z biofermentem z bambusa
Składniki na 50 g do butelki 50 ml
:
(85%) 42.5 g | Hydrolat różany ekologiczny (z konserwantem) |
(10%) 5 g | Probacillus Revive - probiotyk |
(5%) 2.5 g | Bioferment z bambusa - naturalny silikon |
Zaczynamy
Krok 1 |
Odważ w zlewce hydrolat różany, bioferment i Probacillus Revive - probiotyk. Całość dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Przelej całość do butelki. Opisz etykietę i naklej na butelkę. |
Uwagi i przechowywanie
- Mgiełkę przechowuj w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła. Napisz datę ważności na opakowaniu i zużyj przed końcem terminu przydatności.
- Mgiełka może zawierać naturalną mętność lub zawiesinę pochodzącą od surowców naturalnych. Należy przed każdym użyciem wstrząsnąć mgiełkę.
- Czystość mikrobiologiczna: grzyby i pleśnie < 100 CFU/ml; bakterie < 100 CFU/ml.
- Zalecany zakres pH 4.50 - 5.00w próbie - 4.81
Składniki
3Różana mgiełka do twarzy z biofermentem z bambusa
nie posiada żadnych opinii.
Oceń
recepturę Dodaj swoją ocene dla
Różana mgiełka do twarzy z biofermentem z bambusa
Twoja ocena:
5
Zostaw komentarz:
Pozostało 0/360 znaków
Ocena wysłana do ECOSPA
Pytania i odpowiedzi
1
Zadaj pytanie
Jaka ma być data ważności?
Czy można dodać do mgiełki dodatkowy hydrolat (z opuncji figowej), jeśli tak to w jakiej ilości?
Dzień dobry,
Data ważności mgiełki to 2 miesiące od momentu jej sporządzenia. W mgiełce można połączyć kilka hydrolatów (zawierających konserwant). Ważne, aby suma hydrolatów odpowiadała ilościowo zawartości w recepturze hydrolatu różanego.
Zadaj pytanie
Dodaj swoje pytanie dla
Różana mgiełka do twarzy z biofermentem z bambusa
Zostaw pytanie:
Pozostało 0/360 znaków
Dziękujemy za zadanie pytania!