Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z ogórka zimnotłoczony Wydrukuj ofertę

Olej z ogórka ECOSPA posiada działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, poprawia elastyczność skóry i redukuje zmarszczki. Stosowany w okolicach oczu błyskawicznie się wchłania, delikatnie poprawia krążenie krwi i likwiduje obrzęki.

 

Dozowanie: 1-100%
Ocena (4 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 9.70 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z nasion ogórka zimnotłoczony

Zimnotłoczony złoto-żółty olej posiada świeży i naturalny zapach ogórka. Jego konsystencja jest bardzo lekka. Posiada w swoim składzie 3 główne nienasycone kwasy tłuszczowe (m.in. kwas linolowy i gamma-linolenowy, czyli GLA), minerały, witamina C i B1, sole mineralne (m.in. krzemionka), pierwiastki śladowe (m.in. magnez, potas, cynk, żelazo) i naturalne tokoferole. Kwasy GLA są bezpośrednio odpowiedzialne za stan skóry - to jedne z najważniejszych składników odpowiedzialnych za jej kondycję.

Zalecane dozowanie: 1 - 100 %, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z ogórka:

Olej z ogórka ECOSPA posiada działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, poprawia elastyczność skóry i redukuje zmarszczki. Dodatkowo wartościowe składniki znajdujące się w oleju z ogórka oczyszczają i nawilżają skórę, opóźniają procesy starzenia, przyspieszają procesy regeneracyjne i są pomocne przy egzemie (atopowym zapaleniu skóry), przy łuszczycy i trądziku.  Stosowany w okolicach oczu błyskawicznie się wchłania, delikatnie poprawia krążenie krwi i likwiduje obrzęki.

Zastosowanie:

  • Zimnotłoczony olej z ogórka może być używany w pielęgnacji okolic oczu i twarzy, do zmniejszenia opuchlizny i cieni pod oczami, czy podczas wykonywania demakijażu.

  • Olej z ogórka jest też idealnym składnikiem produktów do pielęgnacji włosów (polecane jest dodawanie tego półproduktu do bazowej odżywki do włosów).

  • Może być dodawany do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery mieszanej, trądzikowej, tłustej, ale też cery dojrzałej.

  • Służy jako dodatek do kosmetyków dla cery podrażnionej – maseczek, serum, kremów.

Specyfikacja

Skład INCI Cucumis Sativus (Cucumber) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Edyta

03-08-2015
Używam pod oczy i sprawdza się doskonale. Nie zostawia tłustego filmu, wchłania się i można go używać nawet pod makijaż. Skóra jest nawilżona i napięta, a zmarszczki spłycone. Poza tym najwyższa ocena za likwidację opuchlizny i cieni pod oczami. Jednym słowem - rewelacja!

Justyna

08-09-2015
Czy należy przechowywać ten olej w lodówce? ______ odpowiedź_ECOSPA Nie ma konieczności przechowywania tłustych składników w lodówce, wystarczy szafka, czy półka z dala od grzejnika i słońca.

jado

23-10-2015
używam od kilku tygodni. Dobrze sie wchłania i mam wrażenie, że zmarszczki zmniejszają się (może to sugestia :-))Odpowiada mi, będę używała, dopóki nie będzie dostępny olej z opuncji figowej, na który czekam i chciałabym go wypróbować w zamian. W każdym razie, polecam.

Ela

07-11-2016
Kupiłam go pierwszy raz i teraz wiem że powinnam dużo wcześniej. Jest fenomenalny pod oczy zarówno na noc jak i na dzień. Moja dojrzała skóra zaczyna mi dziękować za dobry zakup. Po położeniu olejku pod oczy nakładam po prostu krem pod oczy i wcale nie drogi, jest naprawdę świetnie. To jest mój produkt. Naprawdę polecam. Ecospa- jesteście OK Dziękuję
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj