Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Skwalan roślinny 100% z oliwek Wydrukuj ofertę

Skwalan posiada właściwości wygładzające, nawilżające, zmiękczające, stabilizuje strukturę lipidów skórnych. Łatwo wnika w skórę, dzięki czemu pomaga w przenoszeniu substancji aktywnych w głąb skóry.

 

Skład INCI: Squalane
Dozowanie: 1 - 30%
 
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 45.80 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Powiązane receptury Pokaż więcej

Produkty podobne

Skwalan roślinny 100% z oliwek

Skład INCI/Ingredients: Squalane

Skwalan ECOSPA jest substancją aktywną będącą składnikiem ludzkiego sebum (10%). Jego rola w utrzymaniu kondycji ludzkiej skóry jest bardzo znacząca. Skwalan to postać nasycona skwalenu - nienasyconego węglowodoru alifatycznego.  Skwalan w naszej ofercie jest pochodzenia roślinnego - oliwy z oliwek. 

Zalecane dozowanie: 1 - 30%.

Właściwości skwalanu:

Posiada właściwości wygładzające, nawilżające, zmiękczające, stabilizuje strukturę lipidów skórnych. Łatwo się wchłania w skórę, dzięki czemu pomaga w przenoszeniu substancji aktywnych w głąb skóry. Ma bardzo silne właściwości regeneracyjne i nawilżające. Uszczelnia on przestrzenie międzykomórkowe, odbudowuje płaszcz lipidowy, zapobiegając w ten sposób nadmiernemu parowaniu wody z naskórka. Skwalan dostarcza skórze substancję aktywne, ponadto przedłuża działanie witamin A i E, koenzymu Q10. Właściwości te sprawiają, że:

  • głęboko nawilża i dotlenia skórę

  • redukuje drobne zmarszczki

  • redukuje przebarwienia oraz blizny potrądzikowe

  • goi oparzenia słoneczne i podrażnienia

  • zapobiega powstawaniu przebarwień, zmarszczek oraz utracie blasku

  • pomaga w leczeniu egzemy.

Skwalan jest wytwarzany w ludzkim organizmie. Od 25 roku życia jego poziom w ludzkim sebum (łoju) zmniejsza się. Dlatego też jego stosowanie po 25 roku życia znacząco poprawia kondycję skóry.

Zastosowanie:

  • Stosowany jest w kosmetykach pielęgnacyjnych do zmiękczania skóry, redukowania zmarszczek, nawilżania skóry, przyśpiesza gojenie uszkodzeń skóry (małe rany, zadrapania).

  • Skwalan wspomaga rozprowadzanie kosmetyków.

  • Skwalan może być stosowany codziennie na twarz i delikatne miejsca wokół oczu, szyję i ręce oraz tam, gdzie twoja skóra potrzebuje rewitalizacji.

  • Sprawdza się jako składnik kremów ochronnych na zimę, lotionów, pomadek do ust.

  • Może być dodawany do olejków do masażu oraz olejków na twarz lub używany w stężeniu 100%.

 

Specyfikacja

Skład INCI Squalane
Postać bezbarwna ciecz
Rozpuszczalność w tłuszczach
Zalecane stężenie 3 - 30%
Użycie może być podgrzewany do 80 st. C lub dodawany do emulsji po ochłodzeniu do 35 st. C

 

Beata Ostrowska

29-06-2011
używam zamiast kremu na noc; moja mocno wrażliwa 40-letnia skóra twarzy traktowana nim, jest dobrze nawilzona i lepiej napięta; taką poprawę zauwazylam po miesiącu codziennego stosowania; kilka kropel prosto z buteleczki :)

Dorota Giepart

18-02-2013
Bardzo fajny, lekki olejek. Przeważnie dodaję go do serów olejowych. Dobrze się wchłania. Poprawia konsystencję serów.

Anonim

06-08-2013
Miałam zaledwie 5-mililitrową próbkę skwalanu, którą dostałam jako gratis do zakupów, ale zdążyłam już poznać jego wspaniałe własności nawilżające. Dodawałam go do olejków do twarzy. Skwalan dobrze się wchłania, nie zapycha porów, ułatwia rozprowadzanie olejków. Zdarzyło mi się także stosować go solo i w tej roli również sprawdził się znakomicie. Na pewno kupię pełnowymiarowe opakowanie.

Anonim

06-08-2013
Cudo!!!!Naprawdę gorąco polecam.Jestem uczulona na 263245 różnych składowych kosmetyków,więc trochę się bałam.Ale nie,nie,nie jest cudnie!!!Skóra mięciutka,gładka,a to dopiero dwa dni.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj