Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z nasion chia zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Olej z nasion chia ECOSPA zmniejsza drobne zmarszczki, poprawia elastyczność skóry i jest pomocny w leczeniu skóry trądzikowej. Uznawany za jeden z najlepszych olejów odpowiedzialnych za opóźnienie procesów starzenia skóry. Poprawia elastyczność skóry i ujednolica koloryt.

 

Skład INCI: Salvia Hispanica Seed Oil
Dozowanie: 1 - 100%, może być używany w czystej postaci lub w połączeniu z innymi składnikami
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 27.30 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z nasion chia (Salvia hispanica) zimnotłoczony

Skład INCI/Ingredients: Salvia Hispanica Seed Oil

Szałwia hiszpańskie - Salvia hispanica (czyli chia) jest gatunkiem rośliny z rodziny jasnotowatych. Pochodzi najczęściej z Meksyku lub Gwatemali. Uprawiana była już przez Azteków w czasach prekolumbijskich. Wysoce ceniona szczególnie ze względu na nasiona, posiadające kwasy tłuszczowe omega-3 (bardzo wysokie stężenie około 64%). Nasiona posiadają też m.in. 20% białka, duży poziom przeciwutleniaczy (kwas chlorogenowy i kawowy) oraz flawonoidy.

Olej z nasion chia ECOSPA to olej zimnotłoczony i nierafinowany, dzięki czemu zachowuje wszystkie substancje aktywne. Jest bogaty w witaminy oraz minerały. Regeneruje, nawilża i rewitalizuje wszystkie rodzaje skóry.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, może być używany w czystej postaci lub w połączeniu z innymi składnikami.

Właściwości kosmetyczne oleju z nasion chia:

Zimnotłoczony olej z nasion Chia posiada duże stężenie kwasu alfa-linolenowego, który jest wyjątkowo cenny ze względu na właściwości nawilżania skóry i włosów. Działanie oleju zmniejsza drobre zmarszczki, poprawia elastyczność skóry i jest pomocny w leczeniu skóry trądzikowej. Uznawany za jeden z najlepszych olejów odpowiedzialnych za opóźnienie procesów starzenia skóry. Poprawia elastyczność skóry i ujednolica koloryt.

Olej Chia posiada naturalne antyoksydanty, witaminy i dużą ilość minerałów, tak wiec dostarcza składniki aktywne, chroniące przed działaniem wolnych rodników.

Olej z nasion Chia  znajduje się w ścisłej czołówce pod względem ilości posiadanych kwasów omega-3 i 6 oraz witamin i minerałów (żelazo, magnez, fosfor, wapń). Jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy.

Zastosowanie:

  • Olej Chia może być dodawany do kremów, balsamów i serum. 

  • Może być składnikiem odżywek do włosów, kremów do okolic oczu, pomadek do ust.

  • Ze względu na opóźnienie procesów starzenia się skóry polecany do skóry dojrzałej.

  • Zalecany jest też w kosmetykach do pielęgnacji skóry trądzikowej, tłustej, z rozszerzonymi ujściami gruczołów łojowych (tzw. „porów”).

 

Marysia

17-01-2016
Fantastyczny! Świetnie sie wchłania, skóra jest po nim promienna i aksamitna. Bardzo polecam do cery mieszanej, jest to kolejny olej po konopnym i z truskawki, który pokochałam.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj